Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 günlük ısıtıcı

ozanesk

Gümüş 5 Üye
Öncedende aynı markadan kullanıyordum Dolphin diye birşey,50 w,temizleme sırasında fişi suya değdiği için risk almamak için dün yenisini aldım petshopcu yanımda denedi evet ısınıyor.Eve geldim 28 dereceye ayarladım akşam çalışıyordu fakat sabah kalktığımdan beri ışığı yanmıyor.(Termometreyi almayı unuttuğumdan ısıyıda ölçemiyorum ama en azından sıcaktı )

Isıtıcıyı dışarı çıkardım sıcaklık var mı diye hayır yok,hem kendisi hem su buz gibi olmuş.Kullanma talimatına göre düz şekilde suyun içinde durması gerektiğini gösteren bir resim var.Dün dikey kullanmıştım,bu olaydan sonra belli açılarla yan çevirdim fakat yineden çalışmıyor.Diyeceğim şudur ki : Isıtıcım bozulmuş olabilir mi bu kadar kısa sürede ?

Cvp: 1 günlük ısıtıcı

Prizi,sigortayı kontrol edin ve prizde elektrik olduğu halde çalışmıyorsa aldığınız yere götürüp durumu anlatın değiştirsinler

Byteorist' Alıntı:
Prizi,sigortayı kontrol edin ve prizde elektrik olduğu halde çalışmıyorsa aldığınız yere götürüp durumu anlatın değiştirsinler
priz çalışıyor çünkü filtrede aynı yerden güç alıyor :$

diğer ısıtıcıyı kurulayıp koyun. bununda ısı ayar düğmesini ileri geri oynatın ve tekrar koyun. suyun içine tam giriyor mu. derece kısmını su içine batırdınız mı ? sıcakken ve fiş takılı iken sudan çıkarmayın camını patlatırsınız. evde normal dereceniz varsa suya koyup bakabilirsiniz. önce ahmetin dediği gibi prizi kontrol edin. sorun orda değilse teli kopmuştur. bu durumda orda çalıştığını kontrol ettiğiniz için değişme işi zor gözüküyor.

cem' Alıntı:
diğer ısıtıcıyı kurulayıp koyun. bununda ısı ayar düğmesini ileri geri oynatın ve tekrar koyun. suyun içine tam giriyor mu. derece kısmını su içine batırdınız mı ? sıcakken ve fiş takılı iken sudan çıkarmayın camını patlatırsınız. evde normal dereceniz varsa suya koyup bakabilirsiniz. önce ahmetin dediği gibi prizi kontrol edin. sorun orda değilse teli kopmuştur. bu durumda orda çalıştığını kontrol ettiğiniz için değişme işi zor gözüküyor.
kurulamayı denedim yazmayı unutmuşum,2-3 saat önce onuda denedim ama olmadı.16-32 derece arası değişiyor ısı,her dereceyi denedim hiçbir şekilde ışık yanmıyor.Tellerine bakıyorum şimdide sanki ilk baştaki yer diğerlerinden farklı duruyor,kopma mı bilemiyorum ama

mailto:/14/r/h5vkb.jpg
mailto:/14/r/h5vwd.jpg

ilk iki sırada ciddi aralıklar var,attım çöpe,yarın alırım yenisini,adamın yanında denemeseydim o zaman iade ederdim de şansa satıcının kontrol edeceği tuttu :smile:

filtreyi çalıştıran prize tak. belki bunun prizinde genişleme olduysa temas etmiyordur. yada bir kova içine su koyarak evin muhtelif yerlerindeki prizlere takıp dene.

cem' Alıntı:
filtreyi çalıştıran prize tak. belki bunun prizinde genişleme olduysa temas etmiyordur. yada bir kova içine su koyarak evin muhtelif yerlerindeki prizlere takıp dene.
evin içindeki her prizi denedim ama olmuyor,zaten attım çöpe şu anda kamyonun arkasında yolculuğa çıkmış durumda çöpçü geçti demin :w00t:

keşke atmasaydın olurda camı çatlatırsan yedek cam olarak kullanırdın. yada söküp bir baksaydın. en azından tecrübe mahiyetinde.gerçi burdan baktığım kadarıyla kopukluk gözükmüyor ama yakından incelemek lazım. belkide kağıt altındaki bir yerden atmıştır. ben camın kırılmasından korktuğum için 100 wattlık çelik ısıtıcıyı 40 tl'ye almıştım.

cem' Alıntı:
keşke atmasaydın olurda camı çatlatırsan yedek cam olarak kullanırdın. yada söküp bir baksaydın. en azından tecrübe mahiyetinde.gerçi burdan baktığım kadarıyla kopukluk gözükmüyor ama yakından incelemek lazım. belkide kağıt altındaki bir yerden atmıştır. ben camın kırılmasından korktuğum için 100 wattlık çelik ısıtıcıyı 40 tl'ye almıştım.
pahalı bişey olsa uğraşırdımda 10 liraya aldığım birşey için değmez o kadar,yarın olmadı 100 ünü alırım ama fazla yüksekse yine 50 sini alırım,veyada yan kullanılabilen olursa benim için daha iyi olur.

dediğin gibi 10 tl'yede uğraşmaya değmez. yüksek wattlı alırsan dikkat et onlar su hacminden büyükse suyu fazla ısıtır. o zaman derecesini düşürmen gerekir. misal suyun 28 olması için 24-25 dereceye ayarlamak gibi. ben su içine tam girenleri tercih ediyorum içine yatayda konumlandırabiliyorsun. neyse sağlık olsun ve geçmiş olsun diyelim.

Geri