Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10 günlük antibiyotik tedavısı bitti ama iyileşmedi

banyoterligi

Bordo Bereli
Arkadaşlar 2x5 günlük gentamisin antibiyitik tedavimiz kırmızı yanak kaplumbağam için bitti ama hala eğri yüzme devam ediyor. Ne yapmak gerek bir fikirlerinizi alabilir miyim?

5 gün daha 33 dereceli suda tutayım diyorum? Yalnız yüzüşünü göreyim diye karantina kabında suyunu yükselttim. Suyunu tekrar kabuğunun azcık üstüne kadar getirip 5 gün daha bekletiyimm i?

Cvp: 10 günlük antibiyotik tedavısı bitti ama iyileşmedi

Kaplumbağanız akciğer enfeksiyonu mu?

Benim kaplumbağamda akciğer enfeksiyonu, hala tedavi sürüyor, antibiyotik tedavisi bittiyse kuru alan ısıtıcısını çalıştırın derim.

Hangi antibiyotiği kullandınız? Gelişmeler varmı? Veterinere m igittiniz?

Antibiyotik tedavisi mecburen bitmiş Mert. Bu anlamda sadece kendini toplamasını beklemen gerekecek. Neden bu kadar uzadı anlayamadım. Bünyeden bünyeye değişiyor tabi. Umarım yakında düzelir.

Abi ilk başta dediğimiz gibi yan yüzme ve hırıltı sanıyordum. 5 gün başlamışltık. Daha sonra işte burundan olayı gördüm zaten 2. 5 günlük tedavinin içindeydik. Bilmiyorum suyu yükselttim biraz yüzüşünü göreyim diye hafif birşey kalmış yan yüzmesi ama hala var..

Acaba tekrar karantinada su yüksekliği kabuğunun azcık yukarısındaydı ya o seviyeye mi getireyimsuyu? Şimdiki su yaklaşık 6-7 litre. Yani boyunu geçiyor azcık azcık da yüzebiliyor.. Acaba o şekilde 33 derece suda beklemeye devam mı ettireyim?

125 lik akvaryumu hala kuramadım ona yanıyorum düzelse de ikisini alsam kocaman akvaryuma mis gibi yaşasalar :)

Bu arada kuru alan lambasını 12 saat yakıyorum. Hasta diye devamlı calıstırmam gereklimi?

Hayır kuru alan lambanı 12 saat yakman yeterli. Ama gecede kullanıyorsa bir night glo al derim. Çünkü ısı çok düşünce hastalık riski artar. Işık olunca da uykusuzluk bitkinleştirir.

Benim kişisel fikrim bu hayvanı şimdilik tek ve biraz daha derin suya alman. Yavaş yavaş egzersiz de yapmalı. Ama fazlada derinleştirme derim hemen.

Derinlik sorun değil iyileşsin derin akvaryumlarda yüzücek de hem dinlensin diye acaba suyu ant. Tedavisindeki gibi devam mı ettirsem acaba diye düşündüm de. Bakalım 10 gün kadar suyu 30-33 arası bol nemli karantinada kalsın.

Ben tetradox kullandım ve tedavi 14 gun surdu 14 gun sonra tam anlamıyla iyileşti. Bence tetradox kullanın ilk basta kapsulun yarısını dokup 4 saat suda bekletin 3 gun boyle devam edin sonra yarısından fazlasını dokup 6 saat bekletin zaman gectikçe dozu ve saati artırın. ben boyle yaptım ve duzeldi. tabiki su 33 derece olmalı her zaman. umarım verdiğim bilgi yardımcı olur size.gecmiş olsun..

Hümeyra hanım tesekkur ederim yalnız kaplumbaganızın kabuk boyu kac cm? Benim ki daha ufak 4 cm. Ayrıca tetradox, monodox gibi ilaclar da yuksek dozdan kaplumbagası ölen cok var. Alternatif cözüm yolu biliyorsanız cok sevinirim arkadaslar

Kaplumbagam daha cok kucuk bu yuzden size az dozdan baslayıp yavas yavas artırın dedim :)

10 gundur antibiyotik uyguluyorum acaba fazla doz olur mu az doz bile olsa ondan korkuyorum. Bizde göz kapanması vs birsey yok ama hala gecmedi :(

Siz hangi antibiyotiği kullandınız ?

Gentamisin 40 mg ampul kullandım. 2,2-5 litre suda. 24 saat kaldı. 24 saatte bir su degisimiyle tekrarladık antibiyotigi

Bakın ben size nasıl bir yol izlediğimi anlatayım size yardımcı olur belki. tedaviyi baska bir kapta uyguladım ben yuvasında değil. bu biirincsi. eczaneden tetradox, inflased göz damlası devit-3 vitamin aldım kaba cok yuksek olmayacak sekilde su koydum ısıtıcıyı 33 dereceye ayarladım sıcaklık tam 33 derece oldugunda kapsulun yarısını doktum 2 damla devit 3 damlattım ve 4 saat beklettim bunu 3 gun uyguladım (yada 2 gun tam hatırlamıyorum) antibiyotikli sudan cıkardıktan sonra ılık suda banyo yaptırıp tekrar suyun sıcaklıgı 33 derece olan yuvasına koydum. gun gectikce dozu ve saati artırdım. 8. gun sonunda yem yemeye basladı ve yan durma duzeldi. 14. gunun sonunda tamamen iyilesti ama gözleri tam duzelmemişti. onun içinde tedavi uyguladım ama galiba sizin kaplumbagınızın gözleri kapalı değil. bu durum biraz akıl karıstırıcı akciğer enfeksiyonunda göz kesin kapanır diye biliyorum bence veterinere götürmenizde fayda var..

Ben de size durumu yazıyım.

Veterinere goturdum hırıltılı solunum var dedi. Emre beyin tavsiye ettiği veterinerle gorustum gentamisine basladık. Ben de ayrı bir kapta tutuyorum. ilk 5 gün 28 derecede tuttum. Veteriner öyle dedi. Daha sonraki 5 günde 30a ayarlayıp 33de sabit kalmasını sağladım. Enjektörle icine suyun ilac sıktım. Birde multivitamin surup alıp yemine damlattım.

Ve o suda 24 saat kaldı. Bu arada siz ne kadar su koyuyordunuz? Ben mecbur 2 litre cıvarı koyuyorum ısıtıcı yan olmasına ragmen minumum su kısmına anca geliyordu.

bizde belirtiler: yan yüzme, hırıltılı solunum -o gecti sükür- birde burundan sümük gibi baloncuk vardı. Umarım anlatabilmişimdir

Su ısıtıcıyı kapatacak sekilde olmalı mecburen yani bende sizin gibi yapıyordum ama içine cok yuksek olmayan taslar koyuyordum ki rahat sekilde nefes alsın

Arkadaşlar 12-13 gün oldu hala iyileşmedik. Normal şartlarda ben kullansam o antibiyotiği anında canlanırım hala yan yüzme devam ediyor!

Kac gün sürüyor bu hastalık ya?

Belirtilere göre tedavi çok uzadı bencede. Neden iyileşmedi anlamıyorum. Benimkinde aynı durum oldu, 4-5 günde eskisi gibi oldu. Bünyeye göre iyileşme süreci değişiyor. Bol vitamin ver bu dönem.

Geri