Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Edi ve Büdü

Tam emin olamadigim icin oyle yazdim aslinda :)
Mantar,plakalari atamama,belki kirec diyebiliriz
 
Cvp: Edi ve Büdü

hmmm anladım sanırım teşekkür ederim inşallah hiç gerek kalmaz :)
 
Yazmayi unuttum kabukta yosun olusumuna karsida gerekir


Karsi dedigim olmamasi icin degil eger olursa gerekir
 
Cvp: Edi ve Büdü

pahalı bir şey değil 10 poşet al biraz yedek olsun. normalde o akvaryuma 8 poşet yeterli. gerekirse tamamını da ekleyebilirsin.

dediğin spotlar çok ısı verir bu sebeple normal ampule göre biraz daha uzağa konumlandır. 33 dereceyi aşmasın kuru alan ısısı. bunun için evde normal bir derece varsa veya alacağın derecenin vantuzunu çıkardıktan sonra kuru alana yatır ve ısıyı ölç. derece 31 dereceyi gösterdiğinde uygun ısıyı yakalamış olursun. çünkü hayvanın 2 cm kadar yüksekliği ve diğerinin onun üstüne çıkma ihtimali var. 31 dereceyi bulduğunda hayvanlara gelen ısı 33 gibi bir ısı olacak. ampulde tahmini mesafe 20 cm'den yakın olmamalı. ama net ısı için derece şart.

fırçalama yumuşak diş fırçası ile olur. yalnız bunun kıstasları var. hayvan mantara yakalanırsa, aşırı derecede kabukta yosun oluşumu olursa uygulamalar yapılır. diğer durumlarda kullanılmaz. böyle durumlar oluşursa kabuk resimlerini çekip koyarsan kullanıp kullanmaman konusunda yardımcı oluruz.

akvaryumu temizleme sırasında başka bir kaba akvaryumdaki sudan koyup hayvanları içine koyacaksın. aynı su ısısında hayvanlar üşümeden duracak yeni su ekledikten sonra ısıtıcıyı çalıştırıp uygun ısıya geldiğinde akvaryuma alabilirsin hayvanları. bir de sağlık kontrolü için veya hastalanmaları durumunda göz, kulak ve kabuğa devit sürülmesi durumunda çıkarıp lamba altında bekletme olur. bunun haricinde akvaryumdan çıkmaları üşümelerine sebep olacaktır.
 
Cvp: Edi ve Büdü

Bilgiler için çok teşekkür ederim Cem bey,bir sorum daha olucaktı akvaryum temizliğini ve su değişimini ne kadar zamanda bir yapmalıyım (filtre ufak olduğu için 2 günde bir filtre temizliği yapıyorum) Birde ne sıklıkta dip çekim ve ne sıklıkta komple değişim olmalı?


bir de dip çekimi için bu linkteki uygunmudur?
mailto:/urun_detay.aspx?urn=7652&ad=resun-dip-supurgesi-2-1-m&kat=0
 
Cvp: Edi ve Büdü

akvaryumda filtre her ne kadar iyi çalışsa da tabanda bir miktar kir olacaktır. bunlar dip sifonu ile alınabildiği kadar alındıktan sonra su üstünde de kir birikimi varsa onlarda maşrapa ile alınıp iş bitirilir. bu alınan su akvaryumun 3'te birinden fazla olmamalıdır. aksi halde eklenecek su akvaryumdakine göre soğuk olduğu için hayvanların adaptasyon zorluğu çekmesine neden olacaktır. dip sifonunda gösterdiğin linktekini kullanıyorum bende.

komple değişimler mantar gibi bulaşıcı durumda tamamen tuzlu su ile yıkayıp steril ederek (bunu önlemek için akvaryuma sonradan konan ürünlerin iyice temizlenmesi bitki harici kum, mango kökü gibi ürünlerin sıcak suda veya kaynatılarak sterilizasyonu lazımdır) veya ciddi oranda yosun ve alg oluşumu durumlarında temizlenmeli. ayrıca aşırı idrar birikmesine bağlı amonyak patlaması olursa hayvanlar ayrı bir kaba alınıp komple su değişimi yapılabilir. bakteri oluşmasına bağlı olarak mavi metilen su değişimleri sonrası iki damla damlatılarak bakteri oluşumunun önüne geçilir. fazlası zararlıdır.

