Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kapluşum kadayıf

lilith

Bronz 4 Üye
Katılım
13 Eki 2010
Mesajlar
41
[attachment=856][attachment=857][attachment=858][attachment=859][attachment=860][attachment=861][attachment=862][attachment=863]Merhaba arkadaşlar,

Ekimin 2. haftasında kapluşlarım kadayıf( yaklaşık 4 cmdi) ve şekerpareyi ( yaklaşık 3,5 cmdi) aldım. Daha önceden takip ettiğim için siteyi, ekipmanlarım tam bir şekilde bakmaya başladım onlara. Kadayıfın kuru alanda fazla zaman geçirdiğini düşünerek hastalık bölümünü incelemeye başladım ve kabuğunun altındaki pembeliğin normal olmadığını gördüm. (Aldığım petshopta da bir plastik kaba yığılı halde hem de dışarıda duruyorlardı, hasta olmaları kaçınılmazdı.) Ama sonra veterinere götürmeden hem mutlu bir kapluş haline geldi hem de pembelikleri kayboldu. Şekerparede de pembelik vardı ama onun hiç bir şikayeti yoktu. Forumda da daha önce bir arkadaşın hiç bir şikayeti yok ama kabuk altında pembeliği var, hasta mıdır sorusuna verilen endişe etmeye gerek yok cevabından yola çıkarak bir sorun olmadığını düşündüm. Her ikisi de elimden yemlerini yemek için yarışan hareketli mutlu kapluşlardı, ne yüzmelerinde bir sorun vardı ne iştahlarında. Sadece kadayıf çok hızlı büyümesine rağmen şekerpare yavaş büyüyordu.

Bu haftasonu, cuma günü yem vermediğim gündü. İşim olduğu için o gece yurt odama gitmedim bir arkadaşımda kaldım, cumartesi döndüğümde şekerpareyi can çekişir bir halde, zor nefes alırken buldum, doğal olarak yem de yemedi. Yurdum Şile'de olduğu için de o gece eczaneye gidemedim. Ertesi gün, pazar günü, nöbetçi eczane bulup monodoks, ve küçük bir saklama kabı aldım. Tedaviye başladım. Saklama kabını kaloriferin üstüne koydum. Ara ara nasıl diye bakıyordum, bir sorunu yoktu. Sonra 1 saatliğine kütüphanede halletmem gereken bir iş vardı. Çıktım dışarı, 1 saat sonra geldiğimde şekerpare kaskatıydı, inanamadım ilk önce, tepki vermesi için baya dürttüm hatta, ertesi günü bekledim ama ölmüştü. Dün gece bir ağacın altına gömdüm şekerpareyi. Bugün anca ağlamayı kestim kendime gelmeye çalışıyorum ve bir yandan kadayıf için endişeleniyorum. Onun kabuğunun altında şu an gözüken herhangi bir pembelik yok ama benim gözümden kaçan bir şey var mı bilmiyorum. Bir de kabuğunda bir şekil sorunu mu var? Yoksa obez ve bu obezlikten doğan bir sorun mu? Ve bub gb daha aslında bir sürü soru var kafamda. Fotoğrafları yükledim, aynı fotoğrafları bir veteriner arkadaşa da yolladım hatta ama buradaki çoğu arkadaş kaplumbağalar konusunda veterinerlerden daha tecrübeli bir hale geldiği için yorumlarınızı bekliyorum.

Hepinize kapluşlarınızla sağlıklı günler dilerim...
 

Ekli dosyalar

  • kadayıf1.jpg
    kadayıf1.jpg
    473.6 KB · Görüntüleme: 52
  • kadayıf2.jpg
    kadayıf2.jpg
    494.9 KB · Görüntüleme: 71
  • kadayıf3.jpg
    kadayıf3.jpg
    391.6 KB · Görüntüleme: 40
  • kadayıf4.jpg
    kadayıf4.jpg
    491.3 KB · Görüntüleme: 38
  • kadayıf5.jpg
    kadayıf5.jpg
    437.2 KB · Görüntüleme: 39
  • kadayıf6.jpg
    kadayıf6.jpg
    474.5 KB · Görüntüleme: 33
  • kadayıf7.jpg
    kadayıf7.jpg
    415.9 KB · Görüntüleme: 25
  • kadayıf8.jpg
    kadayıf8.jpg
    361 KB · Görüntüleme: 30
Cvp: Kapluşum kadayıf

Teşekkür ederim ama şu an kadayıfımda bir sorun yok gb sadece obeziteye doğru gidiyor gibi o yüzden diyete başladık. Yalnız yine de kabuğunun altındaki kahverengi gölgeler kafamı karıştırıyor, kendi motiflerinden olan bir şey mi bilmiyorum.
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Sekerpare için başınız sağolsun
Kadayıf sağlıklı görünüyor,obez değil endişelenmeyin :)
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Kadayıf'ın kabuk renkleri, desenleri maşallah çok canlı. Fiziksel olarak bir sorun gözükmüyor. İyi baktığınız belli Tuğçe Hanım. Gözleri canlı. Kabuktaki sivrilik her yavruda olduğu kadar. Kabuklardaki pütürlülşük de sanırım sağlıklı beslendiği için kabuk büyüyor ondan kaynaklı.

Obezite ile ilgili bir sorun gözükmüyor ancak hala şüpheleriniz var ise kaplumbağanız kollarını, bacaklarını ve kafasını tamamiyşe içeri çekebiliyorsa bir sıkıntısı yoktur.

Umarım kalan kaplumbağanız hep sağlıklı olur, sevgiler..
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Başınız sağolsun :( Kadayıfta söylediğiniz gibi obezite problemi yok. Sağlıklı görünüyor. Kahverengi lekeler kabukla alakalı hastalık belirtisi değil.
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Özellikle alt kabuk desenlerine hayran kaldım :)
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

İçim rahatladı, hepinize teşekkür ederim yorumları için. Şekerpareden sonra kadayıf için de çok endişelenmeye başlamıştım. Ama o kadar hızlı büyüdü ki bir sorun olacağını zaten inanmak istememiştim. 2 ayda 2 cm büyüdü. Şu an 6 cm kabuğumuz(=
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Çok güzel bir kaplumbağa.
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Çok teşekkür ederim(= İnşallah hep böyle sağlıklı canlı olur.
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Merhaba arkadaşlar, daha önce kadayıfımın fotoğraflarını gönderdiğim veterinerden arkadaşım aracılığıyla haber geldi. Panterramycin 1x1 günde 0,5 ağızdan içirilecek ve AD3E 1cc 3 günde bir demiş. Zaten vitamin kullandığımı yazdım, nasıl bir dönüş olur ne zaman olur bilmiyorum bir de ne teşhisi koyduğunu sordum panterramycin verdiği için, bakalım, ama veteriner arkadaşın da pek ilgilenmeye zamanı olmadığı için tam emin değilim Panterramycin konusunda. Bu ilacın ne işe yaradığını bilen var mı?
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

Söylediğiniz ilaç veteriner ilaçlarından, tetrasiklin grubu oksitetrasiklin geniş spektrumlu bir antibiyotik. Veteriner hekim kaplumbağanızda bir hastalık belirtisi görmüş olabilir.
 
Cvp: Kapluşum kadayıf

zaten buna dair bir mail attım cevap bekliyorum, ona göre alacağım.
 
Geri
Üst