Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Beslenme

tosbik57

Bordo Bereli
Katılım
16 Nis 2013
Mesajlar
1,348
Su kapluşu Beslenme


Kara kaplumbağaları tamamen otçuldur. Et verilmemelidir. Yem miktarı: Su kaplumbağası için gün içinde kafasının büyüklüğü kadardır.

Su kaplumbağaları üzerlerine (kalsiyum vevitamin eklenmiş) tatlı su balıklarını çok severler, özellikle taze alabalıken sevdikleri yiyeceklerden biridir. Bunun yanında kurutulmuş karides ve unkurduna da bayılırlar. Kurtçuklar aslında iştahı kapalı olan veya yavru kaplumbağalar için daha çokiştah açıcı olarak kullanılır. Kaplumbağalar için özel olarak hazırlanmış minik çubuk şeklindeki yemler bağırsakları için çok uygundur. (değişikmarkalar var,en iyisinden alınız çünkü türkiyeburası ve içinde ne olduğunu bilemiyoruz...) vitamin ekli yemlerden haftada 3-5 tane verilmesi uygundur.

Yağlı vemayalı yiyeceklerden uzaktutunuz. Yavruyken daha çoket,erginliğeulaşınca daha çoksebze ağırlıklı

beslenmek isteyeceklerdir. Ergin kaplumbağaların yavrulardan daha çok kalsiyuma ihtiyaçları vardır. Ancak kalsiyum hayatları

boyunca önemli bir unsurdur. Tatlı su balıkları, yumurta beyazı ve sebzeler en uygun yiyeceklerdir. Bunun yanında piyasada satılan

kaliteli yemler mevcut. Sera RaffyP ve Jbl en tanınları. Özellikle Sera marka yem, bütün vitamin ihtiyacını karşılayacak nitelikte.

üzülmeyin. Ancakbol güneş (veya UV) ve uygun vitamin zengini yemlerle çabuk büyüyeceklerdir.

Kırmızı yanaksu kaplumbağaları (Red eared slider-trachemys scripta elegans) yaklaşık 20-25 yıl yaşar ve çok uzun bir
arkadaşlığınızın olacağını unutmayınız. Büyüklükleri erkeklerde 25 cm, dişilerde 30 cm ’ye kadar ulaşır
Akvaryumda kaplumbağalar ilebirliktebalık beslediğinizde bu balıklar bir süre sonra kaplumbağalara yem olacaktır.


Ayrıca canlı olarakvereceğiniz balıkların parazit taşımadıklarına dikkat etmelisiniz.
Kaplumbağa çeşitlerinegöre beslenme farklılığı göstermekle birlikte bütün kaplumbağalar için dana yüreği pek yararlı
olduğu kadar az verilmelidir çünkü içlerindeki tuzoranı zaman içinde böbreklerine zarar verir :59:
kaplumbağaları için yine zamanla zararlıdır,kalsiyumun harcanmasına sebep olur, bunun yanında doğal yiyecekleri de değildir.
Hayvanın sürekli yeşillikyemekistemesi de normal değildir. Yememe veya bir anda farklı beslenme şekli bir sorunun göstergesi
olabilir. Tüm küçükbalıklar ilede beslenme sağlanabilir. Akvaryumun içine çabuk çoğalan küçükbalıklar bırakılabilir, böylece
kaplumbağa hem arada bir onları yer hem de avlanır.
Kaplumbağalara bir saat içerisinde tüketebilecekleri kadar yem verilmelidir, yemedikleri suda kalır.
temizlenmesi önemlidir. Hazır yemlerin tekbaşına verilmesi doğru değildir.
Et, sakatat, tavuk ciğeri gibi yiyecekler fazla yağlı ve proteinlidir. fazla protein ise gut hastalığına

karar fazlası zarar prensibi itibariyle hareket ediniz. Cüssesinegöre nekadar yiyebileceğini anlayabilirsiniz. Gençkaplumbağalar
etçil ağırlıklı bir beslenme tercih ederler,yaşlandıkça sebze ağırlıklı yemleri sevmeyebaşlayacaktır.
Unutmayınızki kaplumbağalar sağlıklı yaşayabilmekiçin bizlerin verdikleri yiyeceklere muhtaçtırlar :D
 
cok alınti ypmadım ama aksama anca belitirim :p cogunu kendim yazdim bir kac sitreye baktim ama hatirlamiyorum :(
 
