Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gözleri açılmadı

küp

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Haz 2015
Mesajlar
22
Herkese merhaba
2tane su kaplumbağam var, birinin gözleri kapandı şişti teramisin kullandm ama aynı zamanda kış uykusunda olduğu için mi bilmiyorum etkisi olmadı. Bi zaman sonra hareketlenmeye başladı diğeri gözleri açtı ama gözleri şiş olanın gözleri açılmadı. Şimdi gözünün biri açık ama içi bembayaz diğer gözüde öyle biraz açılmş ama onunda içi bembeyaz. Yeniden teramisine ve göz damlasna başladım. Suyuna mavi damla damlatyorum. Yem yemesinde hiç bi sıkıntı yok hareketli. Gözleri nasıl düzelicek çok üzülüyorum.

Resim yüklemeye çalıştm olmuştur umarım

Arkadaşlar bi yardmcı olsanız gerçekten çok tedirginim körmü oldu acaba gözü açık şu anda ama pişmiş balık gözü gbi ya kırpıo gözünü aöa içi beyaz nolduki ya veterineri aradm ama bakmıyoruz dedi
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

Geçmiş olsun.Foruma hoş geldiniz.Aşağıdaki soruları yanıtlamanız faydalı olacaktır.

Kaplumbağa akvaryumda mı besleniyor ?
Isıtıcı var mı varsa;su sıcaklığı kaç derecedir ?
Filtre var mı varsa;ne tür bir filtre kullanıyorsunuz ?
Daha önce herhangi bir hastalık yaşadı mı ?
Bahsi geçen hastalık ile ilgili forumda bulunan konuları incelediniz mi ?
Ne kadar zamandır kaplumbağa beslemektesiniz ?

Genta ya da Gentagut damla kullanılabilir ancak gözdeki iltihap patlayacak noktaya kadar geldiyse;cerrahi müdahale edilmesi gerekebilir.
Burada hastalığın tekrar etmemesi ya da farklı hastalıklara yol açmaması açısından mühim olan şey tedavi sürecinde hastalığa neden olan faktörleri bulup ortadan kaldırmaktır.
Kaplumbağa Hastalıkları Hakkında Bilgiler isimli konunun sonunda bazı illerdeki ilgili veteriner adresleri bulunmaktadır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

Çok teşekkür ederim cevap verdiğinz için. Akvaryumda besliyorum hiç plastik fanuslardan kullanmadım.suyun ısısı 30 derece sabit yani, kuru alanlarıda var çıkıp güneşleniyorlar. Filitre kullanmıyorum 2 günde 1suları temizleniyor ama gözü hasta olduğu için artk hergün temizliyorum. Daha önce hiç bi hastalık geçirmediler.. İlgili konuları okuudum denilenleri uyguluyorum teramisin ve göz damlası ama neden bi işe yaramadı acaba ve sanırım o beyaz şeyler iltihap :( gözünü tamamen kaplamış durumda. Geçen seneden beri besliyorum. Vermiş olduğunz veteriner adreslerine bakıcam.

Kullandığım damlanın isminiie şu an bakamıyorum ama yazdklarınzdan değil yarn hemen edinicem umarm faydasını görürüz. Şu an tek tesellim iştahının yerinde olması ve hareketli olması
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

Gözü açık içindeki şey iltihap sanırım?

Umarım kör olmamıştır ya görüntü çok kötü gerçekten :( :( :(
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

hayvanın gözleri kötü durumda. alabilirsen kulak pamuğu ile bastırmadan o iltihabı al. teramisin kullanma genta ya da gentagut damladan alıp günde 3 defa her göze 3'er damla damlat. kuru yerde 5 dakika kadar beklesin sonra akvaryuma al.

filtre kesinlikle olacak sürekli su değişimi uygun değil. suyu 27-28 dereceye düşür. akvaryumun resmini atarsan eksik yada fazla olan şeylere bakarız. göz enfeksiyonuna neden olan şeyler sudaki kirlere bağlı oluşan zararlı bakterilerdir. uygunsuz dekor, taş, kum vb bunun başlıca sebebidir.

kaç litre su var ona göre metilen mavisinden damlatacağın miktarı yazayım. akvaryum resmini de mutlaka koy o önemli.
 
