Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

yem sorunu

soprano1982

Bronz 3 Üye
Katılım
24 Eki 2016
Mesajlar
74
merhabalar 


https://youtu.be/rmRPeZUpKXE

yukardaki yer alan zülfikar adlı yavrumuz yaklaşık 9 aydır bizimle.Şuanda kabuk ölçüsü yaklaşık 12cm. forumda gören vardır yakın zamanda güzel bir akvaryum yaptık ona.bu konuda cem beye tekrar teşekkür ederiz.
yalnız okuduğumuz kadarıyla beslenme konusunda hatalar yapıyoruz. bizim zülfikar öncelikle aç gözlü,gözü doymak bilmeyen oburun teki:) yukardaki videosunda gördüğünüz gibi en ufak bir yiyecek görsün akvaryumu yıkacak sanki:)
hatta odaya tepsi ile girdiğimizde ellerini hemen suya vurmaya başlıyor. bununda sebebi saolsun eşim:) sabahları kahvaltıyı onla beraber yaptığı ve arada ona kahvaltısında yumurtanın beyazından ve ufak kaşar peyniri vermesinden dolayı hayvanda tepsiye duyarlılık oluştu:).. neyseki forumu okuduk beraber bu tarz yemekleri bıraktık.umarım çok geç kalmamışızdır. fakat yem konusunda aylık programa göre yemleri henüz almadım.bunlar hakkında yardımcı olabilirmisiniz?
 
Hayvan 12 cm kabuk boyuna geldiğine göre günde tek öğün verilecek. Bunu izliyen bir ayın sonunda haftada bir gün doğal ortamlarına simüle etmek için aç gün uygularız. Ama o gün kıvırcık veya marul yaprağı verilebilir.

Günlük bu tek öğün kafa hacmi kadar olacak.

Tatlı, tuzlu, baharatlı, kokulu (roka,reyhan vb), fruktoz içerdiği için meyveler ve yağlı yiyeceklerden vermiyoruz.

Haftada bir gün haşlanmış yumurtanın beyazı verilebilir. Bıkmaması için haftada 3 günden fazla sebze verilmemeli. Verilecekler marul, kıvırcık, kara ve beyaz hindiba, salatalığın kabuğu soyulduktan sonra diklemesine ince bir kesit. Tabi her hayvan seçicidir birinin yediğini diğeri yemeyebilir.

İşlenmiş etler verilmez. Süt ürünleri verilmez. Tuzlu su ürünleri verilmez. Yağsız kıyma parçası haşlanmış suya atılıp bir dakika sonra çıkarılarak verilebilir. Aynı şekilde alabalıktan da kılçıksız bir parça aynı yöntemle verilebilir. Yalnız alabalık en az 2 haftada bir verilmeli. Kalsiyumu çekip kemiklerini yumuşatır.

Bu taze gıdalar hayvanları yemden uzaklaştırır. Sürekli et isterler bu açıdan verilmesi uygun olmaz. Sadece hayvanın hastalığa bağlı iştahsızlığı var ise bu dönemde güçlenip enerjisini koruması için verilmesi daha doğru olur. İyileşip normal düzenine geçtiğinde et verme kesilir.
 
