Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

spirallinex

Yeni Üye
Katılım
1 Tem 2014
Mesajlar
6
Merhaba.5 yildir benekli siyah renkli su kaplumbagam var 4 aydir cok haraketsizdi yemek yemiyordu ben tatile gitmistim o sira babam bakti kaplumbagama.Tatilden dondugumde gozlerini hic acamadigini sistigini farkettim. Gentagut damla aldim 1 haftada acti yemek yedi ama gozleri yeniden kapandi 1 aydir gentagut+terramycin kullaniyorum tereyagi bile surdum. Ayriyetten alt kismindaki kabuk cok yumusamis bunu farkettim onu bu halde gordukce uzuluyorum.Genis bi akvaryumda isiticisida var suyunuda hergun temizliyorum,kendisini gunesede cikariyorum daha ne kadar devam edebilir bu halde ? Umarim yardimci olursunuz.
 
Benekli siyah dediginiz kaplumbaganin turu nedir tam olarak? Bir fotograf koyarsaniz iyi olur, sanirim çizgili dere kaplumbagasi.

Hayvanlarin usumemesi icin isitici sart tabiki ture gore uygun su sicakligi sabitlenmeli. Isitiniz var fakat bir okadar onemli olan diger ekipman filtredir. Filtresiz olmaz. Temizlik amacli sık su degisimi hayvani hasta eder. Filtresiz ortamda yine enfeksiyon sorunu yasama ihtimali yuksek.
Kaplumbaganizda muhtemelen bu iki sebepten dolayi iyilesemiyor.
Kuru alan ve kuru alan ısıtıcı lamba var mi?
Kaplumbaganin turunu netlestirirsek ona gore tedavi yontemi soylenebilir ama ilk is bir hekime goturmekte fayda var.
 
Terramisini kullanma. Sadece gentamisin kuru bir yerde her göze sabah akşam 3'er damla damlat.

İlk tercih olarak sera reptilin vitamin olmak üzere bulamazsan başka vitamin damla alırsın. Bundan bir hafta boyunca her gün bir damla ağzına damlat. Bu kırgınlığını azaltıp iştahını açar. Yem yemeye başladığında bu damlayı vermeyi bırak. sera mineral yem alıp ver. İçinde mineral, vitamin ve kalsiyumda vardır. Hayvanda kalsiyum eksikliği var. Raffy p yem varsa içindeki kırmızılar mineral yemdir. Onları ayırıp önce onları ver bitince mineral yemi al.

Ayrıca uvb ampul yoksa eczaneden devit damla alıp haftada iki kez bir damla olmak üzere ağzına damlat.

Suyunu her gün değişmene gerek yok. Kısmi değişimler yapabilirsin. Bu ekleyeceğin su şebeke suyu ise bir damacanada 2 gün beklet. Hem dinlensin hemde ortam ısısına gelsin çok soğuk ya da sıcak su ekleme. Damacana ağzı kir girmeyecek şekilde açık olmalı böylece içindeki klor da uçmuş olur.

Göz enfeksiyonu sudaki kirden kaynaklıdır. Tabanda deniz kabuğu delikli taş renkli taş plastik bitki gibi salınım yapan ürünler olmamalı. Zararlı bakteri yetişecek ortam olmamalı. Dış filtre kullanmıyorsan metilen mavisi alıp her su değişiminde iki damla damlat. Bu olası bakterileri öldürür.

Hayvanın ve akvaryumun genel resmi eksik ve hayvanda başka hastalık olup olmadığını görmemiz açısından faydalı olur. Geçmiş olsun.
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Kuru alani var fakat hic kuru alana gitmiyor.isitici lambasi yoktu bugun almaya cikicam.yasadigimiz yerde de veterinerler sadece ineklerle vs. İlgileniyor. Kaplumbagamin turu benekli su kaplumbagasi rengini belli etmek icin siyah dedim.Fotografida boyle gozleri daha sisikti biraz indi ama artik acsin istiyorum
 
Şu haliylede kötü durumda. Onun için sadece genta kullan dedim. Göz içine nüfuz edip iltihabı çıkarır. Terramisin kiri içinde tutar. Lamba olmadan kuru alana çıkmaz. Bir süre içme suyu kullan. Metileni unutma. Deep fix metilen mavisi veya dezopur bulamazsan bio-ichthyo veya contra-ichthyo al.

