Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarım hiç birşey yemiyor

SiyahSevenAdam

Bronz 5 Üye
Katılım
18 Mar 2017
Mesajlar
29
Herkese merhaba 2 tane 1 tl büyüklüğünde yavru kızıl yanak kaplumbağam var alalı daha 4 gün oldu akvaryum kurdum bi kaç araştırma yaptım ama başlıca ilk olarak kurutulmuş karades yem aldım ilk başta büyük iki tane attım akşam eve geldiğimde duruyordu ertesi gün bi kaç tane attım ama yine değişmedi bu sefer kırıp ve biraz toz şekline getirip attım alışamadıkları için akvaryuma yemiyorlardır diye düşündüm ama bugün 3.gün ve hala yemiyorlar sayfa kalınlığında salatalık kesip 4 parça akvaryuma dağıttım az önce uzun süre besleyen arkadşaım önerdi marul daha denemedim acaba karades yeme mi alışık değiller yada yem olduklarını mı anlamadılar bilmiyorum nasıl yapıcam bu konuda endişe duymaya başladım açlıktan ölücekler diye detaylı yardımcı olucak biri olursa sevinirim cevap vericek arkadaşlara şimdiden teşekkürler eğer ayrıntı gerekiyorsa özelden veya telefon numarası verip whatsaapp dan beklerim - ACİL -
 
Yavru kaplumbağalar yeni ortama geçtiğinde bir süre adaptasyon süreci yaşarlar bu dönemde iştahsızlık görülebilir. Bu 15 güne kadar çıkabilir.

İkincisi aldığın gammarusu açık aldıysan bu bayat olabilir bayat yemi yemezler. Eğer açık yemse onu çöpe at.

Kullanacağın yemler 6 cm kabuk boyuna kadar sera raffy P ve sera raffy I gammarustur. Günde iki öğün ve toplamı günlük kafa hacmi kadar olacak. Sabah birini akşam diğerini vereceksin. Yemleri karışık vermeyeceksin. Sadece yemeye başlayana kadar her ikisinden birer tane vereceksin. Yavru kaplumbağalar ot türevli ürün yemez onun için yeşillik verme. Bu yemlerin son kullanma tarihine dikkat et en az 2018 tarihli olsun. Her gün sabah ve akşam suya birer yem atıp uzaklaş. Yarım saat ila 1 saat arası yemezler ise alırsın. Yerlerse uygun miktarda verirsin.

Üçüncü sebep hasta olma ihtimalidir. Bu halsizlik yüzmeden ziyade kuru alanda fazlaca kalma istediği doğurur.

Su 28 derece kuru alan 32 derece olmalı. Ekipman olarak elindekileri yazarsan temin etmen gerekenleri yazarım.

Akvaryumun genel resmi eksiklikler yada gereksiz ürünleri görme açısından iyi olur. Hayvanlarında başları dışarda olacak şekilde önden ve üstten resimleri de.
 
Cvp: Kaplumbağalarım hiç birşey yemiyor

iyi forumlar cem bey , uzun bir zaman oldu kusura bakmayın çalışmamdan dolayı fırsat bir türlü bulamadım kaplumbağalarım artık düzenli yemek yiyor hatta kafa boyutlarına göre birazcık fazla versemde doymak bilmiyor Raffy p raffy ı yemlerini aldım sabah birini akşam birini veriyorum kafa hacimleri olayını tam anlamadığım için 2 tane kaplumbağa olduğundan 3 tane yemi makasla ortadan kesip atıyorum ( ayrıca bütün vermemek kötü mü ?) kaplumbağalarımın biri 3cm birisi 3,55cm yem konusunda ilk başta yemiyorlar derken şimdi doymak bilmiyorlar bazen vicdan yapıp daha fazla vermişliğim oldu 4 tane yemi kırıp attım ama ben kaplumbağalarımı günde 2 öğüs besliyorum bu bazen öğlen 2 akşam 11 bazen sabah 9 akşam 11 de oluyor arada daha yakın saatlerde olabiliyor özellikle şu beslenme detaylarında kafa hacmi falan anlamadım :) Elimdeki akvaryumun yüksekliği 39,5 cm uzunluğu 59 ısıtıcım büyük ışık lambası olarak ta görüntüdekini kullanıyoru mesafe olarakda yine görüntüde ki gibi hangi marka ışık kullanabilirim ve kaç walt olması lazım daha önce su seviyem daha az dı 2 ay geçti şimdi biraz yükseltmek istedim bununda kaplumbağalar için sıkıntısı olurmu kuru alan 2 tane var ama birisini ışıklandırıyorum genel olarak çok olabilir ama hepsine cevap verirseniz sevinirim birde kaplumbağalarım resim çekerken huysuzdu ama cinsiyetleri belliyse hangisi erkek hangisi kız söylerseniz sevinirim


Bazı resimler yüklenmediği için tekrar atıyorum


eksik resim


eksik resim
 

Ekli dosyalar

  • IMG_5827.JPG
    IMG_5827.JPG
    618 KB · Görüntüleme: 132
  • IMG_5828.JPG
    IMG_5828.JPG
    793.3 KB · Görüntüleme: 98
  • IMG_5824.JPG
    IMG_5824.JPG
    670.9 KB · Görüntüleme: 101
  • IMG_5818.JPG
    IMG_5818.JPG
    976.3 KB · Görüntüleme: 130
  • IMG_5830.JPG
    IMG_5830.JPG
    886 KB · Görüntüleme: 110
Önce yemleri anlatayım. Yemleri buçuk değil ikişer olarak verebilirsin büyüme çağında oldukları için tolere ederler. İleri zamanda yine kafa hacmi ölçüsünü tam denkleştiremezsen bir fazla verebilirsin. Eksik olmasın, yukarıya doğru tamamlarsın.

