Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

Kuru alan

Emirhan41

Bronz 4 Üye
Katılım
15 Ocak 2016
Mesajlar
43
Arkadaşlar kuru alanı silis kumundan yapsam kapuşa bi zararı olurmu? tepe şekline :)
 
Kuru alanda yada kuru alan olarak olmaz hayvan ıslak çıktığı için üstüne yapışır bu da hayvanı huylandırır. Üzerinde kuruduğunda kaşıntı yapar.
 
Cvp: RE: Kuru alan

Sağol cem abi bide hayvana illa uvb gereklimi bebekken?
 
Küçükken lazım değil 6 cm kabuk boyu sonrası başlar. Öncesinde mineral yemden aldığı kalsiyum yeterlidir. Kabuğunun bu dönemde sertleşmesini istemeyiz. Hafif yumuşak yani esnek kabuk olası darbeyi absorbe eder ve gelişim sürecinde organların kabuk içinde sıkışmasını önler.
 
Sera raffy P'deki kırmızılar mineral yemdir. Bunu ayırıp haftada iki öğün vereceksin. Bu bitince sera mineral yem alırsın ama bunu en ileri tarihli al. 2017 ortasına doğru olsun. Az verildiği ve sen tek ve ufak olduğu için ancak biter.
 
Cvp: RE: Kuru alan

Sağol abi Zaten beslenme yerinden haftalık beslenme programı aldım 4.gün mineral vericem çok sağol abi.
 
Bunu istersen uzak günlerde iki günün tek öğününde de verebilirsin.
 
Cvp: RE: Kuru alan

Cem abi otomatik yemleme alsam tatile falan giderken o yemlese bir sıkıntı olurmu? Veya bir akaraba versem daha mı iyi olur.


Abi birde haftada 2 öğün derken hayvanı 1 günde tüm öğünümü?
 
8 cm kabuk boyuna kadar günde iki öğün veririz. Mineral yem haftada bir gün verilir. Yani iki öğün. Şimdi bunu ister haftanın bir günü sabah ve akşam verebilirsin ister. Ayrı günlerin bir öğününe bölersin.

Mesela pazar günü iki öğünde verebileceğin gibi; pazar ve çarşamba gününün bir öğününde verebilirsin.

Otomatik yemlemeye her makine ve yem uyumlu olmuyor. Stick yemler emsal boylarda olmalı.

Forumda yemleme ile ilgili konular vardı. Arama butonunda otomatik yemleme makinası diye arattırıp bulabilirsin.


Yada yemleme makinası diye.


Bu yemlemenin haznesi küçük. Bir kaç gün için kullanılabilir ama bir haftadan uzun süre için kullanışlı değil. Birinin gelip yem vermesi daha uygun olur. Ölçüyü belirtir hangi gün ne yem vereceğini bir kağıda yazarsın o verir.

Bu yemlemeden bende aldım ama max düşen tane tek hayvanın normal öğününden az. Ki içerde takıldı mı düşme duruyor. Balıklarda boy sabit bizdekiler büyüyüp kocaman oluyor.

Bendeki gibi çoklu hayvanı olan için diğer bir sorunda aynı anda az gelen yeme hücum ettiklerinde birbirlerini yaralamaları. Hayvan tek ve küçükse sorun değil ama sadece bu kısa sürede kullanabiliyorsun.
 
Emirhan yorum yazarken alıntı yapmana gerek yok direk yazını yaz. Bu şekilde sayfa uzuyor. Faydalanmak isteyen arkadaşlar için karmaşa da olmaz.
 
Geri
Üst