Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

gözleri açılmadı

Cvp: gözleri açılmadı

[url=mailto:/a5rDJQ][img]mailto:/a5rDJQ.jpg[/url]*


[url=mailto:/Oq4Z3n][img]mailto:/Oq4Z3n.jpg[/url]*


Bu gözü iyileşen kapluş tam bi çılgın ya kıpır kıpır bin kere taşa çıktı suya atladı:) 2 gözüde açık şu an maşşallah
 
Cvp: gözleri açılmadı

Kuru alana 07:00-19:00 arasında yanması gereken soft akkor ampul konumlandırılmalı.Yaz aylarında bu zaman aralığı uzatılabilir.Bu şekilde kaplumbağalar düzene girecektir.Ampulün çalışma aralığını ayarlamak için de dijital ya da analog bir zaman saati kullanılabilir.Bu şekilde kaplumbağalar düzene girer.Ampul söndükten sonra akvaryumun bulunduğu odada ışık olmaması uykuya dalmalarını sağlar ve zaman aralığıyla kurulan düzenin devamlılığını sağlar.
Kuru alanın sıcaklığı su sıcaklığından 4-6°C daha fazla olmalı.Buna göre ampulün takılı olduğu armatürün kuru alana uzaklığı ayarlanır.
Soft Akkor Ampul Örnek
Ampul için de portatif bir armatür gerekli.Bunun için de mandallı masa lambaları uygun düşüyor.
Mandallı Masa Lambası Örnek


İlerleyen zamanlarda UV Ampul de alınabilir ki bu da sürüngenler için önem arz etmektedir.
UV Ampul Örnek


Bu konuda ayrıntılı bilgi için Aydınlatma Hakkında Her Şey isimli konuya göz atılabilir.
 
Cvp: gözleri açılmadı

[url=mailto:/Wn3kLP][img]mailto:/Wn3kLP.jpg[/url]*


Canavarn gözleri açıldı tamamen arkadaşlar damlaya ne kadar daha devam ediyim ya bide cinsiyetlerini nasıl anlarım size resmmi atsam


Alt kısımlarını çekip atsam anlarmıyız cinsiyetlerini


[url=mailto:/XvRka6][img]mailto:/XvRka6.jpg[/url]*


[url=mailto:/VVWaZV][img]mailto:/VVWaZV.jpg[/url]*


İki bıdığında resimlerini attım inşallah anlaşılıyodur ya


[url=mailto:/7k3v85][img]mailto:/7k3v85.jpg[/url]*


[url=mailto:/7k3v85][img]mailto:/7k3v85.jpg[/url]*
 
Cvp: gözleri açılmadı

damlayı çarşambaya kadar günde iki defa 3'er damla; 15 günlük son kullanma müddeti bitene kadar günde bir defa her göze 3 damla damlatmaya devam et. diğerinin gözlerine de damlatabilirsin. zararı olmaz. pislik varsa gider. genta aynı zamanda kuru alanda hayvan fazla kalıpta lambadan dolayı gözleri kurursa göz yaşı niyetine ıslatmak için tepelerinden damlatılabilir.

üstteki erkeğe, alttaki dişiye benziyor ama net konuşmak için hayvanların 10 cm kabuk boyuna ulaşması lazım.
 
Cvp: gözleri açılmadı

Tamam cem abi dediğin gibi yapıcam. Ay hadi insallah biri erkek biri dişidirde bebiş falan olursa :) :) :)


Zaten erkeğe benzettiğin diğerine göre daha hızlı büyüdü bende o erkek heralde diodum ama dişi canavar ya maşşallah hiç yerinde durmuyo :)


Buda kasım ayındaki halleri :)




[url=mailto:/a5rY2d][img]mailto:/a5rY2d.jpg[/url]*
 
Merhaba arkadaşlar,
2 hafta önce 4cm bir sukaplumbağası aldım. Daha alırken bir terslik olduğunu farkettim ama bulunduğum bölgede sadece bunu bulabilmiştim. Öncelikle aşırı hareketsiz ve gözleri kapalıydı. Hatta elle minik uyaranlara bile minimal tepkiler veriyordu. Yine de aldım. Ancak akvaryumda filtre ve ısıtıcı yok, çünkü bulamadım (bu teknik kısmın detaylarına girersem bambaşka bir konuya dönüşecek). İlk günlerde suya hiç girmedi, sadece kuru alanda vıtk vıyk diye nefes almaya çalışır şekilde durdu. Hiç bir yem veya tavuk, balık vs tipi ek besin yemedi. Gözler zaten hep kapalı. Tarif ettiğiniz gibi gentamisin damla başladım, suyuna metilen mavisi damlattım, 1 hafta sonra gözleri açıldı, çok iştahla yem yemeye ve yüzmeye başladı..
3 gündür önce sağ, sonra sol gözü tekrar kapandı ve bence görmüyor, her defasında alakasız yerlerde yem arıyor ve suyu ısırıyor, yemi değil..
Suyunu 3 gunde bir değiştiriyorum, bekletilmiş şebeke ve içme su karışımını kullanıyorum, evet filtre ve ısıtıcı yok şimdilik ama olacak.
Bunlar dışında bir öneriniz var mı? Bu arada gözüne damla damlattırmıyor artık
 
Hayvanı eline alıp her göze sabah akşam üçer damla damlat. Bu damlaları onar saniye arayla damlat. Göz kapalı olsa da bir miktar girer.

Ağzına da sabah akşam bir damla damlat. İlacı kullanalı 15 gün geçtiyse atıp yeni al.

Su ısıtıcısı ve kuru alan için lamba şart. Civarda yoksa netten al. Bunlar zaruri birde kış aylarında olduğu için çok önemli.

Hayvanda akciğer enfeksiyonu belirtileri de var. Ağzınada sabah akşam birer damla damlat. Açmazsa ruj sürer gibi iki damla. Bir kısmı girer.

Akvaryum temiz olsun ama sürekli değişim yapma. Emsal sıcaklıkta olacak su ne çok sıcak ne çok soğuk. Tekrar nüksettiyse akvaryumda salınım yapan birşey var. Tabanda çakıl taşları varsa çıkar renkli, petrol artığı, plastik bitki ne varsa çıkar. Zararlı bakterileri oluşturan birşey var. Yem olarak şimdilik sera raffy p dene. Dışardan yem verme.

Bu dediğim ısıtıcı ve ısıtma lambası işini hemen hallet yoksa hayvanın yaşaması zor. Geçmiş olsun.
 
Cvp: gözleri açılmadı

çok teşekkür ederim, önerilerinizi dikkate alacağım.
 
Geri
Üst