Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kaplumbağam Kırmızı Kıvırcıktan Ölesiye Korkuyor

brkylmz1999

Bronz 5 Üye
Katılım
7 May 2018
Mesajlar
38
Şuanda kendisine raffy p ve birkaç gün aralıklarla hafif haşlanmış kırmızı et ve tavuk eti veriyoruz denk geldiğinde balık , karides etide veriyoruz ama artık doymak bilmiyor ( evet kafa hacmi kadar veriyoruz ) Bende özellikle kırmızı kıvırcığı yiyebildiği kadar verilebildiğini öğrendim bu güzel birşey çünkü kendini meşgul eder diye düşündüm ama aldım geldim herşeye saldıran kaplumbağa , kafası kadar kurttur , tırtıldır yok eden kaplumbağa kırmızı kıvırcığı görünce yusuf yusuf oluyor elimle tutup yaklaştırayim diyorum gözlerini kapatıp kıvırcığı uzaklaştırana kadar açmıyor ne var bu kıvırcıkta korkabileceği ? Daha önceleri belli başlı sebzelerin hemen hemen hepsini yedi . Tırsak bir kaplumbağada değil her seferinde fırsat bulduğumda parmağımdan bir parça koparmaya çalışır . Bide bu durumla karşılaşan daha önce oldu mu ?
 
O acıdır. Acı olan bitkiyi her hayvan yemez. Marul ve yeşil kıvırcığın orta körpe yapraklarından ver. Her hayvan aynı şeyi yemeyebilir. Bazısı salatalık sever bazısı kıvırcık. Hoşlandığı sebzeleri deneyerek bulursun.

Elinle hareket ettirdiğinde canlı ve tehditkar birşey olarak görüyor olabilir. Hayvana vitamin veya mineral yemde ver mutlaka bu verdiklerin yüksek oranda protein içeriyor hayvan gut hastalığına yakalanmasın.

Tuzlu ürünlere dikkat et. Haşlanmış süt mısır tanesi deneyebilirsin ama fazla verme sakın tıkanmasın. Sindirimi zordur.
 
Cvp: Kaplumbağam Kırmızı Kıvırcıktan Ölesiye Korkuyor

3 sefer farklı yerden aldık hepsinde aynı . Bir öncekinde tüm kırmızı yerlerini ayıklayıp verdim o zaman yedi baya tadıyla bir sıkıntısı olduğunu düşünmüyorum belki renginden haz etmiyordur . Bide göbek marulu , normal marul , normal kıvırcık , salatalık bunlar sürekli verilmesi gereken sebzeler listelerinde bulamadım o yüzden bunları verirken çelişkiye düşünüyorum versem mi vermesem mi diye . Ayrıca mineral olarak sadece yemlerden mi karşılayabiliyoruz bunu ? Doğasına olabildiğince yakın bir yaşam ayarlamaya çalışıyorum bu nedenle yenilebilecek olduğunu düşündüğüm böceklerden veriyorum ek olarakta raffy p nin içinden çıkan vitamin ve mineral yemlerin yeteceğini düşünüyordum belkide almam gerekir gerçi daha gammarus alamadım idareten 100 ml liklerden almayı düşünüyorum yakın zamanda . Bide bir sorunum daha var hazır yazıyorken araya sıkıştırayim suyun yüzeyinde hafif yağlanma ve köpüklenme başladı dip çekimi %50 oranla 3 günde bir 2 kez yaptım hala düzelmedi aslında bunu yaptıktan sonra geçiyor yeniden başlıyor suyu havalandırmak amacıyla filtrenin ucunu su yüzeyine doğrultup suyu havalandırıyorum belki yararlı bakteri sayısı azdır diye etki etmiyor hatta köpürmeyle dahada artıyor . Akvaryumda duran anormal bir şey yok 5 , 6 aydır aynı düzende .
 
Salatalık mevsiminde verilebilir malum hormon basıyorlar diğer yeşillikler verilir özellikle marul kalsiyum ihtiva eder. Biraz pahalıdır ama beyaz hindiba da bulabilirsen verebilirsin. Bu minyatür marula benzer içeriğindeki mineraller en yüksek oranlı bitkidir. Beslenme bölümünde konu açmıştım.

Mineral yem hem vitamin hem de mineraller içerir. Vitamin damla sadece vitaminden ibarettir. Verdiğimiz her gıda da bir miktar olsa da geniş olarak hepsi mineral yem içinde vardır.

Hayvan 9-10 cm kabuk boyuna geldiyse gammarus artık ufak gelir. Ya sera royal, jbl energilden birini yada dondurulmuş karides kullan.

Yem harici verdiğin et türevleri yağlanma yapar bununla birlikte cam ve akvaryumdaki dekor, ekipman üzerlerine yapışan algler yem artıkları mayalanma yapıp yağ ve köpük oluşturur. Temizlik yaparken su değişimi öncesi akvaryuma ait bulaşık süngeri ile tüm camları ovala ekipman ve dekorları fırçalayıp yıka ve su değişimini öyle yap.

Yüzeyde gördüğün birikimleri maşrapayı yan yatırarak alırsın.
 
Geri
Üst