Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10 günlük antibiyotik tedavısı bitti ama iyileşmedi

Cvp: 10 günlük antibiyotik tedavısı bitti ama iyileşmedi

Yan yüzme ve hırıltılı solunum vardı. Hırıltı gitti. Burnundan baloncuk cıkardıgını gördüm kuru alanda devamında. Belirtiler bu kadar.

Bağışıklık düşük olur da göz kapanması yok bişey yok öyle ağır olsa anlarım ama hala uzamasını anlayamıyorum.

iştahı hala tam gaz devam. 2 gundur vitamin vermiyorum ama hic etkisi yok yahu.

Nerdeyse 20 günlük tedaviler vs ardından yan yüzme %50 oranında azaldı arkadaşlar. Sevinçli haberi paylaşayım istedim sizlerle :smile:

Bu hastalık o kadar zor atlatılıyor ki...
Yine sizin kapluşunuz tedaviye cevap verip belirli bir miktarda iyileşme gösterdi.
Umarım kısa zamanda sağlığına kavuşur :)

İlk başta yan yüzme olunca hemen atlatırız sandım. Hatta tüm belirtiler Emre abininkiyle aynı oldugundan sağolsun onun veterineri ile görüştüm. 10 gün antibiyotik uyguladık hiç iyileşmedi. Kuru alanda fazla kalırken burnundan baloncuk olaylarını gördüm işte.

Allahtan göz kapanması, iştahsızlık vs olmadı. Şükür 1 hafta önce antibiyotik tedavisi bitti ama ağızdan vitamin veriyorum eskiden yemine damlatıyordum etki alamadım. Ağızdan şırıngayla veriyorum 1-2 cc kadar daha da iyi geldi. Zaten hala 31-32 dereceli suyun içinde :)

Gerçekten çok zor atlatılıyormuş. Hatta annem o kadar antibiyotiği ben yesem çoktan düzelirdim çok garip hayvan düzelmedi hala filan dedi. Mantıklı da. Neyse en azından ümitlerim azaldıgında düzelme belirtileri görünce çok sevindim. Çok az yan yüzme kaldı. Sanrım 2-3 güne geçicek.

Bu arada lütfen maşallahlarınızı esirgemeyin :D

Geri