Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10 kg silis kum nasıl yıkanır

samet52

SKF Delisi
Katılım
27 Tem 2012
Mesajlar
895
arkadaşlar az önce 10 kg silis kum sipariş verdim akvaryumum 50*21.5*30h boyutunda suyu tam verimli kullanıyorum kuru alan üstte bu akvaryuma kaç kg yeterli birkaç ay sonra akvaryumu büyüteceğim için toptan aldım

birde bu kumu nasıl temizleyebilirm yetecekkumu tencereye atıp kaynatıp sonra bol bol yıkasam olur mu çakılları öyle yapmıştım :) bu kum olduğu için değişik olabilir ondan sordum
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

Hepsini koyun o kumun :) yıkama şekliniz doğru, yalnız ek olarak fazladan durulamanız gerek kumu.
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

bol bol yıkamayı onu kastettim teşekkürler :) fakat 10 kg biraz fazla gelmez mi acaba
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

Derin kum her zaman iyidir, hem görsellik açısından hem de oksijensiz ortamda çoğakan yararlı bakteriler açısından :) benim tabanı 60*80 olan akvaryumda 36 kg falan var 3 cm kum kalınlığı oluyor öyle düşünün.
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

peki öyle yapayım çok kalın gelirse geri alırım :)
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

2-3 parmak kum koymak görsel açıdan iyi oluyor.
Yıkama şekliniz uygun. Bolca durulayıp akvaryuma koyun. Genede bulanıklık yapma durumu olacaktır. Bir gece kaplumbağayı başka yere alıp kumu koyduğunuz akvaryumu filtreleyin.
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

teşekkürler malum rafi de ayrı kapta şuan ısıtıcı siparişi verdim bir tane daha rafi tam iyileşince onları saklama kabına koyarım akvaryum filtre olunca da yuvalarına dönerler :)
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

Ben 40 kg'lik silis kumu bi kere duruladim akvaryuma doktum sanirim suyu hizli akitarak doldurmamdan kaynaklaniyor olsa gerek ki su bulandi bi kac gun beklesem su eski berrakligina kavusurmu yoksa tekrar yavas bi sekilde doldurmam mi gerekiyo 2.olarakta su bulanikken dis filtrasyon sistemini calistirmak kum tortulari tarafindan motora zarar gelmez mi ???
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

Filtre debisi akvaryuma uyumlu yani yoğun bir sirkülasyon yaratmıyorsa filtrede kullandığınız malzemeye göre bulanıklık bir süre sonra kaybolur.Olası bir kazayı önlemek için de filtre malzemesi olarak elyaf kullanmakta fayda var.
Silis kumu akvaryuma koymadan önce iyice durulamak gerek ya da akvaryuma koyduktan sonra belirli hacimdeki su takviyesi ile dip çekimi yapmak gerek.Dip çekimi de kullandığınız dip sifonuna göre bulanıklık sorununu çözmeyebilir.En iyi sonucu almak için tortunun/bulanıklığın gittiğine emin olana kadar durulamak da fayda var.
 
Cvp: 10 kg silis kum nasıl yıkanır

bir kere durulamakla pisliği gitmez. küçük bir leğende max 4 kg'lik ölçülerde başta kir olmak üzere bulanıklık gidene kadar kumu karıştırıp mıncıklayarak doldur boşalt yapılmalı. ki kum vitasand marka değilse daha bir özen gösterilmeli. içinde mantar veya parazit yumurtası olma olasılığı vardır.

madem akvaryuma bu şekilde yapmadan koydun. kumu akvaryumda yıkama yapacaksın. hayvanları başka bir kaba al. akvaryumdaki kumu karıştırıp bulanıklık oluştukça suyu maşrapa ile kovaya boşaltıp dök. akvaryumu tam doldurmadan yarısı kadar yeterli bir kaç defa bunu yap ve sonuncuda metilen mavisi dök içine ne çok mavi ne çok açık olsun. bu şekilde birkaç saat beklet. arada kumu karıştır, her yerine nüfuz etsin. işlem sonu yine kumu karıştır bulandıkça suyu boşalt. dış filtre olduğuna göre bir kez daha temiz su döküp karıştırararak boşalt ve akvaryumu tam su doldur. metilen mavisinde deep fix metilen mavisi alacaksın. şimdiki adı deep fix dezopur oldu.

iç filtren varsa sadece onu çalıştır yeter. arada süngere tortu yapıştıkça yıkarsın. sadece dış filtre varsa içine elyaf koy. seramik ve varsa bioball harici diğer filtre malzemelerini çıkar carbonda dahil. elyaf tortuları tutar. su berraklaşınca dış filtreyi açıp temizlersin. elyafları atarsın. bu filtre malzemelerinden dolayı oluşacak boşluklara elyafı koyacaksın. süngerlerde içinde dursun. su ısısı dengeye gelince hayvanları içine alırsın. su leğendeki su ile emsal değerlere geldiğinde de koyabilirsin hayvanları.

akvaryuma koyacağın başka bir dekor varsa onu da yıkayıp metilenli iken akvaryuma koyabilirsin. o da steril olur. yalnız ipek bitkiyi koyma yapraklarını boyar.
 
Geri
Üst