Su ısısı 24 derece olsun kuru alan 30 dereceyi aşmasın. Lamba için alacağın ampul lambanın kaldıracağı güce göre 40-60 W eski armut ampullerden olsun. Filtren yoksa hemen almalısın. Bu hayvanlar temiz akarsuda yaşar.

Akvaryum kaç litre. Yem neler var. Dışardan başka bir şey yediriyor musun.
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Bilge ısıtma lambasız kuru alan diye birşey olmaz zaten.. Normal evde kullandığın lamba bile olabilir.. Ayrıca akvaryumun resimlerini paylaşmalısın durduk yere iltihap olmaz akvaryumda eksikler sıkıntılar olabilir
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Cem'in söylediklerini yapıp en kısa sürede akvaryum temizliği filtre ile sağlanmalı yoksa ilaçlar kullanılsa bile ya iyileşmez ya da tekrar eder.
 
Hangi sehirdesiniz ? Durum gercekten hic ama hic ic acici degil, acil hekim onerelim


Sanirim veteriner hekim olmayan bir yer cem abi tavsiyeleri vermis
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Akvaryumu resimdeki gibi.su isisi her zaman 24 derece.filtre aldim bu aksam onu takacagim.kaplumbaga yemlerini 3yildir yemiyor et,borek,patetes vs. Yiyordu 2aydir yemeyide kesti dediginiz gibi sera reptilin alip agzina damlatacagim.Samsunun bafra ilcesinde yasiyorum bircok veterinere goturdum fakat ilgilenen olmadi.
 
O ürünleri verme tatlı ve tuzlu yiyecekler menülerinde yoktur. Hayvanlara zararlıdır. Raffy p ve tetra reptomin ile başla ilk başta yememezlik edebilir ama bu yemlere alıştırmalısın. İhtiyacı olan içerik bu yemlerde mevcuttur. Belkide o verdiğin ürünlerin artıkları göz enfeksiyonuna neden olmuş olabilir.

Akvaryum ufak. En az 160 lt su alacak bir akvaryum olmalı. 100*50*50 ömürlük olur. Şimdilik kuru alanı yükseltecek bir formül yerinde olur. Böylece hayvana yüzecek alan açılmış olur. Kuru alan bölümünde el yapımı tasarımlar mevcut inceleyebilirsin.
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Cok tesekkur ederim dediklerinizi aynen uygulicam.yemleride yarin aliyorum.umarim hersey duzelir
 
Yemleri ufak boy ve son kullanma tarihleri ileri olacak şekilde al. 2015 üstü tercihin olsun.
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Dediginiz yemlerin hic birini bulamadim.sadece devit damla deep fix ve contra-icthyo var elimde.normal yemde yemiyor zaten baska bir oneriniz var mi ?
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

mailto:/
Bu siteden alabilirsiniz gayet guvenilirdir
 
Cvp: kaplumbagam gozlerini hic acmiyor

Sudan cikarip elime aldim damlasini damlatmak icin nefes sesi ve hafif inlemeler gelmeye basladi durumu hic iyi degil :(
 
Akciğer enfeksiyonu da olabilir. Gentadan ağzına da günde bir defa bir damla damlat.
 
Kuru alan için 40 w ampul yeter. Isı 28-29 derece olsun.
Hayvanın gözleri bence lambasızlıktan çok filtresiz ortamdan bu hale gelmiş. Beslenme çok çok kötü. Senelerce aldığı tuzdan muhtemelen böbrekler iflas etmiş olabilir. Hayvanda bir şişkinlikte var gibi.
Gerçi sesler akciğer enfeksiyonundan da olabilir.
Göz tedavisi Cem in tavsiyeleri ile yapılmalı. Bence antibiyotik tedaviside gerekecek ama bunu veteriner hekim belirlemeli. Gerçi bünye kaldırırmı bilemem ama bir hekime göstermek şart. Gerekirse orada bir hekime gidip Vildan hanım aratılmalı.


Geçmiş olsun.


Nesli yüksek tehlike altındaki bir türümüz bu.
 
Geri
Üst