Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

1 yaşındaki kaplumbağa ile yavru kaplumbağa birlikte yaşar mı?

sweet_turtle

Yeni Üye
ben kaplumbağamın yanına bir kaplumbağa daha almayı düşünüyorum anlaşırlarmı

Cvp: 1 yaşındaki kaplumbağa ile yavru kaplumbağa birlikte yaşar mı?

baktığın şartlar neler peki kaç litrelik akvaryumda bakıyorsun ekipmanların tam mı ?

birbirlerine denk boyda olmaları gerekir. gerek yem yerken gerek baskınlık kurma derken hayvana zarar verebilir.

Farklı beslenme biçimleri (aç gün, günlük iki ve tek beslenme, bitkisel gibi farklı öğün oranları) birbirlerinin yemini yememeleri için sürekli birinin akvaryumdan çıkarılması anlamına gelir. Buda stres ve huzursuzluk kaynağıdır.
Bir konuda bilinçli yapmasa bile büyük olan bu klasik gördüğümüz sudaki çırpınma hareketlerinde küçüğe ister istemez zarar verir.
Emsal boylar bu konuda hem hayvanlar hemde bakanlar için en uygunu. Örneğin Bende şu an 11-12 cm olanlar bir akvaryumda, 7-8 cm olanlar başka bir akvaryumda.

Ağustos' Alıntı:
baktığın şartlar neler peki kaç litrelik akvaryumda bakıyorsun ekipmanların tam mı ?

ekipmanlarım tam akvaryumum 100 litre biraz param biriksin 2. kaplumbağa alırsam daha büyük akvaryum alacağım

------------------------------------------------------------------------------

Kavga etmeleri biraz da kaplumbağanın davranışına bağlı olabilir mi?

şuan 100 litre akvaryum yeter ikisinide eğer biraz daha boyutlarına uygun alırsan daha iyi olur.. Kesinlikle davranışlarına bağlı aldıktan sonra biraz izlersin ikisini aldığın yere söylersin eğer anlaşamazlarsa 1 2 haftaya geri getiricem diye ona göre al anlaşamazlarsa yeni akvaryum kurman zor olur tekrar

tamam öyle yapacağım teşekkürler :smile:

sweet_turtle' Alıntı:
Ağustos' Alıntı:

ekipmanlarım tam akvaryumum 100 litre biraz param biriksin 2. kaplumbağa alırsam daha büyük akvaryum alacağım

------------------------------------------------------------------------------

Kavga etmeleri biraz da kaplumbağanın davranışına bağlı olabilir mi?

Kavga etmeleri kesin değil. Hayvanların baskınlık durumu, ortam sahiplenmesi, ortamın yeterliliği ve huzuruna göre değişkenlik gösterir.
Ama birşey varki bahsettiğim sebeplerden ötürü çok zor olur.

Yeni akvaryum almayi dusunuyosan büyük olanı ona alip 100 litrelik akvaryumda yeni aldigina bakarsin. O biraz daha büyüdükten sonra onun yanina gecirirsin

Aslinda benimkiyle ayni durum yaklasik bir yasindaydi yeni bi tane daha aldim bir kac goz onunde tutup izledim yemlerini yedrirkenee ayirdim simdi boyutlari nerdeyse ayni gayet iyi anlasiyolar

Geri