Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yuva değişikliği yardııım. :(

Merve19

Bronz 2 Üye
Kamil'im in fanusu kırılıp param parça olunca plastik bir kaba geçtim ısıtıcısını zor zahmet sığdırdım içine. Ama kamil hiç memnun değil gibi. Kuru alandan tutunup saatlerce öylece duruyor hiç kıpırdamıyor. Ben yaklaşınca suyun içine bi kere giriyor sonra tekrar çıkıp aynı şeklini alıyo. veya taşları iteleyerek en kuytu köşede saklanıyo. Yada suyun dibinde bekliyo . Yuva değişikliği mi sorun yoksa hasta mı oluyor anlamadım. :( Bugün hiç güneşlenmedi de endişeliyim. Önerilerinizi bekliyorum Şimdiden Teşekkür Ederim. ( Plastik kapta bir iki hafta duracak akvaryumumuz henüz hazır değil . Kuru alanımız ve filtremiz yok )

Cvp: Yuva değişikliği yardııım. :(

Kuru alan olmazsa olmazdır. Kaplumbağa metabolizması için çok önemli. Bence hemen ekipmanları tamamlamalısınız. Akvaryuma geçince oraya koyarsınız. Su için ısıtıcı var mı? Şu anda bulunduğu ortam anladığım kadarıyla fanustan pek farklı durumda değil.

Cvp: Yuva değişikliği yardııım. :(

AEK' Alıntı:
Kuru alan olmazsa olmazdır. Kaplumbağa metabolizması için çok önemli. Bence hemen ekipmanları tamamlamalısınız. Akvaryuma geçince oraya koyarsınız. Su için ısıtıcı var mı? Şu anda bulunduğu ortam anladığım kadarıyla fanustan pek farklı durumda değil.

Evet ısıtıcımız var. Önceden baktığım fanus ölüm fanusu değil di :haha: büyük balık fanusuydu Ama dün sabah kalktığımda tuz buz olmuştu . Plastik bir kaba geçtik ısıtıcıyı da yerleştirdim. Lambamız da var. Şimdilik orda duruyor. Akvaryumun ekipmanları tamamlamam gerek sizce durgunluğu yer değişikliği mi ?

Eskisi her ihtimalde kötüymüş.
Yer değişikliği kaplumbağayı etkileyebilir. Yeni yere alışacak. Bunu içinde bir süreç gerekiyor. Bu sebeple değişiklik ne kadar az olursa o kadar iyi. Gerçi siz zorunlu kalmışsınız ama bundan sonra elverişli akvaryum için tekrar yer değişecek. Plastik kapta uzun zaman durmaz umarım.

Geri