sonuç olarak su normal rengi dışına çıktığında kısmi değişim yapmak yerinde olacaktır. böylece akvaryumda denge korunur.


ekleyeceğin suyu bir damacana içinde oda sıcaklığında bekletirsen iyi olur.
 
Cvp: Edi ve Büdü

Çok teşekkür ederim linktekini alışveriş listeme ekliyorum,ayrıca su değişim durumlarınıda net bir şekilde anladım mavi metilen dedikleri şey mavi mürekkep dedikleri olay değilmi ilk akvaryumumu alırken balıklar için varmişti akvaryumcu su değişimlerinde kullanıyorduk.


mavi metilen bendekinin adı contra-lchthyo uygunmudur?
 
Cvp: Edi ve Büdü

uygundur.
 
Cem detaylıca anlatmış.
Uvb lamba alacak durum şu anda yoksa eczaneden devit 3 damla vitamin alıp haftada bir kez bir yeme bir damla ile doğrudan hayvanın ağzına verilerek d vitamini ihtiyacı sağlanmalı. Yem suya atılırsa etkisini kaybeder ve suda yağlı bir tabaka oluşturur. Su değerleri içinde olumsuzluk olur. Ancak sağlıklı olan güneşlenme hadisesi evlerde ve ülkemiz şartlarında kısa bir dönem hariç mümkün olmadığından uvb lamba kullanmaktır. Bu d vitamini sentezi yapmalarını sağlayarak kabuk ve kemik sağlığını korur. Devit kullanımını 2-3 aydan fazla önermem. Neticede yapay bir ürün ve iç organları zorluyor. Bu süreçte uvb için gerekli birikim sağlanmalı.

Akvaryum tam kapasitede 30 lt. Yani yaklaşık 20 lt kullanıma sahip. Biz yavru hayvanlar için 40-50 lt su kullanım alanı, erişkinler için 100 lt ve üzeri su kullanım alanı gerekir diyoruz. Bu sebeple akvaryumu yenilemek için girişimlere başlamalı. En geç kış sonu uygun sistem kurulmalı. Bunu hayvanın sağlığı, huzuru ve uygun gelişimi için yapmak gerekiyor. Ara geçiş için alınacak akvaryum ilk maliyet açısından düşüktür, daha az yer kaplar ama bir sene kadar sonra akvaryum, ısıtıcı ve filtre tümüyle yenilenir. Bu sebeple baştan ömürlük akvaryum kurmak genelde daha iyi.


Beslenme konusunuda inceleyip uygun yem kullanımı hakkında detaylar edinmek mümkün.
 
Cvp: Edi ve Büdü

UVB lamba ve daha büyük akvaryum alımını maddi durumları ayarlayınca hemen hallediceğim.Şimdilik bu akvaryumu kullanmak durumundayım çünkü zaten elimde vardı extradan akvaryum filtre ısıtıcı masrafı yapmadım bir süre sonra yetmeyeceğini biliyorum fakat o zamana kadar ömürlük olması açısından finansal kısmını ayarlamak durumundayım.
Önerdiğiniz kum vitamin yemler dip çekim pompası mango bitki kısacası lamba siparişi dışında hepsinin siparişini az önce tamamladım zannediyorum 5 iş günü içerisinde elimde olacak ve akvaryum temizliğinden sonra tosbişlerimin yeni hallerini sizlerle paylaşma imkanı bulabiliceğim.

Tüm bilgiler ve öneriler için çok çok teşekkür ederim,harika bir forum burası;emeği geçen herkese teşekkür ediyorum :yuppi:
 
Geri
Üst