Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Zararlı olurmu

enofil1994

Bronz 5 Üye
Ben Pamukkaleden Getirdiğim Taşlardan Kuru Alan Yaptım Zararı Olurmu?

??? Yerine nazik bir şekilde ? koyulursa Türkçemize özen göstermiş olursunuz / furkan54ozan

Suda salınım yapabilir ordan alınan taşlar ne kadar sağlıklı olur bilemiyorum.

Kalsiyum karbonat masum gibi duruyor.Ancak karbonatın kapluşlara zararının olup olmadığı konusunda bir fikrim yok. Ayrıca internetten baktığımda bazı yorumlarda tuz içeriğinin de yüksek olduğu söyleniyordu.Yerinde olsam riske atmazdım. Normal taşlardan da kuru alan yapma imkanımız var.

Kimyasal tortul olduğu için o taşlar su da ki salınımı çok olacaktır arkadaşıma katılıyorum riske atmaya değmez.

Yanlız ben onu kaynar ve sirkeli suda yıkadım olurmu ?

??? Yerine nazik bir şekilde ? koyulursa Türkçemize özen göstermiş olursunuz / furkan54ozan

Suda çözünme olayını o şekilde yıkamayla bitiremezsiniz.Dezenfekte edersiniz o şekilde yıkamayla.Topladığınız taşlar travertenlerde ki tortullardansa kullanmanızı kesinle tavsiye etmiyorum.

Kullanıp kullanmamak size kalmış ben sadece fikrimi söyledim.

Ben de aynı fikirdeyim. Kapluşa zararı olur mu bilmiyoruz. Deneyip görelim diyebileceğimiz bir durum da değil ki.

Koymamalısın.O taşlar kaplumbağaya zararlı olabilir.Onun yerine normal bir taş koy.

Geri