Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Yüzecek alanı az.Birkaç sorun var :(

ş.güney

Bronz 5 Üye
20x30x31lik bir balık akvaryumum var.Daisy'e onda bakıyorum.Eni az olduğundan biraz fazla su koydum,yüzebilmeleri için.Ancak su seviyesi biraz fazla olduğundan kuru alan sıkıntımız var.CD kabından yaparsam yüzecek yeri hepten azalır.Zaten az.Bir petshopta güzel, akvaryum camından bir paludaryum görüm.Aynı zamanda ucuzdu.İki haftalık harçlığımla alabilirdim.Ancak annem eski akvaryuma çok para ödediğimizden izin vermiyor.Ne yapacağımı bilmiyorum.Daisy mutsuz olsun istemiyorum! Biraz uzun oldu farkındayım ama lütfen yardım edin! :59: :59: :59: :59:

Cvp: Yüzecek alanı az.Birkaç sorun var :(

ozaman ikinci el akvaryum bakın ısıtıcı filtre kuru alan kuru alan ısıtma lambası kesin olmalı

Parayla alakası yok.Gördüğüm paludaryum fazlasıyla ucuz.Eskiden balık beslemiştim.Annem buna önem vermiş ve yaklaşık 300 liralık bir set almıştı.Balıklar ölünce elimizde kalmıştı.Annem onu tekrar kilere kaldırmak istemiyor.

hım anladım verdiniz ölçüler çok küçük bir akvaryum kuru alansız asla olmaz ama bir şekilde yapmanız lazım kuru alan ekipmanlarıda tamamlayın hasta olmasın kaplumbağanız

Zaten şu an anneminkini kullanıyorum.Ama çok küçük.Annem de onu kilere tekrar kaldırmak istemiyor.Akvaryumda ucuz bir paludaryum gördüm ama annem izin vermiyor. :(

Zamanında bayağı pahalıya mal olmuş. Ancak kuru alanı bir an önce yapmalısınız. Sürekli yüzmekten bitkin düşebilir. Ayrıca ısıtma lambası ile kuru alanda ısınması gerekiyor. Vücut ısısını ve metabolizmasını düzenlemek için çok önemli. Siz geçici olarak bir taş vs koyun. Daha sonra da yeni akvaryum kurmayı bir an önce devreye sokun.

Annemle küçük bir anlaşma yaptım.Tenis oynamaya başlayacağım.İlk 15 günün sonunda annem paludaryum alacak.Daisy bana büyük bir teşekkür borçlu. :) ^^

Her iki taraf içinde çok iyi olmuş :)
Siz bu süre zarfında kafanızda yapacağınız evi tasarlarsınız. Küçük olmamasına dikkat edin.

Geri