Cvp: gözleri açılmadı

Tamam mutlaka eklicem resim, o zaman teramisini kesiyorum. Diğerinde bi sıkıntı yok ama bu kapluşun gözleri kötü oldu :(

Bunu kullanıyorum ama elimde normal akvaryumda mevcut , dar olduğu için onu tercih etmedm
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

En azından akvaryumda kullanılan su hacmi ile uyumlu bir iç filtre kullanılmalı.İç filtrenin yanında düzenli olarak metilen mavisi kullanılırsa patojen niteliğindeki bakterilerin önüne geçilebilir.Sık su değişimlerinden kaplumbağaların etkilenmesi de asgari düzeye indirilmiş olur.
Su sıcaklığı kabuk boyu 5 cm olana kadar 28°C,8 cm olana kadar 27°C,8 cm'den sonra 26°C'de tutulmalı.Su sıcaklığını akvaryum içine vantuzla monte edilecek bir derece ile kontrol etmekte fayda var.


Fotoğraflardan gözüktüğü kadarıyla kaplumbağanın gözleri oldukça kötü durumda.
Listede yer alan illerden herhangi birinde ikamet ediliyorsa;veterinere götürülmesi en iyi tercih olacaktır.İltihabın daha fazla ilerlememesi ve kaplumbağanın iyileşmesi için antibiyotik kullanımı önem arz etmekte.
Ayrıca Kırmızı Yanaklı Su Kaplumbağaları'nda Konjunktivitis Olgular ve Tedavi isimli konunun incelenmesi de aydınlatıcı olabilir.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

Eskişehirdeyim ama araştırıcam muhakkak ilgilenen bi yer vardır çok teşekkür ederim
 
Cvp: gözleri açılmadı

O renkli taşları acil çıkarın


Eskişehirde fakülteye getirebilirsiniz.
 
Cvp: gözleri açılmadı

Akvaryum tabanındaki renkli taşlar çıkarılmalı.Bu taşlar suya salınım yaptığı gibi aralarında yem ve dışkı artığı biriktirdiği için patojen özelliğe sahip bakteri oluşumuna neden olur.Bunun yerine silis kum tercih etmek hem bu tip bakterilerin oluşumunu önler hem de sindirim amaçlı kum yiyebilmelerine imkan sağlar.
Akvaryumda bulunan derece suya tam batmalı aksi taktirde net sonuç vermez.
Kuru alanın üzerinde mutlak surette soft akkor ampul konumlandırılmalı.Kaplumbağalar vücut sıcaklıklarını düzenleyemedikleri için kuru alanı bu amaçla kullanırlar.Bu yüzden kuru alan sıcaklığı su sıcaklığından 4-6°C daha fazla olmalı.Kuru alanı tekrar düzenlemek için akvaryumun yüksek camının bulunduğu köşelerden biri tercih edilebilir.
Soft Akkor Ampul Örnek
Soft Akkor Ampul için Mandallı Armatür
Güneşin yaydığı UVB ve UVA ışınları kaplumbağalara faydalı olduğu için UV Ampul de temin edilmeli.UVB,D3 vitamini sentezlemelerine olanak sağlarken UVA kaplumbağaya hareketlilik kazandırır.
UV Ampul Örnek
Soft Akkor Ampul hem ısı hem ışık yaydığı için günün belirli saatlerinde açık kalmalı.07:00-19:00 arası kışın yeterli olsa da yazın bu saat dilimleri genişletilebilir.UV Ampul de temin edildiği taktirde kışın 11:00-15:00 yazın 11:00-16:00 yanması yeterlidir.Bu saat aralıklarını düzenlemek için analog ya da dijital zaman saati alınabilir.
Zaman Saati Örnek

olivia-peter' Alıntı:
O renkli taşları acil çıkarın



Eskişehirde fakülteye getirebilirsiniz.


Eskişehir'de Veterinerlik Fakültesi yok diye biliyorum.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

akvaryumu komple değiş. en az 100 litrelik bir dikdörtgen akvaryum al. derin su akciğerlerin gelişmesine boyca uzun olması yüzerek sağlıklı gelişmesine neden olur.

renkli taşlar olmaz onun yerine silis kum kullanmalısın. bu taşların renk olarak salınımı yanında aralarına giren pislikler zararlı bakteriler için üreme alanı oluşturur. bu da göz ve kulak enfeksiyonuna neden olacaktır.


