Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

çiğ tavuk göğsü

azrael

Gümüş 5 Üye
Katılım
13 Eyl 2012
Mesajlar
125
Merhabalar.

Ayda 1 kez olmak üzere; ana yeminin 3/1'ine tekabül edecek oranda kaplumbağama çiğ tavuk göğsü veriyorum. elbette ne tuzu, ne de yağı var. Soruma gelecek olursak;
tavuk göğsünü haşlamadan veriyor olmam herhangi bir sindirim sorununa yol açar mı? Aynı şekilde her ay değişimli olarak tavuk göğsü yerine çiğ balık eti de veriyorum.
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

En steril çözüm haşlayarak vermek. Bakteri vs varsa ortadan kalkmış olur. Bence balık varken tavuk etine hiç gerek yok. Tabi balık tatlı su balığı olmalı.
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Teşekkür ederim Emre bey. Balığı belirttiğiniz gibi tatlı su balıklarından tercih ediyorum. Bu arada ne sıklıkla yapılmalı bu beslenme? Ayda bir uygun mudur?
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Emre Bey'in dediği gibi haşlanmış olması ile daha steril olacaktır. Ayda bir uzun süre olabilir. Dengeli beslenme için haftada bir kaplumbağanıza uygun miktarda vermenizde sakınca yoktur.
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Nehir levreği ve alabalık hafta da bir verilebilir. Bu arada balığı aşırı haşlamaya da gerek olmadığını belirteyim. Besin değeri tamamen yok olmasın.


Sanırım tatlı su kefalide uygun taze balıklar arasında.
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Haşlanmış balık konusunda bende olumlu bakıyorum,iki haftada bir yedirilebilir ama tavuk verme konusu yağ oranı olarakta sıkıntılı yaratabilir,haşlasak bile sonuçta etin kendi yağı mevcut
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Bakteriler sadece pişmemiş hayvansal gıdalarda değil her yerde bulunur. Su Kaplumbağaları aynı zamanda leş yiyicilerdir yani bakteri üreterek çürümüş leşleri bile zehirlenmeden sindirebilirler. Onların mide asitleri yedikleri besinlerdeki bakterileri öldürecek kadar güçlüdür. Pişirmenin asıl amacı et üzerinde bulunma olasılığı olan mide asidine dayanıklı parazit yumurtalarını öldürmek. Günümüzde endustriyel fabrikalarda üretilen tavukların parazit yumurtası taşıma olasılığı neredeyse hiç yok o yüzden bende tavuk eti yerine protein oranı çok daha yüksek olan tavuk kalbi alıp çiğ olarak veriyorum. Ama tatlı su balıklarının parazit yumurtası taşıma ihtimali daha yüksek o yüzden iyice haşladıktan sonra vermekte fayda var. Parazit yumurtaları sadece kaplumbağayı değil insan sağlınıda tehdit eder. O yüzden bilinmeyen kaynaklardan gelen hayvansal ürünleri iyice pişirmek, sebze ve meyveleri de iyice yıkadıktan sonra tüketmek gerekir
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

law yaklaşık 7 aydır günde 1-2 saatini su kaplumbağaları-kara kaplumbağaları ve sürüngenleri araştırmaya ayıran biri olarak söylediklerinin altına imza atıyorum fakat bahsettiğin direnç galiba doğal ortamında biraz daha etkin ama evlerimizde beslediğimiz kaplumbağalar doğal ortamlarında olduğundan emin olalım ki %25 daha dirençsiz ve hassas oluyorlar
ben sindirim sistemlerininde doğal ortamlarında olduğu kadar güçlü olduğunu düşünmüyorum
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

ayda bir haşlanmış tavuk eti olur ama ilk defa balığı duyuyom bundan sonra bende veriyim
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

alabalığı vermeyi düşünüyorsanız minimum iki haftada bir verin çünkü alabalık vücuttan kalsiyumu çeker. insanlar için haftada bir kezi aşmayın dediklerine göre ve kaplumbağalarda bize oranla daha fazla kemik olduğunu hesaplarsak çıkarım bu oluyor.

law, balık konusunda haklı olmana rağmen tavuk kalbini ortadan ikiye kesip haşlamak veya kaynamış suda bir kaç dakika bekletmek gerektiğini düşünüyorum. çünkü fabrikasyon tavuk her ne kadar steril ortamda olsa da bugün bir civciv 45 günde kesilecek kıvama geliyorsa bu hormon ve benzeri maddelerin desteğiyle oluyor. kalbin içinden kan geçtiğini düşünürsek haşlama hem kanı hemde diğer artıkları içinden alır. dediğin gibi ettense kalpteki protein oranı daha fazla.
 
Ben genelde doğada bulamadıkları taze et türevlerini verme taraftarı değilim. Balık alternatifi varken bence tavuk vermeye gerek yok. Ayda bir vermenin zararı olmaz, bu sebeple olabilir dedim. Ama faydası da olmaz. Zaten verilen yemler beslenmeleri için gayet iyi.

Cem, aslında alabalık konusu verilen miktara görede değişir değil mi? Yani ek yem olarak verilirse haftada bir vermenin sakıncası olur mu gene? Oransal olarak sen iki haftada bir kafa hacmi kadar mı önerirsin, yoksa ek yem gibi gene düşük ölçü mü
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

emre, ben royaldeki balıktan haftada iki öğün veriyorum. ama o balık sardalya. ben sardalya verdiğim için alabalık vermiyorum. insanlar için öngörülen alabalık haftada bir tane, +- 500 gr civarı. hani yem olarak hiç balık verilmiyorsa dediğin gibi haftada bir kafası kadar verilebilir. bizden farklı olarak normalde verdiğimiz yemlerin veya vitaminin içinde kalsiyum var. biz o kadar kalsiyum almıyoruz. bu takviyelerle haftada bir olabilir.
 
Cvp: çiğ tavuk göğsü

Tabi, zaten ben kurutulmuş balık vs vermeyenler için haftalık beslenmeyi kasdettim. Ama uyarman iyi oldu, hem kurutulmuş balık verip hemde taze balık verilmesi aşırı olur.
 
Geri
Üst