Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yosunlaşma

Venüs

Bronz 3 Üye
Katılım
23 Ara 2020
Mesajlar
67
Merhaba, benim kuru alanım küçük çakıl taşlarından oluşmakta. oval yapıda oldukları için alt bağlar zarar görmüyor. Eski konularımda fotoğrafı var. Ancak kuru alan rampam biraz kısa kaldığından dolayı suyu biraz fazla koyuyorum. Kapluşlarımın olduğu yer ısıtma lambasından dolayı çabuk kuruyor ve zaten kuru alana da fazla çıkmıyorlar, gece de suda uyuyorlar. Ancak kuru alanda yosunlaşmalar başladı. Bu yosunlar kapluşlarım için zararlı mı?
 
Yosunları temizlersiniz bunlar temizlenmediği zaman çoğalır ve akvaryum camlarına bulaşır.

Kuru alanın üzerine yapay çim alabilirsiniz. Rampada taşlar kalır. Ben taşlı kuru alan zeminin üzerine direk yapay çim örttüm taşları çıkarmadan. İnternette 20-30 lira arası fiyatı var.

20210223_153014.jpg
 
Peki oluşanları ne yapmalıyım? İyi ki temizlik işine girişmemişim sormadan, diş fırçasıyla temizlemeyi düşünüyordum.

Akvaryuma başta yapay bir şey sokmak istememiştim aslında ama böylesi daha iyi olacak gibi duruyor. Peki alt vağlarına ve bacaklarına zarar vermez ve batmaz mı bu ürün?

Bir de taşlar kuru alan camına silikonlu, umarım çıkartabilirim.
 
oval yapıda oldukları için alt bağlar zarar görmüyor

Zarar görüyor diye okumuşum almanıza gerek yok. Bu çim yumuşak ve iyi fakat alt bağları zarar görmüyorsa gerek yok.

Dip çekimi yaparken kuru alanı tamamen su dışında bırakırsınız ve diş fırçasıyla oraları fırçalarsınız. Siz bu fırçalama işlemini yaparken kuru alan su içerisinde olmamalı ki çıkan yosun parçaları suya karışmasın.
 
Yok, görmüyor :) Teşekkür ederim, o zaman suyu azaldığı zaman diş fırçasıyla temizleme yapayım.
 
Yosunu güneş vurması yanında lamba ışıkları da suya temas eden bölgelere geldiğinde oluşur. Bunlar tamamen temizlenmeli ufak bir parça kaldığında yeniden üremeye başlıyor.

Sudaki fosfat, silikat ve vitamin damlatılması (vitamin damlatma hayvana fayda sağlamadığı gibi yosunu coşturur bu sebeple doğrudan hayvanın ağzına damlatılmasını öneriyoruz) yosunu besler.

Basit filtrasyonda bunlar görüldüğü gibi gerek fırça gerekse akvaryuma ait bulaşık süngeri ile yıkanıp temizlenmeli. Düz camdaki yosun oluşumu sarı mutfak bezi ile üstünden geçilip bezi katlayarak dağılmadan alınabilir.

Dış filtre olan sistemlerde bunları jbl silicate ex ve seachem phosguard filtre malzemelerinden birini kullanarak çözeriz. Bunlar sudaki silikat ve fosfatı çeker. Üremelerini önler. Kumun cama bakan tarafları suya temas etmediği için oralarda bir miktar oluşabilir. Bunları o bölgedeki kumu karıştırarak havalandırırız. Suya çıkınca dış filtre çeker.

Kuru alanda yassı taş kullanmak daha uygundur. Yalnız bu her yerde bulunan bir şey değil.
 
Vitamini yemlerine damlatarak ve yemleri de elden veriyorum. 3-4 günde bir metilen mavisi damlatıyorum buharlaşan su yerine yeni su ekledikçe.

En iyisi genel temizlik yapmak olacak sanırım, en kısa zamanda genel temizlik yapayım dış filtrem yok.
 
Vitamini yemlerine damlatarak ve yemleri de elden veriyorum. 3-4 günde bir metilen mavisi damlatıyorum buharlaşan su yerine yeni su ekledikçe.

En iyisi genel temizlik yapmak olacak sanırım, en kısa zamanda genel temizlik yapayım dış filtrem yok.
Suya metilen mavisi damlatmayın. Metilen mavisi akvaryumda yararlı yararsız bütün bakterileri öldürür.
Akvaryum su değişimi yaparken klorsuz su tercih etmemizin nedenlerinden biride budur. Klorda sudaki bütün bakterileri öldürür.

Biyolojik döngünün olmadığı bir akvaryumun temizliği ve suyun berraklığı daha zor olacaktır
 
Geri
Üst