Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

D.Oguzhan

Yeni Üye
Katılım
13 May 2016
Mesajlar
10
Merhabalar,
Geçen gün babam işyerinin bahçesinde yavru bir kara kaplumbağası bulmuş. 

Kaplumbağaya torf topraktan zemin oluşturup uygun bir alan yaptım. Bu alanda su içmesi için küçük bir kapak ve uyuması için karanlık biryer hazırladım. Isı ihtiyacınıda yuvanın yanına koyduğum ampulle karşılıyorum. Fakat yemek yemiyor.

İnternette biraz araştırdım; gül,gül yaprağı,üzüm yaprağı,dere otu koydum yanına ama yemiyor.

Acaba bitki yerine pet shoptan yem mi almalıyım? Kara kaplumbağası su kaplumbağasının yemini yer mi?

Birde geceleride ışığı açık bırakmalı mıyım?
 
Hayvana marul ve kıvırcık tarzı sulu bitkiler verilecek. Suyu bu bitkilerden alır. Vitamin içeriği olduğu için sera herbivor hafif ıslatılıp yumuşatılarak verilebilir. Jbl agivertte kara kaplumbağası yemidir. Sera vitalde.

Doğada özgür yaşayan hayvan için dar alan hayvanı huzursuz eder. Eğer ayak altı bir yer değil ise daha geniş alanda o bahçede bir alan ayarlanabilir. İnsanlardan uzak yaşayan çekingen hayvanlardır. Kendi haline bırakılmalı özellikle yiyecek verdikten sonra yanında uzaklaş.

Yine de hayvanı bulduğunuz yere ya da bol bitkili bir çayır alana bırakmanız en doğrusu olacaktır.
 
Marul koydum. Ama hala yemiyor ve halsizleşti. Şuana kadar hiç ağzınıda açmadı. Neden böyle bu. Alternatif olarak benim yapabileceğim birşey yokmu? El ile bir şekilde yedirebilme şansım var mı?
 
Cvp: Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

Hayvanı özgür olduğu bir yerden alıp tutsak etmekte nedir ? Seni şuan bulunduğun yerden alıp bir hücreye atsalar ne hissedersin ? , özgürken bir kaç kişinin sana bakıp eğlenmesi için tutsak etmeye.

O hayvanı aldığınız yere koymanızı istiyorum. Hayvanı bulunduğu mutlu yerden alıp tutsak etmeye hiçbir türlü hakkınız yok.

Eğer bırakmaz isen dilerim aynı şey başına gelir.


Kara kaplumbağası istiyorsan git pet shoplarda eziyet gören hayvanları alıp güzel bir ortamla mutlu olmasını sağla. Gidipte mutlu olan bir hayvanı bir yere koyup huzursuz etmeni değil.


o zaman bir hayvana iyilik etmiş olursun. Şuan yaptığın o hayvana sadece kötülük. Pet shoplarda eziyet çeken o kadar hayvan varken mutlu bir hayvanı göz göre göre kötülük yapıp öldürme.
 
Cvp: Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

Haklısın. Zaten benimde amacım onu mutsuz etmek değil. Orda bıraksaydık ölecekti zaten. Annesiyle oradaki köpekler oynuyor,ağzına alıp dolandırıyorlar sürekli. Yanında zaten birsürü ölen küçük kaplumbağa vardı. Amacım bari birini kurtarmaktı. Oyuncak gibiydi kaplumbağalar. Ayrıca kara kaplumbağalarının satılmasıda yasak diye biliyorum. Kanının kanser hastalarına iyi gelip insanların sırf bunun için onları öldüreceği gerekçesiyle.

Ben yaptığımın yanlış olduğunu düşünmüyorum. Sürekli hergün dışarıda çıkarıyorum, zaten evimizin büyük bir bahçesi var. Yani onu tutsak etmiyorum. Güvenliğini sağlıyorum sadece. Ayrıca okuduğum bilgilere göre akşam ve sabah güneşide çok önemliymiş, bu neden sabah saatlerinde ve akşam saatlerinde güneş bol oluncada bahçeye çıkarıyorum.

Yaklaşımınız beni üzdü doğrusu.
 
Güzel bir is yapmissiniz. Malesef, bu önyargilar kalp ve heves kirici olabiliyor. Siz hayvan icin elinizden geleni yapin madem genis bir bahce var alisinca eskisinden daha mutlu olacaktir. Bu tarz hayvanlar yer degisikliginden sonra depresyona girer, ölüm orucu dahi tutarlar. Umarim zamanla alisacaktir. O zaman cem beyin önerdigi besin ve yemler ile beslersiniz.
 
