Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Esasında çok net hatırlamıyorum. Muhtemelen elimdeki yedek ekipmanlar vs tüm akvaryumların maliyeti için toplam 10000-11000 tl vermişimdir. Sadece büyük akvaryum her şeyi ile 6000 tl sanırım. Gerçi harcamalarımda araştırmadan pet shoplardan çok pahalıya aldığım ürünlerde oldu. Toplamda belki 1000-2000 tl boşa gitmiş olabilir.

Emin Emre nin dediği gibi harcamayı paylaşmak pek uygun olmasada yapılmayı düşünülen sistemler yada fazla hayvan sayısının yol açacağı masraf örneği için bilmenizde fayda olabilir.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

tabi bu konuda elektrik faturaları ve sürekli yem harcamaları da göz önünde bulundurulmalı. iş sabit masraflarla bitmiyor.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Elektrik faturasını sorma. Kendi ihtiyaçlarım içinde olarak yazın 120 tl kışın 230 tl gibi ödemem var. Demekki sadece ısıtıcıların devreye girmesi bana aylık 110 tl ek masraf yapıyor.
 
Ciddi bir emek görüyorum bu fotoğraflarda, gerçekten sevgiyle büyüyorlar belli ki. Emeğinize sağlık ve Allah kolaylık versin ben sırf temizlik zorluğundan dolayı 1 kaplumbağa besliyorum kendisine göre fazlasıyla büyük bir akvaryumu var ve uygun ortamı eksiksiz yarattım ama bir tane daha almaya cesaretim yok :)
 
Teşekkürler. Elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Sistemleri yeterli büyüklükte yapınca temizlik zor olmuyor. Yani filtre temizleme aralığı ve su değişim aralığı çok yüksek. Ama temizlik zamanı gelincede bir gün gidiyor.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

şeytan kulağına kurşun, maşallah benim akvaryumda su son bir haftadır cam gibi berrak sadece buharlaşmaya bağlı su eklemem var. silicat ex'in işi olabilir. kum üstünde kir tortusu da yok. hayvanlar da deri değişimini tamamladı rahatım şimdilik. su değişimi yaparım diye 4 damacana su biriktirdim. 3.5 damacana yatıyor.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Gayet profesyonel olmuş tebrikler *** lakin tospağaların hepsi büyüdüğü zaman (8 tospağa) , daha büyük akvaryuma da ihtiyaç olacak :)
 
Her şeyin yolunda olmasına sevindim Cem. Büyük akvaryumlarda sorun çıkarsa uğraşmasıda zor olur.
Ben sadece yakında kısmi bir su değişimi yaparım. Mango bayağı salınım yaptı.


PARS' Alıntı:
Gayet profesyonel olmuş tebrikler *** lakin tospağaların hepsi büyüdüğü zaman (8 tospağa) , daha büyük akvaryuma da ihtiyaç olacak :)

Teşekkürler. Aslında hayvan başına ömürlük 100 lt ve üzeri diyince bu dahi minimumda yeter. Üstte kuru alan olduğu için yaklaşık 800 lt kapasiteyi kullanabiliyorum. Gerçi bununda dışında çizgiliyi bu akvaryuma hiç koyamayacağım. Geçinemedikleri ve ısı değerleri farklı olduğu için çizgili hep ayrı kalacak. Şu anki ufaklar girince büyüklerle 7 hayvan olacak. Ama ben genede rahat edemem ve ya yanına buna yakın bir sistem yada res olanlara ayrı bir sistem kurarım. O zamanda buraya 5 hayvan girer. Bakalım zamanla tabiki sistem değişecek, gelişecek.
Yaklaşık beş sene sonra gerekecek bu uygulama için ilk düşüncem buna benzer bir akvaryumu yanına kurup aradan köprü ile bağlantı sağlamak. Hiç zor olmadığı gibi yer artacak ve evlerde olmayan değişik bir sistem olacak. Hemde baştan bölünmüş olacağı için sorun yaşadıklarında sadece köprüyü kaldıracağım.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Harika olur.. yalnızca tospağalara ait bir oda meydana gelir :)
 
Şimdiki salonda duruyor, gene salona ikinci sistemi kurabilirim yer konusu rahat :)


