Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1-2 Aylık Kaplumbağalarım Hakkında Sorular.. Yanlış Beslemek İstemiyorum :/

Notions

Yeni Üye
Katılım
25 Eyl 2010
Mesajlar
6
Herkese iyi günler, geçen hafta petshop'a gidip heveslenip 2 tane su kaplumbağası aldım ayrıca bir tane de kap aldım.. (şimdi ne kadar yanlış olduğunu anladım bu sitede).. Satıcı aldıklarımın 1-2 aylık olduğunu söyledi, yanlış şekilde beslemek istemiyorum ve anladığım kadarıyla detaylı bir işe girişmişim..

1) Kaplumbağalardan biri sorun olmadan yemek yerken öbürü inatla yemiyor (daha küçük).. Sizce daha küçük olması bir etken midir ?

2) Aldığım yem sanırım kurutulmuş kurtçuk gibi birşey.. Sizce doğru mu? Satıcı 1-2 ay daha geçtiğinde ufak ufak et verebileceğimi söyledi ama ne kadar doğru bilmiyorum.

3) Kaplarının yüksekliği yaklaşık 6-8 cm. Evet çok kötü durumdalar sizce acilen bir paludaryum yapmayı öğrenmeli miyim ?

4) Kuru alan, filtreler, su sıcaklığı, kuru alan için uv lambası... derken gerçekten aklım çok karıştı.. Filtreleri nasıl temin edebilirim ve su sıcaklığını ayarlayan cihazlar, filtrelerin fiyatları hangi aralıktadır?

5) Paludaryum yapmak için alacağım akvaryumun yüksekliği, eni minimum ne kadar olmalıdır? En azından 2-3 sene idare etmek istiyorum daha sonra çok büyük bir tane alacağım.

Umarım yardımcı olursunuz, şimdiden teşekkürler..
 
Bence en yakın zamanda paludaryuma geçmelisiniz.
 
1) Kucuk olması değil yeni olması bir etkendir.

2) Marka falan söylerseniz daha iyi olur.

3) Kesinlikle ve Kesinlikle Evet

4) Paludaryumunuza baglı.Çok büyük bir paludaryum yaparsanız dış filtede gerekecektir.İç filtreler ve ısıtıcılar 15-20 Tl den başlıyor.(Isıtıcı-Su sıcaklıgını ayarlar) Petshoplardan temin edebilirsiniz.

5)Bence almışken 100x50x50 bir akvaryum alın.Çok uzun bir süre idare eder.
 
furkan54ozan' Alıntı:
2) Marka falan söylerseniz daha iyi olur.

Hızlı cevabınız için teşekkürler, markası : Tetrafauna Gammarus yazıyor..

Şimdi okuduğuma göre kurtçuk dediğim şey güneşte kurutulmuş dere yengeci piresi..
 
bende senin gibi ölüm kabında besliyorum malesef.benden sana öneri bir an önce contra ıchyto die bir mavi damla var onu al. o steril damla bu kaplarda hemen mikroplar uruyor(fiyat 3-5 tl arasında).bence şu yemleri temin et ; ben sera raffy p yi ana yem olarak kullanıorum öneririm(posette4-6 tl arasında dikkat et skt si gecmiş olmasın) . sera raffy ı (karıdes) (seninkisi ile hemen hemen aynı o yuzden almana gerek yok) (bir an önce sera raffy p veya tetra nın ana yemlerini kullan çünkü tek tip beslemek özelikle karıdesle beslemek hayvanın bu besine alıskın olmasını bunu sonucunda diger besinleri kabul etmemesine neden oluyor ve zamanla kabukda düzensiz sekilllenmeler meydana geliyor.)sanyu turtle sticks(buda bir tür ana yemdir bitkisel içeriklidir)(fiyatı 5 tl) akvaryumunu yanı paladayumunu camcıda yaptır daha ucuz oluyor.ölcusune gelince 60 boy 30-35 yukseklık 20-25 en yeterli olacaktır camın kalınlıgına göre degisityor ucreti 8mm daha dayanıklı oluyor.(fiyat ise 6mm likde ve bu olculerde olursa 15-20 tl) ısıtıcı ise 75 wattlık kaplumbagalar için kum ısıtıcısı alıran daha ii olur asagıdan daha ii ısınıyor ve yerde bakteri vb olusumuna azda olsa engel oluyor(fiyat markadan markaya degisir 10 tl den baslıyor) filtre ise o kadar aciil degil ama alırdan ii olur o kunda bir fiyat bilgim yok.bunun yanı sıra yemlerine vitamin takviyesi kullanırsan dahha ii olur ... baya bi uzun oldu galiba :)
 
evet o damlayı eskiden kullanırdım beta beslerken.. valla hiç üşenmeden etmeden uzun uzun yazmışsın çok teşekkürler usta :D
 
hemen akvaryuma geçin çünkü idal sıcaklı ve iadela temizlik en üst düzeyde ancak akvaryumlarda sağlanabilirnir.bununiçin kaplunbağanız için bir an önce akvaryuma geçin
 
Geri
Üst