Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Göz iltihabı sonrası yem yememe

Kapluştron

SKF Delisi
Katılım
1 May 2013
Mesajlar
938
İyi günler,
Ben 8 gün önce petshoptan 2tane kaplumbağa aldım. Eve geldiğimde bir tanesinin gözlerinin kapalı olduğunu fakettim. Forumdan araştırdığım kadarıyla sanırım gözleri iltahaplı bende teramycin göz merhemi aldım ve kullanmaya başladım. Günde 1 kere sürüyorum. Kaplumbağam gözlerini 5 gün sonra araladı fakat tekrar kapattı. Birkaç gündür de güneşe çıkardığımda gözlerini açıyor ama kısa bir süre sonra tekrar kapatıyor. Benim sorum şu kaplumbağam gözleri kapalı olduğu için yem yemiyor elimle vermeye çalışıyorum ama yediremiyorum ne yapmalıyım? Ayrıca suyun içindeyken ikisininde derisi soyuluyomuş gibi ince bir tabaka görüyorum bu nedir bir fikriniz varmı ? Son olarak kabuklarının arka kısımları çok yumuşak özellikle hasta olanın kabukları ayrılacakmış gibi ne yapmalıyım? Şimdiden yardımcı olacak herkese teşekkür ederim. Forumda yeniyim konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum eğer yanlışsa kusura bakmayın.
 
RE: kaplumbağam hasta

Göz enfeksiyonu tamamen geçmemiş. Sadece merhemle tedaviden sonuç alamamışsınız. Gentagut damla da kullanmak gerekiyordu.

Kaplumbağa kabuklarının kuyruğa yakın olan tarafı daha esnek olur. Kabukların ayrılma konusu kabuk değişimi ile alakalı bir görüntü olabilir. Kaplumbağada kabuk değişimi üstteki eski plakaların birbirinden ayrılıp alttan daha büyük plakaların yerine gelmesiyle oluşur. Bu yeni kabuk önce siyah bir oluşumdadır. Değişim gerçekleşene kadar normal renge döner. Kabukta anormal yada başka yerde yumuşama yoksa bence normal.

Kaplumbağalar büyürken deride değiştirirler. Buda ince zar şeklinde ayrılarak dökülür.

Hem kabuk değişimi gem deri değişiminde müdahale edilmeyip kendilerinin düşmesi beklenir. Hatta çoğu kaplumbağa eski kabuklarıyla kalabilir.

Yem yemediği için vitamin alıp ağzına damlatın. Besini buradan bir nebze karşılar.

Bence veterinerede bir kontrol ettirin.
 
RE: kaplumbağam hasta

Vitaminin ismi nedir acaba bir de ağzını nasıl açabilirim. Damlayı da sanırım gözünün içine damlatmam gerek gözleri kapalı nasıl yapacağımı bilmiyorum. İlk defa kaplumbağa beslediğim için canlarını acıtırım diye de korkuyorum. Bir de deri değiştirme durumu iyi birşey mi? Eğer öyle birşey değilse sorun ne olabilir bir fikriniz var mı? Yardımlarınız için teşekkürler
 
RE: kaplumbağam hasta

mailto:/forum/Konu-akciger-ve-goz-enfeksiyonlari-tedavileri.html
Bu konunun ilk mesajında gentagut damla kullanımı anlatılıyor. Bunu uygulayabilirsiniz. Kuru bölgede ısıtma lambası olsunki üşümesin. Ama genede veterinerden de destek almak iyi olur.

Vitaminin adı sera reptilin. Bu en iyisidir. Hayvan elinize aldığınızda ağzını açınca içine damlatın. Eğer ağzını açmıyor ve kafasını içeri çekiyorsa kaplumbağayı başı yukarı gelecek şekilde tutup ağzına doğru birkaç damla damlatın. Ağız kenarlarından kısmen sızan vitamini alır.

Deri değişimi tabiki iyi bir durum. Hayvan büyüyor demektir. Bu hayvanların yaradılış özelliğinde büyürken deri değiştirmek vardır. Kaplumbağa akvaryumunun tabanı silis kum ile kaplı ise sürtünmelerde daha rahat atarlar. İpek yapraklı bitkilerde kısmen buna yardımcı olur.
 
