Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Balığı Yedirmek?

Erik

Bronz 4 Üye
Katılım
31 Tem 2012
Mesajlar
54
1,5 yaşından daha büyük olan 2 tospamın olduğu akvaryuma balık atma düşüncesindeyim.. Balıkların yaşamayacağını biliyorum ki atma amacım da o zaten.. Tospaların doğası gereği balık onların besinleri bende doğal besinleriyle beslemek istiyorum onları.. Bazılarınız canilik olarak adlandırabilir ama benim düşüncem doğanın kanunu budur yönünde..Benim asıl merak ettiğim acaba aldığım balıkları yediklerinde tospalara zararlı olur mu
 
Kardeşim onu yaparken caniliği felan geçtim de balıklarda bakteri hastalık vs. var ve kaplumbağanız hastalanacak büyük ihtimalle


Ama illa balık atacağım derseniz çok fazla olmamak kaydıyla önce haşlayacağınız alabalık atabilir siniz başka balıklarda çok fazla risk var
 
Bahsettiginiz sey bir aslani kafese kapatip yanina ceylani koyup yemesini izlemek gibi ya da birinin sizi alıp icinde bir timsah besledigi havuza koyup 'kusura bakma kardesim dogasi geregi timsah et yer ondan yani yoksa kotu bir amacim yok' ;) demesi gibi birsey.

Sunu da hatirlatayim doganin kanunu geregi baliginda kacma firsati var ;) avlanmak baska birsey beslenmek başka ! Buda benim düsüncem! ;)
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

kişisel olarak bende etik bulmuyorum. bunun zaten farkındasın. gerisi vicdanına kalmş. ama balıkların barındırdığı parazit ve hastalıklarıda düşün. hayvanın doğası avlansın derken ava giden avlanmasın.


alternatif olarak sera rafyy I al doğası gereği ihtiyacı olan besini sağla.
 
İlla balık yedirmek isterseniz jbl energil veya sera royal alın , kaplumbağalar doğalarında yaşarken bağışıklık sistemi daha güçlü oluyor biz sadece akvaryumda bakıyoruz ve balıkların akvaryumda kaçma imkanı ile doğadaki kaçma imkanı bir değil yani yine doğal bir avlanma olmuyor size önerim dediğim ürünleri yani kurutulmuş balıkları alın
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Bulunduğum semtin petshopu kaplumbağaları lepistes ile besliyor.Belli öğünlerde 5 adet canlı lepistesi akvaryuma atıp başlarından çekiliyor.Bir gün bende denk geldim beslenme saatlerine, lepistes bugüne kadar gördüğüm en hızlı balıklardan birisi,ancak kaplumbağa ile kıyaslanamaz bile orda gördüklerime dayanarak inanın bana söylemesi izlemesinden çok daha kolay öyle bir yiyorlar ki elinizi sokup çıkarmak istiyorsunuz ama mümkün değil ne yazık ki.Ayrıca vicdan azabı ve hastalıklar bir yana birde beslenirken ki zarar söz konusu.Balığı yakalama hırsıyla birbirlerinin kollarını bacaklarını ısırıyorlar.Yavru kaplumbağalarınız varsa hiç tavsiye etmiyorum.Stick yem yer gibi sakin yemiyorlar.Ve balığın yarısı yenmiş olmasına rağmen hareket ettiğini görünce maalesef çok daha kötü oluyorsunuz.Akvaryumdaki kirlilikde cabası herşey bittikten sonra bir sis bulutu sarıyor akvaryumu,benimde böyle bir tecrübem oldu güzelim beta telef oldu.Agresif balıktır belki yaşar diye bıraktım akvaryuma boyunuda özellikle büyük seçtim ki kaplumbağlar belki korkarda saldırmazlar diye.Sabah kalktığımda betanın kuyruk ve yüzgeç parçaları filtrenin akıntısıyla akvaryumda süzülüyordu.Kısacası hemcinsleri hariç başka bir canlıyla yaşayamıyorlar.Benim tavsiyem denemeyin bile ayrıca bi süre sonra canlı yeme alıştıkları için normal yemleri yemeyeceklerdir.Büyüdüklerindede otobur beslenmeye geçmekte güçlük yaşarsınız.
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Akvaryumcularda satılan balıklar tropikal balıklardır ve doğalarında yoktur.

