Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

barish

Bronz 4 Üye
Katılım
24 Haz 2013
Mesajlar
44
Selamlar,

Son düzenlememde paludaryumum bu şekilde :

(Su biraz bulanık görünüyor ama kum yüzünden, paketinde yazdığı gibi bir süre suda beklettikten sonra 3-4 kez daha yıkadım ama suyu bir hayli bulandırdı. :ff:

mailto:/iqd9as.jpg
mailto:/2uhaeef.jpg
mailto:/efno1h.jpg

Son resimdeki gibi bacakları gererek güneşlenmeye bayılıyolar :D
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Güzel Güzel. Bende de aynı kuru alandan var. Bacaklarını gerince sanki çok keyifli görünüyolar ama ısıyı daha iyi emebilmek için öyle yapıyolar aslında
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

barış suyu maşrapa ile alıp yavaşça yeni suyu eklersen bulanıklığın düzelmesini hızlandırabilirsin. aynı şekilde filtreyide 4-5 saatte bir yıka. önce çalışır vaziyette iken hafif çaprazlama yana çevir maşrapayı altından geçirdikten sonra fişini çekip içindeki pislik çıkmadan yavaşça kaldır. filtreyi kısa cama al. su çıkışı kuru alana doğru gitsin. sirkülasyon daha iyi olur su ileri uca doğru giderek dairesel olarak döner. filtrasyonda iyi olur.

kuru alanın üst kısmını mukavva ile çevirirsen bantla cama yapıştıracaksın. o zaman kaçamayacakları gibi suyu da yükseltme imkanın olacak. lambaları da uzun camlara alırsın. benim burada yaptığım gibi.
mailto:/forum/Konu-benimkilerin-yazlik-akvaryumu--10001.html

mango tek parça mı iki parça mı biraz uzun olmalı böylece altına girip daha rahat kaşınırlar. bir de uygun bir ipek bitki aldın mı tamamdır yüzeye yakın uzunlukta olursa hayvanlar üstüne basıp kafa su dışında uyuyabilirler.

kum bulanıklık gidene kadar mıncıklanıp yıkanır. 4-5 kilo şeklinde parça parça yıkamak daha kolay olur.
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Cem bey teşekkürler, birkaç gün içinde geniş zaman bulduğumda hayata geçirmeyi planladığım şeyler var, önerileriniz için de teşekkürler uygulayacağım bunları, yeni fotoları atarım o zaman. Karton fikri çok iyiymiş, zaten kısıtlı olan akvaryumu maksimum verimle kullanmak için süper fikir :w00t: Bu arada linki verdiğiniz başlığınızda belirtmişsiniz ultra ince kum iyi değil diye, ben 5 kg kum sipariş ettim ve daha öncekilerden ince geldi, karıştırdım mecburen ama hayvanlara bir zararı olmaz sanırım? Şimdilik tek eksiğim ipek bitki gibi görünüyor, yeni düzenlemelerle bir sonraki akvaryumlarına kadar idare edecek bir fakirhane kurmuş olacağım :rolleyes: Mango tek parça ve uzun, resimde bağlantı kısmı kum altında kaldığından iki parça gibi görünmüş. Bu arada elma salyangozu ve asya tatlısu midyelerini kesinlikle tavsiye ediyorum, suyun berraklığı belirgin bir şekilde arttı. ekstra yem vermiyorum, biraz fazlaca yem atıyorum bizi haylazlardan artanlara saldırıyorlar :33: Canlı yem üretimi için de un kurdu kiti temin ettim ve kurdum, üretime geçersem elemanlar çok sevinecek :)

Bir sorum var, büyük hayvanın kabuğunda kireçlenme gibi bir görüntü var, kuruyunca daha belirgin oluyor. Herhangi bir kabuk rahatsızlığı olduğunu düşünmüyorum çünkü çok enerjik, sürekli geziniyor ve iştahsızlığı falan da yok, suyun kirecinden falan olabilir mi ? (Damacana su alıp 3-4 gün dinlendirip oda sıcaklığına getirdikten sonra ekliyorum akvaryuma). Veya kireç gibi bir şeyse hayvanı bunlardan kurtarmak için ne yapmam gerekir?
 