Cvp: yem sorunu

öncelikle tşkler..
valla bizimkisi hiç bıkacak gibi değil.. dediğim gibi ne verildiyse yedi.. eşim arada haşlanmış tavuk bile vermiş. 
sizinde belirttiğiniz gibi her hayvanın zevki farklıdır ama zülfikar pek seçici değil gibi:)yazın çilek ve kiraza çıldırdı mesela. neyse artık yukarda yazıldığı gibi devam edecez.ayrıca 
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]12-15 cm arası verilecek aylık yem programı. Günde tek öğün, kafa hacmi kadar. Bu boydan sonra yem oranlarının düzenlenmesi haftalık olarak mümkün olmadığından aylık programa geçmek uygundur. [/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]1. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]2. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, tropical river shrimp, tropical dried fish, sera royal, jbl energil)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]3. Gün: jbl agil[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]4. Gün: sera mineral[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]5. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]6. Gün: aç gün (kabuk büyüklüğünde bir yaprak kıvırcık, marul vb.)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]7. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]8. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]9. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, tropical river shrimp, tropical dried fish, sera royal, jbl energil)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]10. Gün: jbl agil[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]11. Gün: sera mineral[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]12. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]13. Gün: aç gün (kabuk büyüklüğünde bir yaprak kıvırcık, marul vb.)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]14. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]15. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]16. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, tropical river shrimp, tropical dried fish, sera royal, jbl energil)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]17. Gün: jbl agil[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]18. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]19. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]20. Gün: aç gün (kabuk büyüklüğünde bir yaprak kıvırcık, marul vb.)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]21. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]22. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]23. Gün: sera raffy I (muadili tetra gammarus, tropical river shrimp, tropical dried fish, sera royal, jbl energil)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]24. Gün: jbl agil[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]25. Gün: sera mineral[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]26. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]27. Gün: aç gün (kabuk büyüklüğünde bir yaprak kıvırcık, marul vb.)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]28. Gün: sera raffy p (muadili tetra reptomin)[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]29. Gün: sera vital[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]30. Gün: sera mineral[/font]
[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]Raffy p içerisindeki kırmızı olanlarda mineral yemdir. Sera minerali ya bunlar bitince alın yada alırsanız onlarıda mineral günü verin.[/font]

[font=Tahoma, Geneva, sans-serif]bu mesajtaki süreci ve yemleri tedarik edip buna devam edeceğiz. 12 cm aşağı yukarı kaç yaşına geliyor?ve çiftleşmek için uygun bir yaşmı?birde öle bir problemimiz var maalesef:)[/font]
 
Çiftleşme için dişinin 18 cm kabuk boyunu geçmesi gerekir. Sağlıklı yavru çıkacak boyda yumurta için ise 20 cm kabuk boylarında veya daha yukarı boyda olması lazım. Erkek ise ortalama 15 cm kabuk boyunu geçmeli.

Tabi çiftleşecekler diye bir durumda söz konusu değil. Erkek sürekli dişiyi sıkıştırıp bunaltsa da hatta durum yaralanmalara sebep olsa da iş dişiye bağlıdır. Dişi kendini hazır hissetmeli ve erkeği beğenmeli. Bu iki bileşen olmadığı sürece hayatta çiftleşmez.

Erkek buluğ çağı dediğimiz süreçte vücudunu tanıma ve hormonların etkisiyle hırçın ve saldırgan tavır sergileyebilir. Sonrasında iç güdüsel olarak çiftleşme dürtüsü ön plana çıkar.

Eğer akvaryumda dişi var ise sürekli hayvanı takip edip kur yaparak bunaltır. Bir noktadan sonra ısırmaya yönelik durumlarda başlar. Erkek önden burun ve bacaklara üstten ense bölgesine ısırık atar. Dişi erkekten 2-3 cm büyük olmalıdır. Bu sayede karşılık verebilir. Emsal boy veya daha küçük ise ezilir. Büyük olan dişi ise tepki olarak erkeğin ön bacaklarını ısırır. Deri yırtılması olmadığı sürece kızarıklıklar olağandır.

Dişiler erkeklerden cinsel gelişim sonrası daha hızlı büyürler. Kafaları ve gövdeleri büyür. Bu önden yaklaşmalarda erkeği daha temkinli davranmaya iter. Dişi üzerine doğru giderse geri çekilmeye başlar.

Yemde raffy I gammarus hayvana ufak gelir. Yerine sera royal veya jbl energil alacaksınız. Bu iki yem 1000'lik dediğimiz büyük kutuda satılır. 300 küsürlük gramajdadırlar. Skt 2018 olsun. Hayvan tek olduğu için kolay bitmez. Vital 250'lik kutu olsun bazı hayvanlar çabuk alışamıyor. Ziyan olmasın. Hatta reptomin yanında vitalin yerine eheim professional food ile başlayıp sonra vitale geçiş yaparsınız.
 