Kırmızı stickleri ayrı vereceksin. Ya haftanın bir günü iki öğünde yada haftada iki gün, uzak günlerin birer öğününde verirsin. Bu kırmızılar mineral, vitamin ve kalsiyum içerir.

Stick yemi kırıp verirsen rahat yerler bütün atarsan biraz uğraşırlar ama çene kasları gelişir güçlenir. Gece 21:00'de yatırıyoruz. Onun için yemi saat 19:00 civarı vermen iyi olur. Yem vermede zaman sapması bir saati geçmemeli. Düzen bozulursa hayvanlar sürekli yem yeme isteğinde olurlar. Gerçi küçüklerde bu oluyor. Büyükler yem zamanlarını genelde bilir.

Hayvanlar gayet güzel kabuk, göz ve kulaklar sağlam. Özellikle birincinin ara çizgileri genişlemeye başlamış. Diğerine göre biraz daha hızlı büyüyebilir. Ayrıca kırmızı noktalı kafa üstü bunda sarı oranı diğerine göre çok olacak. Yani sarı çizgiler biraz daha geniş olacak; diğeri düz res. Cinsiyet şu an için anlaşılmaz.

Suyu iki katına çıkarabilirsin. Bu ısıtıcının hava teması olmaması açısından da güvenli olur.

Lamba sağlam duruyor değil mi suya düşmesin. Ampul lambanın kaldırdığı max güce göre 40 yada 60 watt armut ampul olacak. Ecolite markada 42 ve 52 watt soft mevcut.

Hayvanlar üşümemeli dolayısıyla lambasız olanın üstüne çıkmamalılar. Gece uyurken mutlaka gövdeleri su içinde olmalı. Taş yerine ön cama vantuzlarla oklava ya da emsal bir tünek yap. Hem yorulurlarsa hemde uyurken tutunurlar.

Kuru alanda taşa alternatif hazır yada el yapımı bir kuru alan düşün sonuçta üstten lamba ile ısınırlar ama taştan soğuk alırlar. Şu an için değil ama ileride iç filtre gerekecek.

Oklava yerine su yüzeyine yakın taban taşı devrilmeyecek biçimde geniş ipek yapraklı bitki de alıp kullanabilirsin onun üstüne oturup yada tutunup dinlenir ve uyurlar.

Geceleri akvaryumun kapağı var ise üstünü kapa. Ama hava deliği de olsun. Bu akvaryum içini buharlaşmaya bağlı ılıman yapar. Yok ise uzun bir havlu da örtebilirsin yanlardan sarksın ki içine düşmesin. Fazla buhar olmayacak bu da hayvanları rahatsız eder. Şöyle el kadar bir hava boşluğu yeterli olur. Ev 24 dereceden yüksek ise gerek yok. Sonuçta gövdeleri su içinde duracak.

Ama kuru alanda uyuyorlar ise mavi veya kırmızı renk loş 40 W armut ampulü gece yakarsın. Lamba için zamanlayıcı alıp kullan aç kapa derdi olmaz.
 
Cvp: Kaplumbağalarım hiç birşey yemiyor

aylar önce açmış olduğum konu başlığı üzerinden tekrar bu beslenme konusunda bilgi almak istiyorum 2,5 aya yakın geçen zaman içinde kaplumbağalarım çok sağlıklı bir şekilde gelişip büyüdüler birazda olsa aşağıda koymuş olduğum resimde net mi bilmiyorum ama hem sağlık konusunda bir yorum hemde lütfen ADET OLARAK kaç tane raffy p yem vermem gerektiğini söyleyin kafa hacmi olaral hesaplayınca 3 tane kişi başı oluyor ama bu onlara yeterli değil gibi geldiği için ben kişi başı 4-5 atıyorum bi yandan korkuyorum yağlanıp obezite olurlar diye


resim yükleme başarısız olmuş boyuttan dolayı kabul etmiyor sayfa


tospikler
 

Ekli dosyalar

  • IMG_7045.JPG
    IMG_7045.JPG
    206.3 KB · Görüntüleme: 104
  • IMG_7044.JPG
    IMG_7044.JPG
    159.1 KB · Görüntüleme: 86
Gözleri tam gözükmese de gözler, kulaklar ve kabuklar sağlam ve güzel gözüküyor. Plaka arası çizgiler genişlemiş. Hayvanlar büyüyor.

Hayvanlar büyüme potasında ve hareketlidirler. 1-2 yem fazla verebilirsin bunu tolere ederler.

Tabandaki halıflex akvaryum içinde ise onu çıkart. Enfeksiyona neden olabilecek zararlı bakteri oluşumuna neden olur. Akvaryum altında ise sorun değil
 
Cvp: Kaplumbağalarım hiç birşey yemiyor

teşekkürler ilginiz için zemindeki şey için üzüldüm açıkcası zarar verir olasılığı varsa direk çıkartıcam
 
Halıflex su içindeyse zararlı üstünde bakteri oluşumu ve kir artık barındırma söz konusu. Su kalitesine de zararı olur. Tat koku vs.
 
Geri
Üst