Hatta ondaki kuru alanı iyi bir dizaynla derin bir şekilde kumdan yaparım, böylece yumurtlama yerinide çözmüş olurum. Zaten bu zamana kadar ancak çiftleşme durumuna gelirler.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Abi simdi senin mangoya baakarken bu konuyu bastan asagi okudumda biz bildigin senin bu birlestirme sistemini hayata geciriyoruz :)
 
Evet, senin sistemle hayata geçmiş olacak. Hem senin hayvanlar büyük hemde yeni hayvan eklemeyi düşündüğün için senin daha erken ihtiyacın oldu. Gayet güzel olacak :)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

valla mükemmeller imrendim işe girimde bende yapıcam :) bu arada maşallah maşallah nazar değmesin inşallah kaplumbağalar böyle vefalı düşünceli ve onları çok seven bir sahipleri olduğunu seziyodur :)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Teşekkürler Başak. Bu konuyu yakında gelecek 360 lt yeni akvaryumla yenileyeceğim. Onlar için bir adım daha ileri gitmem gerekiyor.
Çizgili haricindekilerin pek iyi niyetli olduklarını sanmıyorum. Sürekli parmağımı ısırma derdindeler. Onların bana olan sevgi gösterisi bu ise beni çok sevdikleri kesin :) :)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

:) şahsen kaplumbağaların hislerinin çok kuvvetli olduğunu düşünüyorum çünkü onları küçücük üst üste yaşadıkları akvaryumlardan kurtarıyoruz ve sen en mükemmel şartları sağlamışsın eminim ki seviyorlardır :)
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Daha da iyisi olacak inşallah... Belki birazda hayvanların ihtiyaçları için örnek oluruz.
 
Bu konuda bahsettigin hava motoru ve hava fiskiye motoru ayni seyler mi?Ve neden gerek var?Benim dusundugum boyutlar icin gerek var mi?Bilgi verirsen sevinirim.


Bir de dis filtre,ic filtenin ozelliklerini kapsamiyor mu,ayrica neden ic filtre kullandigini merak ettim.


Pompa ile su basma kismi da sanirim senin devasal boyutta akvaryumun icin gecerli.Bende gerek olacak mi boyle ek aletlere?
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Emre abi yuzey hareketliligi icin ic filtre kullaniyor ben hem bunun icin hem deri paracalari cok oldugu icin kullaniyorum
Fiskiye suyu doldurmak icin sonucta nekadar boyutta olsa akvaryum is kolaylastiran birsey bende buyuk icin mutlaka almak zorundayim yanliz fiskiye motoru yerine kafa motoruda olur
Benim konuda son fotograflarda var hava hortumu hem gorsellik katiyor hemde suyun daha hizli buharlasmasini saglayarak ekledigimiz taze su miktarini arttiriyor bide biraz daha nemli hava oluyor sanirim (bu iyi birsey)

En azindan bunlari ben bu sekilde kullaniyorum, emre abi daha net yazar neden kullaniyor
 
Ali Sarp güzelce açıklamış. Benim akvaryum çok büyük olduğu için yüzey hareketliliği gerekiyor. Seninkinde suyu veren fiskiye aparatı yeterli hareketliliği sağlayacak.

Gene su hacmi büyük olunca hava motoru ile ilave oksijen veriyorum. Fiskiyede su yüzeyinin üzerinden suyu verdiği için hava kazandırıyor ama bende ilave gerek. Sende yeterli oksijen fiskiye ile sağlanır. Ali Sarp ın saydığı faydalara ek birde olumlu bakteri kültürü için oksijen gerekiyor. Tamamen oksijensşz suda buda verim olarak azalır. Senin sistemde bu sorun yeterli oksijen girişi ile olmayacak. Dış filtrede zaten iç filtre görevini yapıyor.

Suyu tahliye ve doldurma konusunda doğru tespit yapmışsın. Bana bu havuz fiskiyesi çok fayda sağlıyor. Senin sistem 10 lt lik içme suyu bidonuyla 18-20 seferde dolar.
 
Cvp: 150x80x70h= 840 lt ve diğer iki akvaryumum

Ben daha once konumda paylasmistim koctastan bir aparat aldim bunu musluga ucunada hortum taktim fiskiyenin isini yapmasada bidondan daha buyuk kolaylik oldugu kesin tek sorun su cekerken agzimla cekiyorum %80 falan cekiyor ama ondan sonrasini bosaltmak zor oluyor
Birde bidonla cok kum kalkmaz mi ?
 
Geri
Üst