RE: kaplumbağam hasta

Hiç değinmedim ama ekipmanlarınız tam değil mi? Kirlilik bu hastalıkta ilk etkendir.

Bir konuda güneşlendirme için yeterli hava sıcaklığı ve rüzgarsız ortam durumu.
 
RE: kaplumbağam hasta

Söylediğim gibi ilk defa kaplumbağa aldığım için ekipmanları hakkında bir bilgim yoktu. Bana da o küçük fanus içinde verdiler. Araştırma yaptım olması gereken ekipmanları en kısa zamanda almaya çalışacağım ama zaten kaplumbağa hasta olarak geldi bana alana kadar suyunu temiz tutmaya sıcak yerde bulundurmaya çalışıyorum.


Hergün güneşlendiriyorum bu arada.
 
RE: kaplumbağam hasta

Akvaryum alana kadar buyukce bir kap alip icine isitici takarak 1-2 ay idare edebilirsiniz tastan bir kuru alan yaparsiniz bu arada guneslendirirken ruzgarda kalmamasina dikkat edin ve kabin bir kismi golgede olsun ki sicaktan bunalirsa oraya gecsin
 
RE: kaplumbağam hasta

Peki ben nasıl yemek yedirebilirim aldığım günden beri hiçbirşey yemedi. Yani tam 8 gündür.
 
Cvp: kaplumbağam hasta

hoşgeldin duygu ve hayırlı olsun. emre gerekenleri açıklamış. hayvan gözlerini açamıyorsa gentagut damla daha iyidir içine nüfuz etmesi kolay olur. eczaneden alacaksın. günde 3 defa her göze iki damla damlat ve kuru bir yerde 5-10 dakika arası beklet. donanım tamamlanana kadar güneşlendirme yapabilirsin yalnız hayvanlar yavru olduğu için şimdilik ev içinde pencere arkasından güneşlendir, hastalanmasınlar. güneşlendirirken bir kenarında gene su olsun. bunalırlarsa suya inerler ve su içerler. bu arada su değişimleri ile temiz tutmak zorundasın yalnız değişimden önceki gün suyu büyük bir pet şişe içinde beklet böylece su hem dinlenmiş hemde ortam ısısına yakın olur.
 
RE: kaplumbağam hasta

Teşekkür ederim arkadaşlar çok yardımcı oluyorlar gerçekten ama ben hala damlayı gözünün içine nasıl denk getireceğimi çözemedim. Merhemi günde 1 kere sürmek yeterli olurmu?
 
RE: kaplumbağam hasta

Göz kapağına damlatın. Elle müdahale yaralanmaya sebep olabilir.


Ancak filtresiz ortamda tedaviden sonuç alınırmı bilemem. Bir yandan vakit kaybetmeden ekipmanları tamamlamaya başlamak gerekir.
 
RE: kaplumbağam hasta

İki kaplumbağa için boyutlar ne olmalı sizce ve ısıtıcı konusunda isim verebilirmisin bu arada uygun fiyatlı olursa çok iyi olur.
 
RE: kaplumbağam hasta

Eger omurluk bir tank kuracaksan kaplumbaga basina 100lt su hacmi olmali kuru alan icin bidakacaginiz boslugu da hesaplarsak 250 litre bir akvaryum omurluk olur olculer 100.50.50 olabilir isitici olarak verimli ve uygun fiyatli olarak bunu onerebilirim
mailto:/urun_detay.aspx?kat=0&urn=2787


Veya ayni isiticinin 300wat olani da olabilir
 
Daha küçük sistemlede başlayabilirsiniz tabiki. İki kaplumbağa için 100 lt akvaryum kurup kabuk boyları 10 cm olana kadar sizi götürür. Buda 1 senedir. Ama bu süre bitince akvaryum ekipmanlarla çöp olup İpek' in dediği sisteme geçilir. Bu sebeple akvaryumun büyük olması tekrar masrafları engeller.
 
Geri
Üst