Her ikisinde de kireç var. Sanırım musluk suyu bayağı kireçli. Damacana suyu dinlendirmeye gerek yok. Duğrudan akvaryuma konulabilir. Kireç kendiliğinden geçmez. Plaka değişimleri ile atacak. Ama bunu hızlandırmak için eski plakaları atmadına yardımcı olacak yöntem var. Hayvanları akvaryumdan alıp kabukları kurulanacak. İkişer damla devit 3 deriye değmeden kabuğa damlatılıp parmakla yayılacak ve kuru kapta ısıtma lambası altında 10-15 dk bekleyecekler. Sonra tekrar kabuklar kurulanıp akvaryuma konulmalılar. Ancak sadece kurulama yeterli. Bunu 10-15 gün yapmanı öneririm.

Akvaryum güzel olmuş. Yüzeye yakın dalları uzana çn bir ipek bitki tamamlar.

Diğer canlılardan özellikle elma salyangozu farkedilince yem olur. Diğerlerinin akıbetide bence aynı son. Bendekiler minare salyangozlarını yemişlerdi.


Bir konuda filtre yönü kısa tarafa doğru değil uzun tarafa doğru olmalıki sirkülasyon verimli olsun.
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

kabuk işini yazmayı unutmuşum aklımdaydı. kirece bağlı. bunun için ya arıtma sistemi kurmalısın yada içme suyu takviyesi yaparak suyu yumuşatabilirsin. ayrıca su düzenleyici alıp bir damacanaya musluk suyu doldurarak uygun ölçüde damlatıp iki gün bekletirsen su dinlenmiş, klor uçmuş ağır metaller ayrışmış ve oda ısısında olacaktır. sonra ekleme yaparsın suya.

hayvanların plakalar aralanmış. mango kökü kum üstünde olsun ki altına girebilsinler. kaşınarak o plakaları atarlar. bunun yanında kabuklarına devit sürüp lamba altında kuru bir yerde 5-10 dakika bekletirsen bu plakaları yumaşatarak kolayca çıkmalarını sağlar. bunu iki günde bir yap. hayvanlarda rahatsız olup üşümesinler.

ince yani 0.1 kum, silis ağır olduğu için eşelemelerinde sıkıntı verir. bu aynı bizim ıslanmış plaj kumunu avuçlamaya çalışmamız gibi zorlar örnek vermek gerekirse. toz şeklinde yayıldıkları için gözlerine kaçabilir. karıştırma yaptıysan sorun olmaz. bir daha ekleme yaptığında 0.7 mm alırsın. bu kum sarımsıdır. sendeki beyaz sanırım.
mailto:/urun_detay.aspx?urn=13104&ad=vitasand-dogal-silis-akvaryum-kumu-800-gr-0-7-mm
salyangozlar dipteki artıkları yerler. ama gün gelir kaplumbağaların midesine de gidebilirler.

yaprakları su dışında olmak üzere bambularda iş görür. bunları ısıtıcı vantuzu ile cama sabitlenmeli yoksa aşağı indirirler.
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Kafam karıştı, zaten musluk suyu kullanmıyorum hep damacana suyu koydum şimdiye kadar, bu suda o kadar kireç oluyor mu :ff:
Salyangozları ve midyeleri farkettiler, ilk başlarda birkaç saldırı girişimi oldu, hatta bir salyangozu yemişler ^^ ama şimdilik diğerlerine ellemiyorlar.
Daha önceden aldığım silis kum sarı-0.7 mmliktendi, bunu da internetten bir satıcıdan aldım, ince akvaryum kumu vitasand diye, ince değil ipinceymiş :)) Artık bi dahaki partiye ilk aldıklarımdan koyar düzenlerim :133:
 
Peki daha önceden akvaryuma salınım yapan bir cisim var mıydı? Hayvanların kabuklarını tek tek daha yakından ve net çekmen mümkün mü? Damacana su kullanımında kireçlenme olmaz. Beyazlamayı çözelim.
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

yakın plan çekim net görmemizi sağlar ya ayrılmak üzere olan plakadan oluşan bir beyazlıktır ya da başka bir şey.
 
