Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Gözlerinin kenarındaki beyazlar

aliyildirim

Gümüş 1 Üye
Katılım
13 Haz 2013
Mesajlar
204
Arkadaşlar 5 dakika önce kaplumbağamın gözlerinde böyle beyazlıklar gördüm.

Ben yanına gidince kafasını içeri soktu çıkarttığında ise bu beyazlıklar yoktu yani toz halindeydi sanırım ama bu neden olmuş olabilir? Ayrıca yanına gittiğimde 2 kez ağzını açıp kapadı

mailto:/images/2013/07/25/QMRZg.jpg


Ayrıca kaplumbağanın alt kabuğunda koyu renkte benekler var bu normal mi?

mailto:/images/2013/07/25/FAvla.jpg
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Ali alt kabuktaki oluşumlar büyüme lekesi.

Ancak kafasındaki beyazlık konusu önemli. Tekrar kuru bir yere koyduğunda aynı oluşumu gözlemliyor musun? Deri paraziti yada mantar söz konusu olabilir.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Büyüme lekesi için endişelenmem gerekir mi? Yani kendiliğinden olan bir şey mi?

Henüz gözlemlemedim Emre abi ilk defa bugün demin gördüm, Tamda 4 günlüğüne onlardan uzak kalacağım gün olması beni çok sıkıntıya soktu. Emanet edeceğim ama inş tekrar aynı sorun oluşmaz. Bugün gün içerisinde tekrardan gözlemleyeceğim. Eğer bir sorun oluşmazsa tedbir için yine de bir şeyler yapmam gerekir mi?


Ayrıca 2 sorum daha var Emre abi

Su değişimi yapacağım bugün, elimde yaklaşık 2 haftadır dinlenen su var onu kullansam sorun olur mu?

Ve sarı yanaklı ile kırmızı yanaklılar için aynı beslenme çeşidi ve aynı ortamlar mı gerekli yoksa farklı mı?
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Ali, dinlenmiş suyun ağzı kapalı ise kullan sorun olmaz. Ama ağzı açık şekilde ise süre uzun olmuş.

Büyüme lekelerini hiç düşünme, normal bir durum. Hepimizin kaplumbağalarında oluyor.

Tüm slider türleri aynı şekilde beslenir ve ortam şartları aynıdır. Bu konuda rahat ol. Kavga etme riski de iki aynı alt tür ile farklı alt türlrde aynıdır. Hatta çiftleşme anlaşmazlıkları olmadığı için bir nebze daha az risk bile olabilir. Bu benim görüşüm.

Açık söylemek gerekirse değişik bir oluşum olduğu için net yorum yapamıyorum. Kabuk mantarı dahi sık rastlanan durum değil ki ben deri oluşumlarında hiç tedbirsiz olma derim. Öncelikle ne olduğu net bilinmeli. Ben akvaryumda salınım yapan bir cisim olduğunu sanmıyorum. Bu durum önce kabuğa etki eder. Keza kireçte aynı şekilde. deri değişimi zaten değil. Aklıma deri paraziti yada mantarı geliyor. Tedavisi nasıl olur bilmiyorum. Örneğin batikon sür desem ne faydası olacak. Tekrar olmaması ilginç geldi. Açık söylemek gerekirse veterinere götürmelisin.
 
Ben deri hastaliklarini hic yasamadim ama bu kirec olamaz degil mi ?
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Bugün 5-6 kez ağzını açıp kaparken gördüm biraz telaşlandırdı beni
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Ağız açıp kapatma bende de olmuştu hiç bir sağlık sorunu yokken. Belki yediği yem takılmıştır, büyük gelmiştir. Ben benimkini ona yordum çünkü bi daha olmadı. Umarım seninki de öyledir. önemli bir şeyi olmaz inşallah
 
Esneme ya da çene esnetme hareketi olarakta yaptıklarını biliyorum yani başka bir sorun yoksa sorun olacağını sanmam
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Kireçlenme eğer sadece sudan dolayı oluyorsa kireç olabilir. Yani kısmi su değişikliği yapmadan komple değiştiriyordum ben son zamanlarda sularını. Çünkü su üzeri geçen gün yağlanmış gibiydi neden oldu anlamadım ondan dolayı öyle temizlemiştim. Aradan da 1 hafta geçmişti acaba bundan mıdır? Bundansa eğer ötekinde niye olmadı? BU olan kuru alanı daha çok kullanıyo ama oda var.
 