Etik olarak durumu arkadaşlar çok net olarak açıklamış.
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

ben kablumbagaların balıklara saldırdıgını duymuştum bence yan tarafnda ayrıca beslesen daha hoş durur:smile:
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Balığı vermek canilik diyenler acaba ülkemizde de beslenen yılan gibi sürüngenlere hamster verilmesini nasıl adlandırır acaba? Ben şimdiki yavrulara değil ama yıllar önce beslediklerime veriyordum lepistes gibi küçük balıkları ayda birkaç kez. Bir sorun olmadı. Balığı verince normal yem yemez diyenlere aldırmayın, benimkiler hepsini yiyordu sorunsuz olarak. Hastalık bulaştırma konusuna gelince, 3-5 cm.'den büyük kaplumbağalar sanıldığı kadar güçsüz ve hemencecik hastalanacak yapıda değildir. Zaten balığa baktığınız zaman hastalıklıysa, vermezsiniz kaplumbağaya.

Ama şu var. Balık vermek şart değildir, yani vermezseniz yaşayamaz ya da eksikliğini hisseder diye bir kaide yok.
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Yılana hamster vermekte aynen kaplumbağaya canlı yem vermek gibi bir seçenektir,verenler caniliği seçmişler.Sürekli balık verdiğinizde doğal olarak sürekli et yemiş olacak bu da eninde sonunda ölümcül bir hastalık olan guta sebep olacak bunuda düşünün.Başta söylediğim gibi canlı yem bir seçenektir.3.5 cm den büyük kaplumbağlar sanıldığı kadar güçsüz ve hastalanacak yapıda değillerdir demişsiniz.Madem öyle kaplumbağalarınızı bir kaba alıp bu mevsimde 1 gece cam kenarında bekletirmisiniz,çok güçlü ve dayanıklılarmıymış görelim.Sırf kabuğu var diye ölümsüz değiller bunu unutmayın forumda kaybettiklerimiz bölümünü açıp bi okuyun derim.
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Görüşleriniz için teşekkür ederim arkadaşlar.. Herkes kendine göre doğru olanı söylemiş ve gayet de hoş olmuş.. İnsana canilik gibi gelebiliyor elbette ama bu forumda genelde kaplumbağaların doğal ortamlarına en yakın ortamı sağlamak için çabalamaktayız.. Evet sizin dediğiniz gibi balığın akvaryumda kaçma sansı yok..Fakat kaplumbağa da akvaryumda beslenen bir hayvan değil arkadaşlar.Burda garip bir çelişki var bana göre.. Kesinlikle bunu yapacağım diye açmadım konuyu acaba bunu yapsak kapluşlar için ne gibi yararları ne gibi zararları olur diye açtım ve verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim

hepinizin klavyesine sağlık :)
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

okankrn' Alıntı:
Yılana hamster vermekte aynen kaplumbağaya canlı yem vermek gibi bir seçenektir,verenler caniliği seçmişler.Sürekli balık verdiğinizde doğal olarak sürekli et yemiş olacak bu da eninde sonunda ölümcül bir hastalık olan guta sebep olacak bunuda düşünün.Başta söylediğim gibi canlı yem bir seçenektir.3.5 cm den büyük kaplumbağlar sanıldığı kadar güçsüz ve hastalanacak yapıda değillerdir demişsiniz.Madem öyle kaplumbağalarınızı bir kaba alıp bu mevsimde 1 gece cam kenarında bekletirmisiniz,çok güçlü ve dayanıklılarmıymış görelim.Sırf kabuğu var diye ölümsüz değiller bunu unutmayın forumda kaybettiklerimiz bölümünü açıp bi okuyun derim.
Yem olarak verdiğimiz seranın ya da tetranın yemleri de büyük oranda et içeriyor. Hatta tamamına yakın diyebilirim. Zaten bu hayvanlar belli bir yaşa gelene kadar hep etçil beslenir. Yavru ve genç kaplumbağalar otçul beslenmeyi kabul etmez. Ben sürekli balık verilsin de demedim dikkat edersen.