Cvp: Beslenme

Canlı yem konusuna karşıyız Fatih. Zaten yazdığın parazit konusundan daha önemli sebepleri var. Daha önce bu tarz bir konuya denk gelmediysen şu şekilde açıklayayım. Doğada balıkları kovalamaları yakalamaları o kadar kolay olmuyor. Egzersiz anlamında doğayı sağlama şansımız yok. Esas konu av olacak balık için. Hayvanın doğada kaçacak saklanacak bir çok şansı var. Ancak akvaryumda arkasında kocaman hayvan ve sürekli akvaryum camları arasında kovalamaca. Malesef bu balık için haksızlık ve hoş olmayan bir ölüm. Bu sebeple bu uygulamayı özendirmek iyi değil.

Bir saatte tüketilebilecek yem vermeyi neden önerdinki. Günlük kafa hacmi diyoruzya. Bir saatte çok çok fazla yem yer bu hayvanlar.

Kişisel fikrim doğada olmayan besinler verilmemesi. Hazır yem yada uygun taze gıda vermek daha uygun.

Fatih, güzel yazmışsın. Ben ufak birkaç noktaya müdahale etmiş oldum. Yanlış yapıyorsun yada yanlışın aranıyor gibi düşünme. O kadar doğrunun içinde bir kaç yanlış da olsa bunu belirtmek herkes için daha iyi. Ama araştırma yapman çok güzel. Önce kendin sonrada çevrendekiler faydalanıyor.
 
Emre abi benim ,yanlışim araniyor gibi bir düsüncem yok hatta ben bunu istiyorum dogrularım bilmek iyi ama yanlişlarimda var sende taktir edersinki daha yeniyim bilgileniyorum :t65y: Emre abi zaten foruma kayıt oldumda niyetim soru sormak cevap almaktı sonradan foruma ısındim artık bildiklerimi paylaşmak istiyorum paylaşırken illa yanlıslarim oluyo ama senn gibi kendini bilgilendirmeye adamıs bir kisi oldu sürece yanlislarimi. Görüp doğrularıni ögreniyorum cok saol Emre abi iyi forumlar
Saygılarımla :D
 
Cvp: Beslenme

Önemli değil Fatih, hepimiz bilgileniyoruz.
 
Cvp: Beslenme

fatih, emre eksik detayları yakalamış. bir iki detayda benden olsun.

alabalık normalde 2 haftada bir verilmeli ki insanlar için önerilen de haftada bir yemektir. sebebine gelirsek alabalık vücuttan kalsiyumu emer bu da kemiklerin yumuşamasına neden olur. buna özellikle dikkat etmek ve doğru ölçüde vermek gereklidir.

ikincisi; et ve et türevleri (işlenmiş et, sakatat) verilmemeli, işlenmiş et uzun süre dayanması için konulan maddelerden ve sakatatlar yüksek oranda tuz ve madenler içerdiğinden karaciğer ve böbreklerine sakıncalıdır. bunu et yerine protein olarak yazman iyi olurdu.

üçüncüsü; parazit canlı ve pişmemiş ürünlerde olmakla birlikte kalitesiz marka yemlerin kurutulmuş balık, karides ve gammaruslarının yeterince ışıl işlem görmeden yem kutularına konması ve suya atılması durumunda parazit ve asalak yumurtalarının canlanarak akvaryum sistemine zararları söz konusu olur. özellikle bu yemlerde fiyatı ne olursa olsun kaliteli ürünleri almak gereklidir. yoksa yapacakları tahribat daha fazlasına mal olur.
 
Geri
Üst