Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10 YILLIK YALNIZLIK

Ağustos

Bordo Bereli
Herkese iyi forumlar :smile: Ağustos dişi ve 10 yaşında ama 10 yıldır tek başına yaşam alanı gayet güzel ve 2 yeni küçük kaplumbağa ile rahat rahat yaşarlar ekipmanlar full.. Ama anlaşmazlık olur mu ?

Cvp: 10 YILLIK YALNIZLIK

boyutlarına yakın kaplumbağalar olmalı alacağınız kaplumbağaların. uzun süredir yalnız kaldysa alanını korumak isteyecektir. bu arada jakuzide besledğinizi biliyorum ama kaç litre su alabliyor? minimum 300 litre su alanı demek 3 kaplumbağa. hırçınlık edeblir yinede her ne olursa olsun.

su seviyesi şuan 200 litre kadar ama ayarlanabiliyor taşları yükseltip su ekliyebiliyorum.. Aynı boyutta kaplumbağa daha riskli geldi bana düşününce belki ufaklarla anlaşabilir diye düşünmüştüm ?

ufaklara zarar verme ihtimali daha yüksek. tabi çok daha farklıda olablir belki agresif davranmaz ama 10 yaşında bir kaplumbağa için şu bozuk para kadar olanlar bi lokma.

birde eğer petshopdan alacaksanız kesinlkle ilk etapta akvaryuma almanızı tavsiye etmem sağlıklı olduğundan emin olmak için bir karantina akvaaryumuna alın. bulaşıcı bir hastalık olursa eğer çok zorlanablrsiniz. akvaryumda değil koca bir banyo tahsis etmşssiniz sanırım dezenfekte etmekte sıkıntı yaşayablrsiniz. ağustosuda riske atmş olursunuz.

eğer tehdit olarak görmeyip anaç tavır içine girerse sorun yok. gene de yavruları koyacağın zaman iletişim kurmalarını görene kadar yanlarından ayrılma. ilk başta ufak oldukları için yem attığını sanabilir. sonra koklamaya başlayacaktır. belki bir süre peşlerinden takip edecektir. ilgisini yitirirse uyum sağlama durumu olur. ama saldırgan tavır sergilerse onları alıp emsal bir erkek alabilirsin. tabi onunla da anlaşabilirler diyebileceğimiz bir durum olmayabilir.

Yavru kaplumbağa olursa yemleme sorun olur. Tümü ile beslenme şekilleri farklı. Ayrıca yem yerken çırpınma esnasında yavrular hep darbe alacak. Aynı anda yiyemiyecekler. Her gün iki kez akvaryumdan çıkarılmakta hayvanları sarsar.

evet bir de o var. büyük günde bir beslenirken küçükler günde iki defa beslenmeliler. ikinci besleme de onlara zarar vermesi mümkün.

Aynen Cem. Onunlada bitmiyor. Büyüğün aç günü vardır. Yedikleri yem çeşitleride farklı. Örneğin büyükte zorunlu bitkisel beslenme gibi.
Yani tamamen farklı beslenme biçiminde olacaklar.

ince düşünürsek neler çıkacak daha.

Öyle ama farklı yaş çok zor. Benim cumberland 4-5 ay geride olduğu için diğerleri bitkisele geçince onu bir süre daha beklettim. O esnada akvaryumun bir tarafında buna carnivor diğer tarafında öbürlerine vital veriyordum. Gerçekten zor iş.

yeni gelen ikisi bizimkilere cam kuru alanı kullanmayı öğretti. üstüste çıkmıyorlar, geniş yüzeyde durdukları için ikinci bir ısıtıcı lamba daha taktım. uv olanın mesafesi mecburen uçta kalana 30-35 cm gibi bir mesafeden ışınım veriyor. yakınındakine 23-24 cm onun ayarı bozuldu. güneş ışığı diğer uca vurduğu için o tarafta duruyorlar.

yem konusunda en küçük olan iyi, güvercinlerin arasından serçelerin yemi kapması gibi benimkilerin arasına dalıp alıp kaçıyor, hakkını yedirmiyor bu akşam elden yemeye de alıştırdım. diğeri dipten çıkmıyor. mecburen ona tortil, agil ve calcilden bir parça veriyorum. nemden dolayı batıyormuş ama hava aldıkça bazıları batmıyor artık. repto tabinde bitti. ona ne yapacağım bilmem. aynı yemleri sürekli vermekte olmayacak. mecburen aç kalacak belki o zaman su üstüne çıkabilir. onunla işimiz var.

cinsiyetlerine erkek dedim ama bu sefer baktım durum ortada ön tırnaklar kısa kuyruk uzun ama anüs kuyruk dibine yakın. 6 yaşına yaklaştılar ama boylarını tam ölçmeye vaktim olmadı büyük 8 cm kadar küçük 7 cm var.

Zamanla yüzeyden yemeye alışır bence. Diretirse bir süre başka saklama kabında falan su yüzeyinde yemleyip alıştırabilirsin. Böyle diğerlerinden yemi görmeye fırsat bulamayacak.

Kuru alanı beraber kullanmaları çok iyi. Aynı kaplumbağa aynı yeri kullanmıyorsa yani yer değiştiriyorlarsa uvb kullanımları az çok dengelenir. Benim küçüklerde aynı şekilde beraber yayılıyorlar ama büyükler sırayla çıkıyor nedense.

bugün adaptasyonu sağladı yukarı çıkıp yiyor ama hala ürkek. bende akvaryumun karşısındaki koltuğa oturup yüzeye çıktığında taş sallar gibi uzaktan yemi akvaryuma atıyorum. 2 numara iştahtan kesildi. normal yediğinin yarısı kadar yiyor. bunu yeni yemlere bağlıyorum. yemler taze olduğu için kokusu ağır. bu da isteksizlik yapıyor.

Seninkiler maşallah sorunsuz ama biraz nazlılar genede. Yolculuk ve yer değişimleri de genede etkiliyor. Elden yem yemede dahi seni unuturlarsa bocalıyorlar. Bence bir haftaya hepsi düzene girmiş olur.

Geri