Verdiğin örnek komik ve konu dışı olmuş. Bir kaplumbağayı gerekli ekipmanlarla beslediğinde zaten bir süre sonra canavar gibi oluyorlar, bu aşamadan sonra hastalanması düşük bir ihtimal oluyor heleki balıktan hastalık geçmesi imkansıza yakın. Dediğin gibi balık vermek bir seçenektir, şart değildir. Ben sadece verildiği takdirde kolay kolay bir sorun olmayacağını söylüyorum. Benim kaplumbağasına sinek gibi bulabildiği tüm böcekleri veren arkadaşlarım da var. :t65y: Hala sağlıkla besliyorlar. Bu hayvanların doğasında bulabildiği her türlü balık, böcek ve amfibyum ile beslendiğini unutmayalım.

İnsanlar da tavuk, koyun, inek gibi canlıları kesip yiyor bunun adına neden canilik demiyoruz? Bu hayvanları kesip yemesek de öyle ya da böyle yaşayabiliriz ama yiyoruz değil mi? :smile:
 
Cvp: Balığı Yedirmek?

Arkadaşlar akvaryumda doğadaki hareketleri yapma ihtimali yok. Canlı balık yakalamadaki egzersizleri akvaryumda yapamaz. Doğada bu hayvandaki net rakamı bilmesemde örneğin 10 denemeden 1 başarılı avlanma yapabiliyorsa akvaryumda tamamı başarılı olacak. Doğada takip, avlanma yeteneği, süre, harcadığı efor anlamında gösterdiği çabanın belki %10 kısmını akvaryumda harcayarak sonuca ulaşacak. Yani balığı canlı canlı elinizle tutup ağzına vermenizden farkı olmayacak. Sadece canlı balığı parçalayarak tüketecek. Görüntü ve su kirliliği açısından da büyük dez avantaj. İnternette sırf bu keyif için yapılmış bir çok video görebiliyoruz. Beslenme derseniz zaten kurutulmuş balık ve su böcekleri yeterince besin değerine sahip ki biz akvaryumda doğadaki gibi egzersiz yapamadığı için bunları dahi belli oranlarla veriyoruz. Biz insanlar canlı hayvan yemiyoruz. Canlik bu olurdu bence. Konu hayvansal gıda yemekse kimse karşı değil. Kaplumbağalarada kurutulmuş gıdalar veriliyor. Kaplumbağalara sadece ot verin diye vejeteryen bir anlayışla yaklaşan büyük cahillik etmiş olur. Canlı balık konusu bu şekilde.
Bu hayvanlar doğalarında dayanıklıdır ama ısı değerleri belldir. Isı düşüşünde kış uykusuna yatarlar. Doğada kış uykusuna yatarak soğuktan korunan hayvanlar familyasındandır. Tabi kış uykusu konusu çok derin bir husus. Bu sebeple detaya girmiyorum. Soğuğa direnç konusu sınırlıdır ve evde daha hassastır. Biz hayvan kayıplarını yada veteriner peşinde koşmayı önlemek için dikkatli davranıyoruz.
Bu tüm mesajlara yazdığım genel bir yorumdur.

Hayvanlar dayanıklı diye sinek böcek vermek uygun değil. Neden uygun değili şu şekilde açıklamıştık Selim. Bu haşereler bir çok kimyasala maruz kalıp hayatta kalabiliyor. Ölmeleri içn sıkılan böcek ilaçları gibi. Bu sebeple üzerlerinde bu unsurları taşıyıp kaplumbağalara zararları dokunabilir. Kanalizasyon vs gibi yerlerde gezmeleride büyük problem. Bakteri vs konularıda ayrı sorun. Bu sebeple hiç tavsiye etmem.
 
Geri
Üst