Cvp: yem sorunu

tekrar selamlar.. bizim zülfikar şova devam ediyor resmen:) ve biz bunu doyuramıyoruz
öncelikle bu ay yeni akvaryum maliyetleri filan bütçemizi aştığımız için yem çeşidine giremedik.yalnızca tetra reptomin kullanıyoruz.onuda yaklaşık 18 tane filan atıyoruz.14 cm kabuk için azmı geliyor acaba?
artık odaya girer girmez elimizde yem kutusu olmasa bile yaptığı bu
https://youtu.be/7lycIglBKrc

buda kabloya yyemek muamelesi yaptığı video:)
https://youtu.be/WMun4AQ8iUc
 
Yemi öğle civarına denk getirebilirsen iyi olur. Sabah uyandığında tabanı karıştırıp oyalanır. Öğleye doğru yemi verirsen yedikten sonra kuru alan keyfi yapar. Yine bir tur kumda hazine araması. Akşama da yemi hazmedip rahat uyur.

Yemi kafa hacmi kadar denk getiremezsen bir iki stick fazla verebilirsin. Tek öğüne geçişte ilk aylar alışma süreci olur. Sonrasında bu debelenmeler azalır.

Kabloya değilde fiş kısmı stick yeme benzediği için hamle yapıyor sıpa.

Yemde ilk ya sera raffy P ya da sera carnivor yemi al. Gammarus için artık çok büyük hayvan. Sıkıntı bittiğinde jbl energil ya da sera raffy royal alırsın.
 
Cvp: yem sorunu

Bu oburdan bizdede var????daha kapidan girer girmez basliolar????bide yatakda yatarken seskaza ayaklarim yorgan disinda kalsin aninda ayaklar suya vuruluo????????
 
Cvp: yem sorunu

jbl agil ve jbl energil  yerine ne alabilirim? hepsiburada.comdan bir kampanyadan faydalanmaya çalışıyorum fakat bu ürünü başka ssatıcı üzerinden satış yaptıkları için indirim yansmıyor.


[font=Arial, Helvetica,]epetim[/font]
ADET​

FİYAT​

 
Hepsi buradayı kullanmadım ama kendi sayfalarındaki fiyatın geçerli olması gerekiyor. Tedarikçi firmada bu fiyatta mutabık kalmalı. Bunu arayarak öğrenmek lazım.

Jbl agilin alternatifi yok. Energilin alternatifi sera royal, tropical gammarus bu diğer firmalarınkinden biraz daha büyüktür.
 
Cvp: yem sorunu

fiyat geçerli ama kendi ürünlerinde 200 tl yi geçince 30 tl indirim yapıyorlar.. nys patladık gibi alternatiflerde yok hepsiburada nın kendi mağazalarında
 
Üstat 5 yemide aldık.vital,enerjil,agil,mineraal, sera p.,boş gün.bu 6lı döngü olacak değilmi? Birde bu stickler standartmı? Biz kafa boyuna Bi türlü emin olamadık. Yaklaşık kaç stick eder
 
Kafatası oranında olacak tam emin olunmadığında +1 fazla verebilirsin. Hayvanı birebir görmediğim için adet konusunda emin değilim ama 17 cm'lik hayvana 25 tane stick veriyorum. Raffy P, mineral ve vital emsal boy. Agil sert sıkı yem o biraz daha az. Energili de o ayarda verirsin.

Yalnız energilde balıkların yüzgeçlerini karideslerin ağızlarındaki dikensi dokuyu kopar. Bunlar batar. Balıkları ağzına sığacak ölçüde kopar. 3-4 cm'lik boydakileri doğrudan at onları yiyebilirler. Yada elden verebilirsin.
 
Cvp: yem sorunu

evet yeni yemleriyle 10 günü bitirdik.. agil ve enerjile bayıldı, raffy p eh işte.. ama minerali ve vitali hiç severek yemiyor,ama bitiriyor tabiki:)

https://youtu.be/ePEJ2WSLNKY

şöle bişe keşfettik:) parlak şeyleri görünce bu tarz titreme yapıyor. herhangi bir zararı yoktur dimi?
 
Hayvan bu tip tanımlayamadığı şeyleri tehdit olarak algılıyor. O hareketi savunma amaçlı yapıyor. Zararı hayvanı gereksiz yere strese sokmak ve tedirgin etmek.

Vital normalde kara kaplumbağası yemi ama hayvan için gerekli olan ot türevli gıdaları içerdiği için veriyoruz. Mineralde aynı şekilde içeriğinden dolayı tadı protein yemler gibi olmasada kırmızı rengi hayvanı cezbediyor.
 
Geri
Üst