Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Aldığım yemler

Benimkisinde de takilmisti.oksurdu sonra yedi. Maydonozu bende veriyorum haftada 1 veya 2 kere.
 
Arkadaşlar taze sebzede fazla çeşide gerek yok. Marul ve kıvırcığın Cem' in dediği gibi körpe yapraklarından verin. Bunun haricinde soyulmuş salatalığın sulu olmayan yerinden verin. Ayrı bir yerde su mercimeği çoğaltıp arada vermek iyi olur. Su bitkisi tabiki daha iyi.

Ayrıca küçükken ne kadar çeşitli yem verirseniz o kadar iyi olur. Daha sonra eklenen yada değişen beslenme düzenine alışmaları daha kolay oluyor. Ben özellikle yavru iken rugilde veriyorum. Bu yem düşük protein ve içeriğindeki su yosunları sayesinde daha sonraki bitkisel besin artışı için iyi bir alışkanlık sağlıyor. Böylece yem değişimi yada ilavesinde şimdiye kadar aç bırakıp alıştırma güçlüğü çekmedim. Kıyma ve tavuk etine basıl bir zaafları varsa tadına baktıkarmı bırakamıyorşar. Ben doğalarında olmadığı için hiç gerek duymadım ama bu şekilde besleyenler çoğunlukla vazgeçirmekte zorlandı.

İpek, hayvanın kabuk boyu 8 cm yaşı yaklaşık 1 olunca bitkisel yem vermeye başla. Cem' in dediği gibi 2 yaşında daha da fazla ağırlık verilir.
 
Ya simdi ben bu konuda cok zorlaniyorum cunku biri 2 yasinda 9 cm 7.5 cm olan ise 5-6 yasinda digeri 1 yasinda 6cm simdi ben yasa gore mi boya gore mi beslemeliyim bu konu cok kafami karistiriyor
 
Cvp: Aldığım yemler

seninkiler gelişmemiş o yüzden iyice gelişene kadar proteinli yem gamarus tavuk göğsü ver Tavuk göğsünde çok protein var Vücut geliştirenlerde o yüzden tavuk göğsü yiyior
 
Bu arada tarihi geçik yem konusunu atlamışım. O kutunun herhangi bir yerinde son kullanma tarihi yazmak zorunda.üretim tarihide genelde yazmaz. Sonsuza kadar taze mi kalacakmış o yem. Sorun bakalım 50 sene sonrada bu yeme devam mı edilecek. Bu pet shopların göz göre göre insanları madur etmesi çok kızdırıyor beni.


İpek, sendekilerin durumu özel. Tamamen bitkisele geçme tabi ama kendi kabuk boyundaki daha genç kaplumbağa gibide beslenmemeli. Arada bir yol bul derim.
 
Cvp: Aldığım yemler

emreye katılıyorum. orta karar bir şey ayarlamalısın yaşındakiler gibi bitkisel yem düzeni hayvanların gelişmesini önler veya az tutar. bu açıdan proteinli ve büyümesini geliştiren gıdalar yemeli özellikle agili ihmal etme.
 
Bende agil yok almali miyim ? elimdeki yemler tetra reptomin , karides , sera vital birde arada marul ve maydonoz veriyorum haftada 1 yemlerine vitamin damlatiyorum aslinda uv lamba da aldim sanirim o da gelismelerine yardimci olacaktir 9 cm olan 3 ay kadar olum kabinda beslendi su an 2 yasinda(ben bilincsizken) 7.5 cm olani biliyorsunuz arkadasimdan sahiplendim kotu sartlarda bakilmis 5 yil en kucuk olan 6cmlik aldigimdan beri iyi sartlarda
bikiliyor ama neden az gelisti bilmiyorum o da 1 yasinda
 
Yaş ilerledikçe gelişim yavaşlar. Gerçi bu hayvan gençjen başaramadı ama bu yemlerle yaşıtlarına göre biraz daha hızlı gider.

Bencede agil alman iyi olur. Vitamin bitincede mineral yeme geçebilirsin.
 
Cvp: Aldığım yemler

emrenin yazdığını şöyle açıklayım. yaşlı bir insanın kolunu kırdığında iyileşme süreci bir gencinkine göre nasıl geç oluyorsa bu hayvanların kemik gelişimi de buna benziyor. yaşları geçmiş ama o kadar yaşlı değiller. boyları elbet uzayacak ama biraz yavaş seyirde.
 
Geri
Üst