Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağalarımdan biri yem yerken öteki yemiyor

Anarkos

Yeni Üye
Katılım
1 Ocak 2012
Mesajlar
1
Kısa bir özet geçeyim arkadaşlar, hem bana vereceğiniz fikirler hususunda size yol gösterecektir.

Ekipman özetim:
Eheim pickup 2010 iç filtre, sağlam ısıtıcı, 140 litre civarında bir akvaryumumuz var. Kuru alan da yaptık güzelce. UVB lambasını bugün sipariş edeceğim.

Beslenme özetim:
Tetra reptomin ve tetra gammarusumuz var. Bugün eczaneden devit3 de alacağım. Ayrıca haftada 1 kere kafa boyutlarını geçmeyecek kadar yumurta akı verdim, her hafta bir başka protein öğesini beslenmelerine katacağım. Bu haftasonu tavuk göğsü vereceğim mesela. Yeşillik de vereceğim yakında.

Kapluş özetim:
Kaplumbağaları pet shop'tan aldığımızda bir tanesinin gözleri şiş ve kapalıydı sürekli olarak kuru alandaydı. Diğer ise gayet hareketliydi ve sağlıklı gözüküyordu. Almadan önce araştırdığım için akciğer enfeksiyonu olduğunu anladık hemen. Ertesi gün koştur koştur veterinere götürdük. İlk gün ikisine de antibiyotik enjekte edildi daha sonra ise burunlarına ve ağızlarına damlatarak antibiyotik tedavimizi tamamladık. Ayrıca gözü kapalı olanın gözü için göz temizleme solüsyonu ve teramycin tedavisi uyguladık. Şu anda ikisi de kanlı-canlı ve sağlıklılar. Kabukları için uvb ve devit uygulamasına geçince daha da sağlıklı olacaklar.

Problemim:

Gözü kapalı olan (Ray Charles), gözü kapalıyken bile akvaryumda dolaşıyor yemleri buluyor yiyordu. Gözleri açıldıktan sonra da yemi görür görmez koştur koştur gelip yiyor. Hatta elimden çekiniyor diye bugün bir parça yemini cımbızla verdim ve cımbızla da elimden aldı. Daha sonra ise hem elimden yedi, hem de tırnağımın yenebilir olup olmadığını kontrol etti. Gimli ise hiç yem yemiyor. Geldiğinden beri sadece 1 kez yumurta beyazını yedi ve şimdi fark ediyorum ki ikisi arasında bariz bir kilo farkı oluştu. Birinin boynu dolu dolu, ötekisininki ise zayıf. İkisine birlikte baktığımdan 2 kişilik yem atıyorum ama Ray Charles yüksek ihtimalle 2 kişilik yemi birden yiyor. Gimli ise hiçbir şey yemiyor. Birini obeziteden öbürünü kıtlıktan korumak istiyorum. Nasıl bir sistem izlemeliyim? Evlerine taşınalı 10 günden fazla oldu ama Gimli hala alışamadı. Ray Charles'ı başka bir kapta yemleyip ötekini akvaryumda mı yemlesem? Şu anda Gimli ayrı bir kapta ağzında yüzünde gammaruslar, reptominler dolaşıyor ama yemiyor. Tekrar akvaryuma koyacağım onu da. Cevaplarınız için teşekkürler.

Not: Sadece beslenme konusunda değil, her konuda yardım, öneri ve fikirlerinize açığım. Evlatlarım gibi görüyorum onları, her gün rüyama giriyorlar. Çok çok seviyorum. Tekrardan çok çok teşekkürler.
 
Cvp: Kaplumbağalarımdan biri yem yerken öteki yemiyor

Küsmüş olabilir.dediğiniz gibi ayrı ayrı kaplarda yem verin.oda olmadı aynı akvaryum için de yem verin ve kaleme benzer çubuk parçası ile yemi gözünün önünde dolaştırın.Diğer obur olan geldiğinde yine kalem yardımıyla incitmeden uzaklaştırın.Bendede aynı durum var biri dierinin yemini kapmaya çalışıyor ama tek fark ikiside yemek yiyiyor.saat 12den 12ye yem veriyorum ara saatlerde ise sınırsız sebze(marul veya kıvırcık)veriyorum.5 cm kadar parçalara ayırıp atıyorum onlar akşam yemek saatleri gelene kadar kemiriyolar.

Birde hasta olabilir bilen arkadaşlarımız yardımcı olsunlar lütfen.Birnin boynunun dolu diğerinin boş ince olduğunu söylediniz bana göre yemek yemeyen çok zayıflamış...
 
Cvp: Kaplumbağalarımdan biri yem yerken öteki yemiyor

Bir fotoğraf koyabilir misiniz? zayıflık hakkında.
 
Cvp: Kaplumbağalarımdan biri yem yerken öteki yemiyor

Ayberk Bey, elinizden yiyorsa ikisine de yemlerini uzatıp verebilirsiniz. Eğer elden yemiyorlarsa birini akvaryumdan alıp diğerini besleyip, sonra diğerini besleyebilirsiniz. Yalnız burda şuna dikkat edin, kaplumbağalar yedikten sonra 15-20 dakika suda yüzmeliler. Bu sindirimleri için gereklidir. İlk beslediğiniz kaplumbağayı sudan aldığınzda diğer yer yemez tekrar suya koyun ki yüzmeye devam etsin.

Bu arada kaplumbağaların da insanlar gibi karakterleri farklı olabiliyor. Biri daha baskın karakterli, yeme saldıran diğeri daha sakin olabilir. Biri akvaryuma alışmış, diğeri alışmamaış olabilir. O yüzden sadece yem verme işlemini ayrı ayrı yapmanız durumunda sağlıklarını ve dengeli beslenmelerini kontrol etmiş olabilirsiniz. Diğer arkadaşın dediği gibi yeşil kıvırcık marul, kırmızı marul, roka ve her türlü su bitkisini sınırsızca verebilirsiniz.

Dediğiniz gibi Gammarusun yanına haftada 1 kere tavuk göğsü, alabalık ve diğer tatlı su canlıları verilebilir. Yine haftada 1-2 kez yumurta kaynattığınız suyu akvaryuma ekleyebilirsiniz. Biraz daha büyüdüklerinde ise yumurta beyazını kabuklarıyla beraber de verebilirsiniz.

Bu arada şuna da dikkat edin UV-B lamba aldığınızda kesinlikle devit 3 kullanmayın. D vitaminin fazlası toksit etki gösterebilir, iç organları bozabilir. Birinden biri kullanılmalı. Multivitamin ise haftada 1 kere kullanılabilir. Sera'nın ya da Biyo nun kaplumbağa vitaminleri kullanılabilir.

Bunlar dışında ekipmanlarınız ve yemleriniz oldukça iyi gözüküyor. İkisi de sağlığına kavuşmuş olması da çok mutluluk verici.

Umarım her ikisini de sağlıklı büyütürsünüz. Yardımcı olabilmişimdir inşallah,

Saygılarımla..
 
Geri
Üst