Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yutkunur gibi yapıyor.

highwayman

Bronz 5 Üye
Merhaba, zaman zaman baktığım, bana misafir olan bir küçük kaplumbağam var. Uzun zamandır hareketsizmiş. Hiç kıpırdamıyor değil, kuru alana fıtı fıtı nasıl çıkıyor ama sonra başını uzatıp yaslıyor. 3 gündür yemek de yemez oldu. yaklışık 40 saniyede bir yutkunuyormuş gibi yapıyor sürekli. bazen tek gözünü açıyor bazen ikisinide çoğunlukla gözleri kapalı. dokunmasak oradan hiç kıpırdamayacak. Bu yutkunma problemiyle karşılaşan oldu mu acaba? Boğazına birşey zarar mı verdi diye düşünüyorum. en son kurtçuk yemişti birşey yoktu sanki. başında bekliyorum çaresiz. beslemeye çalışayım dedim(enjektörle) hiç ağzını açmadı. kızdıramadım.

Cvp: Yutkunur gibi yapıyor.

Geçmiş olsun, akvaryumda mı bakıyorsunuz, ısıtıcısı var mı? Ağzını açıp nefes almaya çalışıyor mu? Belki söylediğiniz gibi boğazına takılan birşey olabilir. Yutabileceği boyutlarda taşlar var mıydı yaşadığı yerde?

akvaryumda evet. ısıtıcı var. 30 dereceye çıkardım sıcaklığı. ağzını hiç açmıyor. burnunda falan baloncukta yok. akvaryumda aksesuar olacak, yutabileceği birşey yok çok sade. suda batmıyor ayrıca :(

Rüzgarlı havada güneşlendirmeye çıkardınız mı bu aralar? Ya da evin içinde iki pencere arası gibi esen yerde kalmış olabilir mi? Kapluş kaç yaşında ya da aylık? Karides ya da çiğ kıyma vermeyi deneyin bir defaya mahsus belki ağzını açar? Eğer açarsa ağzında kan ya da kırmızılık var mı dikkat edin.

8 aylık galiba. eve getirirken biraz rüzgarda kalmış olabilir. kapalıydı ama yinede etkilenmiştir. normalde rüzgarsız sıcak havalar hariç güneşlendirmeye çıkarmam. uvb lamba kullanıyorum. alabalığı çok severdi çiğ alabalık verdim yemedi. birde kıyma deneyeyim. her ihtimale karşı vitamin + neo tetrasiklin kullanmaya başladım. doksisiklinde kullanmalıyım daha erken mi. :S

Neo-teramycin galiba söylediğiniz. İçinde tetrasiklin de varmış. Doksisiklinle aynı zaten. Yani artı doksisiklin kullanmaya gerek yok. Akciğer enfeksiyonu değildir inşallah. Yerinizde olsam ben de ilaca başlardım biran önce ama yine de imkanınız varsa bir veterinerle görüşmeniz daha uygun olur. Çok geçmiş olsun :(

Neo-teramycin evet. Tokat'ta yardımcı olabilecek veteriner malesef yok. bir kaç tanesiyle görüştüm bugün. iyi niyetliler ama onlarda bilmiyorlar. ilginiz için teşekkürler. kendi kaplumbağam 3 yaşında, kabuk uzunluğu 17 cm. maşallah etli butlu çok sağlıklı, yemi havada kapacak neredeyse. iyi baktığıma inanıyorum. küçükde iyileşirse geri vermeyeceğim ben bakacağım artık :S

Kapluşlarla ilgilenen veteriner bulmak gerçekten çok zor söylediğiniz gibi. Kuru alanda duruyorsa sürekli, kuru alan lambasını da açık bırakın ki üşümesin. Su zaten sıcak olacak çünkü. İnşallah iyileşecek.

Öncelikle geçmiş olsun.Yaşadığınız yerde veterinerlik fakültesi varsa üniversiteye götürün.Onların derslerinde kaplumbağalar var.İlaca başlamanız iyi olmuş.

bugün yem yedi, yutkunmasıda çok azalmış. çok umutlandım iyileşmesi için :) inş. tamamen iyileşir yaramaz.

gizemli_kiz19' Alıntı:
Öncelikle geçmiş olsun.Yaşadığınız yerde veterinerlik fakültesi varsa üniversiteye götürün.Onların derslerinde kaplumbağalar var.İlaca başlamanız iyi olmuş.

teşekkür ederim. malesef Tokat ta Veterinerlik Fakültesi yok. Abim Veteriner Hekim. O biraz yardımcı olmaya çalıştı sağolsun. çok küçük olduğu için yapacak pek birşey yok. bekliyoruz şimdilik. yem yemesi bile beni çok mutlu etti.

İnşallah düzeliyordur, siz aynen tedavisine devam edin. Tamamen iyileşmeden tedavi kesildiğinde ani ölümler olabiliyor :(

Siz de mi Tokat'tasınız :) Evet yem yemesi iyi olmuş :) çok sevindim :) Umarım tamamen iyileşir.

Tokat'ta öğretmenim. Hatta Tokat'lıyım. :) İyi dilekleriniz için teşekkürler.

Geri