Alışkanlıklar değişebiliyor hemen kötüye yormamak biraz takip etmek lazım bence. Birde hayvanlar bi durumdan aynı şekilde etkilenmiyorlar mesela benim Lilly sularını değiştirdiğimde kireçten etkilenip hemen gözlerini ovuşturmaya gözleriyle uğraşmaya başlıyor ama Johny de bu durum yok biraz takip her ikisi içinde iyi olur bence
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Kireç deride birikecek kadar olsaydı kabuk bembeyaz olurdu bence. Bu kireç değil.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Bu problemle karşılaşan biriyle mailleştim bugün. Çok fazla güneşlenirken ve ışık altında dururken oluşur, suya girince düzelir gider dedi. Gerçekten donatello Sabah 9 dan gece 9 10 a kadar ışık altında bir çok kez gününü gün ediyor.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

kafa üstündekiler deri parçaları. yalnız kabuk üstünde gördüğüm beyaz taneler kum mu ? kuru alanda çok durması bu derileri atma çabası olabilir.

beklettiğin su şişesinin üstünde yosun kalıntısı olup olmadığına da bak. az bir yeşil dahi görürsen kullanma. yakayı kurtaramazsın sonra. temizse sorun yok.

su yağlanması, devitten olur, yağlı yemlerden olur. yem artıklarından olanlar özellikle köşe cam tarafı kuru alanların veya su yüzeyine yakın ekipmanların cam taraflarına filtre (sirkülasyon) yoluyla giderek yapışırlar. orada alg oluşumları yaparlar su değişimlerinde veya zamanla yerlerinden çıktıkları için su yüzeyinde bu tip görüntüler oluşur.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Su gayet temiz Cem abi herhangi bir yosun oluşumu yok. Ayrıca kabukları gayet sağlıklı sert ve düzgünler. Herhangi bir kötü belirtisi yok o görülenlerde kum tanecikleri.


Peki yağlanan bir suyu değiştirmek istediğimiz zaman yine suyun belli bir kısmını ayırayım mı yoksa komple mi temizleyim?
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Ali, yağ tabakası yüzeyde toğunlaşacağı için maşrapayla yüzeyden su alıp sonra ilave edebilirsin. Böylece tamamını değiştirmen gerekmez. Ancak buna neyin sebep olduğunuda bulup tekrarını önlemeli.

Hayvandaki beyazlıklarla ilgili gelişmeleri daha sonra paylaşmayı unutma Ali.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

ali filtrenin belli dönemlerde üst kısımlarını da yıkamak lazım. özellikle boru uzatmasını. sendeki bu tip mi bilmiyorum. o boruların içinde zamanla dışkı birikmesi olabiliyor. onu söktükten sonra lavaboya vurarak içinin pisliğini çıkarabilirsin. bu arada verdiğin devitin bir kısmını dışkı ile atarlar bundan da yağlanma olabilir.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Tamam Emre abi. Filtre temizliğine çok dikkat ediyorum Cem abi her temizlediğimde içini dışını komple tek bir toz kalmayacak şekilde yıkıyorum. Çünkü dışardan yıkadığım zaman içerdeki pislikler motor çalışınca dışarı cıkıyor bunu farkettim. Ayrıca bugün İst- Maltepe'de bir veterinere gittim. O da bana hayvanın kuru alanda çok kalmasından kaynaklanan bir durum olduğunu söyledi. Bizim dilimizin damağımızın kuruması gibi bir şey yani.


Tedavilik bir durumu yokmuş yani şükürler olsun sadece cildi susuz kalmış o kadar :) Bizim miskini biraz güneş keyfinden alıkoymak gerekiyor anlaşılan
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

veya lambanın mesafesini artır. ısı az gitsin. bazen mayışıp kalıyorlar. piştiklerini anlamıyorlar. iyi sağlıklı olduğuna sevindim.


yeri gelmişken aslında bu konuda dikkat edilecek olan uv lamba mesafesi. ısı lambası yüzeysel etki ederken; uv deri içine de işliyor.
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

ben balkona koymuştum sürekli duvara sürtündüler öyle oluştu ona benzer lekeler sende balkona koydunmu ?
 
Cvp: Gözlerinin kenarındaki beyazlar

Hayır akvaryumdan dışarı cıkartmıyorum cıkartığımda ise fanusta duruyorlar.

Cem abi ben Uv'ye henüz geçemedim inşallah en kısa süre içerisinde geçeceğim
 
Geri
Üst