Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 tane kaplumbağa yaşar mı ???

hektar

Yeni Üye
Katılım
12 Tem 2010
Mesajlar
13
ben kaplumbağa mı 3 gün önce aldım ama 1 tane aldım yaşar mı acaba bu kaplumbağa???
 
Yaşarlar :) Kaplumbagalar sosyal değiller bu yüzden tek yaşayabilirler
 
benimde tek kaplumbağam :) ve 11 aydır benimle ağustosta 1 yıl olacak sizede kaplumbağanızla uzun yıllar dilerim (; hayırlı olsun umarım iyi bakarsınız :)
 
Benim kaplumbağam 2 yıldır sadece benimle yaşıyor arkadaşı yok. Problem olmaz.. Zaten arkadaşı olsa bile ondan çok sizin üstünüze düşer civciv gibi arkadaşı olunca sizden kaçmaya başlamaz. Arkadaşını sadece güneşlenirken daha yüksekte kalabilmek için kullanır üstüne çıkarak.. Sürekli yem kavgası yapar. Biri büyükse küçüğü ölüm seviyesine bile getirebilirler... Kuru yer ve yem kavgası kaçınılmaz oluyor onlarda. Özellikle biri erkek biri dişi ya da ikisi de erkekse ayırmak zaruri hale gelir bir süre sonra. O yüzden siz doğru yodasınız almayın.. Ben çok beğendiğim farklı cins bir kaplumbağaya aşık oldum petshopta ama alamadım çünkü benim koca oğlanın ona göstereceği eziyetten, gazaptan korktum... Ufağa işkence yapsın istemedim.. Komşunun miniğini eve getirdiğimizde hayvancağızı elinden zor kurtarmıştık elini ayağını kuyruğunu ısırıyordu. Ufaklık korkudan kuru alana sindi. Bazı kaplumbağalar miniklerin kafasını bile ısırıyormuş.. Ölen kaplumbağalar varmış bu yüzden.
 
benim kaplumbağam da tek.arkadaş almak istiyordum ama büyüdüğünde 2 dev kaplumbağaya bakmak zor olur diye düşündüm.almadım.
 
bence de.kavga ederlerse ben herzaman ayıramayabilirim.hiç bir hayvanın zarar görmesini istemem.
 
Tek kalması daha iyi çünkü bir birleriyle kavga edebiliyorlar.Bu kavgalar ölüme kadar gidiyor.
 
İlerde daha büyük bir akvaryum alabilirseniz 1 tane daha almayı öneririm tekte yaşayabilirler ama sizbilirsiniz. :D
 
Yok almayın sonra kıskançlık vb nedenlerden kavga edip birbirlerinin başını kuyruğunu ısırıp yaralanması sağlıyorlarmış.
 
Cvp: 1 tane kaplumbağa yaşar mı ???

kaplumbağanızın şu anki durumu nedir ?:)
 
Cvp: 1 tane kaplumbağa yaşar mı ???

Merhaba uzun zamandir yazmadim kalumbagalarimiz iyiydi ama bir kac gun once bir halsizlesmeye basladi duruyor suyun ustunde oyle kendini birakmis gibi duruyordu taki bu gune kadar sabah kalktigimda bakayim dedim duruyordu oyle alip kuvete koydum olmusmudur yoksa kis uykusu mu
Buraya yazmamda ki sebep bizim kaplumbagada tek kaldi
Cevsp yazarsaniz
 
Geri
Üst