Bu gece nöbetçiyim, yarın eve gittiğimde çeker atarım resimleri. Daha önceden salınım yapma ihtimali olan nesneler ufak beyaz çakılkar (boyasız) ve dekoratif amaçlı yerleştirdiğim midye kabuklarıydı (boyasız)
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Hayvanlarımın kabukları yakın çekim :

mailto:/etwodh.jpg
mailto:/5vwunl.jpg
mailto:/maxczq.jpg
mailto:/sl1rwl.jpg
mailto:/2u5uv6x.jpg
mailto:/35nases.jpg
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

1. resim en arka sol plakadaki siyahlık delik mi leke mi ?

2. hayvanın dişi olma ihtimali yüksek.

3. hayvanın üst kabuğa ıslak diş fırçası ile tuz uygulaması yap bir kez.

hiçbirinin göz kulak sorunu yok. silis mango plaka işlerini halleder.
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Cem bey ilginiz için teşekkürler.
1. resimdeki görünen siyahlık leke, şimdi kontrol ettim kabukta delik yok.
3. hayvan için tuzlu fırçalamayı nasıl yapmam lazım? Biraz detaylandırırsanız sevinirim, mesela tuzlu fırçayla sildikten sonra suyu durulamam lazım mı, akvaryuma almadan bir süre dışarda bekletmeli miyim vs.
Ayrıca, bu resimler hayvanları sudan çıkarır çıkarmaz çekildiği için fazla belli olmamış ama kireçli gibi dediğim görünüm bir 3-5 dakika kuru alanda kaldıkları zaman meydana geliyor. Buna bir çözüm yok mu? Ve küçük hayvanın plakalarındaki beyazlıklar mantar mı? Suya girip gezinirken ışıkta şeffaf bir görünüm alıp parlıyor, plaka değiştirmeye mi hazırlanıyor yoksa?
 
Hayvanda mantar yok
Tuz uygulamasindan sonra akvaryum suyuylan durulayip akvaryuma koyarsiniz
Kirec olan hayvanin kabugunu carbonatlan fircalayabilirsiniz kesin cozumu damacana su kullanmaktir sagliga bir sikinto yaratmaz asiri olmadikca
 
Cvp: RE: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

Alisarp' Alıntı:
Hayvanda mantar yok
Tuz uygulamasindan sonra akvaryum suyuylan durulayip akvaryuma koyarsiniz
Kirec olan hayvanin kabugunu carbonatlan fircalayabilirsiniz kesin cozumu damacana su kullanmaktir sagliga bir sikinto yaratmaz asiri olmadikca

Sorun şu ki, önceki mesajlarımda da belirttim, asla musluk suyu kullanmadım şimdiye kadar. damacana su kullandım hep, kendi içtiğim sudan. :ff:
 
Cvp: Cezmi, Rıfkı ve Hurşit

ıslak diş fırçasına tuz döküp kabuğu yavaşça ovalayacaksın 1 dakika kadar beklet mümkünse lamba altında olması üşümesini engeller. mantara pek benzemiyor ama işi garantiye alalım. ama şeffaf bir görüntüsü var dediğine göre plaka açılması olarak gözüküyor. sonra akvaryum suyu ile durulama yaparsın. akvaryuma alırsın. ertesi gün sırayla elinde varsa hepsinin kabuğunu silip kuruttuktan sonra devit sürüp 5 dakika kadar lamba altında beklet. sonra kalanı silip akvaryuma bırakırsın.

kirece çözüm içme suyu takviyesi ve carbon filtre malzemesidir. carbonu şu şekilde kullanırsın. filtre torbası içine bir çorba kaşığı koyup iç filtrenin haznesindeki süngerin üst kısmına yerleştir. süngeri aşağı doğru bastırıp boşluk yaparsın. carbon kireçte dahil her türlü pisliği bağlar, suyu yumuşatır. başka bir filtren varsa kullanmadığın onun içindeki süngeri komple çıkarıp ona da koyabilirsin. duruma göre 1 ila 2 haftada bir carbonu yenilersin. koymadan önce carbonu su altında yıkamayı unutma. filtre torbası içindeyken yıkayacaksın.


lavaboya takılan arıtma cihazları da çözümdür. suyu damacanaya koyup direk akvaryuma ısınmasını bekleyerek koyabilirsin. bir gün akvaryumun bulunduğu odada beklemesi yeterli.
 
Geri
Üst