Cvp: 10 YILLIK YALNIZLIK
yeni gelen ikisi bizimkilere cam kuru alanı kullanmayı öğretti. üstüste çıkmıyorlar, geniş yüzeyde durdukları için ikinci bir ısıtıcı lamba daha taktım. uv olanın mesafesi mecburen uçta kalana 30-35 cm gibi bir mesafeden ışınım veriyor. yakınındakine 23-24 cm onun ayarı bozuldu. güneş ışığı diğer uca vurduğu için o tarafta duruyorlar.
yem konusunda en küçük olan iyi, güvercinlerin arasından serçelerin yemi kapması gibi benimkilerin arasına dalıp alıp kaçıyor, hakkını yedirmiyor bu akşam elden yemeye de alıştırdım. diğeri dipten çıkmıyor. mecburen ona tortil, agil ve calcilden bir parça veriyorum. nemden dolayı batıyormuş ama hava aldıkça bazıları batmıyor artık. repto tabinde bitti. ona ne yapacağım bilmem. aynı yemleri sürekli vermekte olmayacak. mecburen aç kalacak belki o zaman su üstüne çıkabilir. onunla işimiz var.
cinsiyetlerine erkek dedim ama bu sefer baktım durum ortada ön tırnaklar kısa kuyruk uzun ama anüs kuyruk dibine yakın. 6 yaşına yaklaştılar ama boylarını tam ölçmeye vaktim olmadı büyük 8 cm kadar küçük 7 cm var.