Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yuva...

emredogan

Yeni Üye
arkadaşlar foruma yeni üye oldum ve yaklaşık 3 yıldır su tosbikim var :) ben ona tosbik diyorum... ama farkında olmadan yıllardır ölüm fanusu dediginiz yerde bakmışım ona :( cok canım yanmaya başladı ve artık üreme olgunluguna ulaştıgını düşünüyorum bilmiyorum ama. süper bir yuva yapmak istiyorum ona ama neler almam gerektigini bilmiyorum. forumda parca parca okudum ama kafam karıştı. bana mükemmel bir yuva icin gerekli bütün malzemeleri söylermisiniz.

birde yem olarak ne kullanmamı tavsiye edersiniz. yemler vitaminler bakım icin damlalar felan. artık cok iyi bakmak istiyorum tosbikime eger yardımcı olursanız cok sevinizim arkadaşar.

mailto:/2n6djc7.jpg
mailto:/2z4ef4g.jpg
mailto:/2j192yh.jpg

Cvp: yuva...

Aramıza hoşgeldin. Keşke daha erken farkına varsaydın ölüm kabında beslenmeyeceğinin..

Kapluşun büyük olduğu için geniş bi akvaryum alman gerek. Akvaryumun en önemli aksesuarı ısıtıcı. Kaplumbağalar sabit sıcaklıkta yaşar ısıtıcı alıp ayarını 26-28 derecede tutmalısın.
Kesinlikle akvaryumunda kaplumbağaların rahatlıkla yüzebiliceği bir alan ve kabuklarını kurutacakları kuru alan olmalıdır. Kuru alan çeşitleri sitede fazlasıyla var. İstersen camcıdan cam kestirip akvaryuma 'akvaryum silikonu ile' monte edebilirsin. Yada dışarıda hazır satılan turtle bank veya turtle dock gibi kuru alanlardan alabilirsin.
Hijyen için filtre almalısın. İç yada dış sana kalmış. Aldığın akvaryumun büyüklüğüne göre bir filtre almalısın.
Dekor ve dizaynıda sana kalmış. Ama kaplumbağaların yutabiliceği büyüklükte taşlar yada aralarına sıkışıp yüzemeyecekleri kayalar kullanmamalısın.

Yeme gelince, Sera Raffy P yi ana yem olarak kullanabilirsin. Bunun yanında iki günde bir olmak üzere kurutulmuş karides yada balık verebilirsin. Ben karides ve balık olarak Sera Raffy Royal kullanıyorum. Bunun dışında yem çeşitliliği yapmak istersen Tetra Reptominde sevdikleri bir yem.
Kafası büyüklüğünde beslemelisin.

Vitamin olarak Biyo Tortviti önerebilirim. Günlük yemine 20-40 damla civarı damlatıyorsun.
Ayrıca mantar ve yosun oluşumunu önlemek için mavi damla kullanabilirsin. Aldığın mavi damla markasına göre kullanım biçimi değişir.

Umarım işine yarar. Tekrar hoşgeldin :)

Biyo tortvit kullanmadım ama günlük 20-40 damla biraz fazla değil mi? İnternetten baktım prospektüsünde öyle yazıyor ama garip geldi bana.

tubidik' Alıntı:
Biyo tortvit kullanmadım ama günlük 20-40 damla biraz fazla değil mi? İnternetten baktım prospektüsünde öyle yazıyor ama garip geldi bana.

banada çok fazla geldi o yüzden ben sabahki yemine 10 aksamki yemine 5 falan damlatıyorum. ama prospektüste öyle yazıyo bende anlamış değilim.

Arkadaşım başlıca ekipmanların ısıtıcı ,kuru alan , kuru alanı ısıtmak için 40 w. yetecek bir ampul.

Filitre fazla gerekli bulmuyorum ama ben kullanıyorum kullanmasaydım 3-4 gunde suyunu degıstırmek gerekıyor kı buda zor ..

cok teşekkür ederim arkadaşlar. artık akvaryumu yaptıgım zaman yeni resimlerini paylaşırım :)

Geri