ısıtıcı riskli duruyor çalışırken hava teması camının patlayıp akımı suya vermesine neden olur.

su ısısını saptamak için derecenin tam su içinde olması gerekli. buradaki konumunda sudan ziyade hava teması çok fazla.

eğer ısıtma lambası yoksa hemen edinmelisin. bu elzem malzemedir.

ampul olarak bu ampul veya armut ampul alacaksın

bir de zamanlayıcı alırsan aç kapa derdin olmaz kendi açılır kendi kapanır.

bu suya her su değişiminde bir damla metilen damlat ama dediğim gibi en kısa sürede akvaryum almalısın. alacağın ölçü en az 80*25 ya da 30*30h ya da 40h olmalı.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

Elimde akvaryum mevcut kaplumbağaları akvaryuma alıyorum. Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim hepsini uygulucam. Dediğinz kumu petshoplardan temin edebilirmiyim?


Akvaryuma aldıktan sonra resim atıcam
 
Cvp: gözleri açılmadı

Yıldız Veteriner Kliniği - Web Adresi
Adres : Vişnelik Mahallesi Atatürk Bulvarı No : 82 / B Eskişehir

küp' Alıntı:
Elimde akvaryum mevcut kaplumbağaları akvaryuma alıyorum. Bilgilendirmeler için çok teşekkür ederim hepsini uygulucam. Dediğinz kumu petshoplardan temin edebilirmiyim?

Akvaryuma aldıktan sonra resim atıcam

Kum konusunda benim şahsi tavsiyem 10 kg'lık ürünü ücretsiz kargo ile gönderen Gittigidiyor'daki dükkanların tercih edilmesi.
Örnek 1
Örnek 2
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Cvp: gözleri açılmadı

aldığında kumu nasıl steril edeceğini anlatırız.

elinde akvaryum varsa ve büyükse ısıtıcıyı değiştirmen gerekebilir. uygun olan 1 litre = 1 Watt olacak şekilde olmalı. jbl protemp eheim jager gibi kaliteli ısıtıcılar daha düşük watt'ta daha yüksek ısı verebilir. daha ucuz düşünürsen atman BT ısıtıcı tam su içine batar. ısıtıcılar iki türlüdür birisi tam batar diğeri dik konumlandırılır üst kısmı su dışında durur.

dereceyi ise su dibine yakın ve ısıtıcıdan en uzak köşeye konumlandıracaksın. filtre aynı zamanda sirkülasyon yaparak su ısısını dengeye sokup çabuk ısınmasını sağlar.
 
Cvp: gözleri açılmadı

Bu tarz bir problem benim kaplumbağamda da var ama gözleri bu şekilde Şiş değil gözbebekleri belli oluyor. Umarım hemen iyileşir geçmiş olsun...
 
Cvp: gözleri açılmadı

Arkadaşlar teramisini kestim genta göz damlasını aldım ona başladık bugün. Silis kumuda yarın elime geçecek, akvaryumunuda hazırladm. Şu hayvanın gözleri düzelsin başka birşey istemiyorum ya içim gidiyor kıyamıyorum


Yardımlarınz için çok teşekkür ederim
 
Cvp: gözleri açılmadı

Genta damla açıldıktan 15 gün sonra miadını dolduruyor.Bilginiz olsun.Veterinere gitme seçeneğini de göz ardı etmemenizi tavsiye ederim.Tekrar geçmiş olsun.
 
Cvp: gözleri açılmadı

Bunu söylediğinz çok iyi oldu sağolun. Veterinere bu hafta gidicez bakalm. Bide silis kumunu nasıl kullanıcam
 
Cvp: gözleri açılmadı

Arkadaşlar kapluşun gözünün biri açıldı çok şükür görünce nasıl mutlu oldum. Diğerininde iltihabı gidiyo, tek gözüyle görüyo şu an ama buna şükür ya dünden bugüne çok iyi yani. İltihabı akmıştı açılan gözünü temizledim azıcık ,baya iyi oldu :)) gözlerimiz tamamen açılınca foto yüklüyeceğim :)
 
Cvp: gözleri açılmadı

kübra alabildiğin oranda iltihabı çıkar. göz üzerindeki değil göz kapağı içindekini çıkarmak lazım. ama hayvanın kafası sabit olmadığı için bu sorun. bunu yapabilirsen kapak içindeki iltihaplı noktayı kulak pamuğu ile okşar gibi bastırmadan göz ortasına doğru ittirmeye çalış. kaşıntı sebebiyle bu hareket hoşuna gidip tepki vermeyebilir.

gentayı günde iki keze çıkaralım yine her göze 3'er damla yap. sabah akşam.

böyle iltihaplı durumlarda pomad merhem kullanmayız. bu iltihabı o bölgede izole eder ve çıkarmadığı gibi üstüne kir biriktirir. damla ise üzerindeki pisliği alırken iltihabın yumuşatarak göz çeperinden atılmasını kolaylaştırır.
 
Geri
Üst