Cvp: Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

Teşekkür ederim.
Kaplumbağa henüz yemek yemediği için suyu avucumdan içiyorum,içiyor suyu gayet. Hem bitki yemeye başlayana kadar eksik olduğu suyuda bu şekilde karşılayabileceğime inanıyorum.

Birde biraz komik bir soru olacak ama uyuduğunu nasıl anlarım? Kabuğun içine mi girince uyumuş oluyor yoksa gözünü kapatması yeterlimi. Genelde boynunu yere yaslayıp gözünü kapatıyor.
 
Genelde güvenli olduğu için kafayı içeri alıp uyurlar. Kafa dışarda uyumalar değişkenlik gösterir. halsizlik hallerinde kafayı yere yatırma, normal uykuda kafa havada, ağır uykuda boyun içerde kafa dışarıda uyudukları görülüyor. Uyku için göz kapaması yeterli. Rem uykusu ile şekerleme tarzı dediğimiz hafif uyku hali arasında gider gelirler. Bu bulundukları ortamı güvenli olmasına bağlıdır.
 
Cvp: Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

Teşekkür ederim, bu forumdaki ilgi cidden çok iyi :)

Su ağzına değerse ağzını açıp su içiyor, ama bi marulu ağzına yaklaştırınca ağzını hiç kımıldatmıyor bile. Ağzını bi şekilde açtırıp birşeyler yedirme imkanım var mı? Yoksa zamanla alışır, benim bu kadar bu konuyu takmama gerek yok mu?
 
Kendi haline bırak bulunduğu odaya mümkün olduğunca girmemeye çalış. İlk zamanlar adaptasyon güçlüğü olacaktır. Su kaplumbağalarında 15-20 güne kadar yemeyen hayvanlar var. Tazeliği bozulana kadar yeşillik bulunduğu yerde dursun. Ortama halı çim eklersen ortamına yakın düzey bir şey olur.

Bahçeniz varsa orada bir yer hazırlaman daha iyi olacaktır. Çimenli otlu ortam hayvanı rahatlatır. Boş toprakta durmasın.

Hayvan çok küçükse kuş, ve diğer hayvanların tehdidine de dikkat et. Yeşil tel çit olabilir. Belli boya gelince bahçede bırakırsın dolanır durur. Belli bir zaman geldiğinde doğaya bırakma durumunda hayvan adapte olmuş olur. Bunların ömrü uzundur. O vakit geldiğinde aynı tür hayvanların olduğu yere bırakırsan soy devam ettirme olanağı da olacaktır.

İngilizce varsa daha detaylı bilgi için www.austinsturtlepage.com adresinden tortoise bölümlerini incele. Bu site diğerlerine nazaran kalite düzeyi yüksek bilimsel ve çeşitli türler hakkında verileri olan bir sitedir.
 
Acil yardıma ihtiyacım var!

Kaplumbağayı bugün dışarı çıkardım, yuvasına koymak için elime aldığımda ağzından köpükler çıkıyordu ve ayrıca yuvasına koyar koymaz toprağı eşeledi ve kafasını toprağın altına gömdü, yardım edin ne oluyor
 
Köpürme bildiğim kadarıyla susuzluğa bağlı birşey. Ama köpekler tebelleş oldu demiştin kuduz vari birşey olabilir mi diye de düşünüyorum.

Ama toprak içine girme isteği kış uykusuna yatma kaynaklı bir durum olabilir.

Kara kaplumbağalarıyla ilgili bilgim sınırlı.
 
Cvp: Kara Kaplumbağam Yemek Yemiyor.

İnternette araştırdığıma göre birşey yedikten sonra salya/köpük çıkıyorsa normal,sürekli çıkıyorsa akciğer kanseri oluyormuş. O durumdan sonra tekrar köpük çıkmadı,sanırım normal bir durumdu.
Birde toprağın altınada çok sıcakta bunalınca serinlemek isteyince giriyormuş.

Bunları öğrenir öğrenmez uyandırıp üstüne biraz su döküp, birazda su içirdim kendine geldi hayvancağız. Sanırım dışarıda güneşte fazla durmamasına dikkat etmeliyim artık.

Teşekkür ediyorum tekrar ilginiz için :)
 
Su kaplumbağaları gibi sürekli güneş altında durmazlar. Su kaplumbağaları bunaldı mı suya girer. Bu hayvanların öyle bir şansı yok. Sadece ortam belli sıcaklıkta olsun yeterlidir. Doğrudan ısıya maruz kalmasın. Bitki altları gölge yerlerde gezinirler. Bu da suya gereksinimi minimum düzeyde tutar.
 
Geri
Üst