Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

100 lt akvaryum yeterlimi

mahmutcann

Bronz 5 Üye
merhaba arkadaşlar size birkaç sorum var..

öncelikle 1 adet 1.5 yaşında bir kaplumbağa için 100 litre akvaryum yeterlimi.yeterli değil ise ne kadar olmalı.

fazla pahalı olmayan bir adet dış filtre önerirmisiniz kaliteli olursa sevinirim.

gine makul fiyatlı bir ısıtıcı önerirmisiniz ilk defa akvaryum alacağım için endişeliyim yardımcı olursanız sevinirim.

Cvp: deneyimsizim yardım edin

dış filitre mailto:/product_info.php?products_id=313966&osCsid=2gqe57uajcsj4igsq91llcfte6
ısıtıcı olarak mailto:/product_info.php?cPath=9420_9348_9172&products_id=313952
paran yeterse al yetmesse mesaj at başka yolıyım

kaliteli olarak bunları öneririm : http://teleskopakvaryum.com.tr/pinfo.asp?pid=36
http://teleskopakvaryum.com.tr/pinfo.asp?pid=455

arkadaşlar çok sağolun bunlar gerçekten çok ucuz kalitelidirler umarım

bu ürünlerde kapıda ödeme şansımız varmı acaba.

Cvp: 100 lt akvaryum yeterlimi

cemal197'nin önerdiği filtreye bulaşma, yüksek enerji tüketimi ve 100 litre akvaryum için abartılı debisi var, dış filtre alınıyorsa en önde tutulacak şey biyolojik filtrasyon olmalıdır, akvaryum suyunu saatte 8-9 kere çeviren bir dış filtre sadece mekanik temizlik yapacaktır, ısıtıcı ise çin malı abi ne bekleyebilirsin ki :) öbür taraftan alper arkadaşın önerdiği ürünler çok uygundur, hatta filtreyi ex600 alırsan tadından yenmez, eheim jager ise kalitesi tartışılmayacak bir ürün, eski serilerinde kalibrasyon sorunu vardı, onu da hallettiler ve piyasada tetratec(ki bu marka da eheim'indir) ile lider konumdalar. ben tetratec filtremi canpetten almıştım, sanırım onlar yetkili dağıtıcı gibi birşey, garantiyi dahi kaşaleyip göndermişlerdi, garanti dahilinde bir sorun olursa yardımcı da olacaklardır...

sefa ex 700 iyidir. o da şu sebepten. ilerde kalın elyaf ve diğer ürünleri kullandığında su sirkülasyon hızı yavaşlayacaktır. ve sanki 600 gibi belki daha az oranda devirdaim yapacak. onun için bu mecburi. bu hesapları hali hazırdaki kendi malzemeleriyle hesaplamışlar.

mahmutcan, makul fiyat ve kazalara karşı dayanımlı birşey dersen çelik olanlara da bak derim. roxin veya rs electrical.

cem abi ex700 iyidir tabi ama gerekenden daha iyi işte :) tetrateclerde eğer hortumları temiz tutarsan debisi çok çok az düşüyor, bende ex1200 var, 1 hafta önce akvaryumun dibinde kalan 2 kilo kadar kumu dış filtreyle temizledim, üstüne üstlük 2-3 aydır hortum temizliği yapılmamıştı, 3 kat elyaf üstüne birde 1.5 ay kadar temizlenmemiş filtre haznesiyle saatte 900litre debi çıktı, şartlar optimum olsaydı eminim ki 1100 litre kadar bi debi alırdım, ex700 de özellikle ilk 6 ay kadar baya yüksek performansla 600debinin altına düşmeden çalışacaktır tehminimce, akvaryum suyunun 6 kere çevrilmesi aerob bakteriler için hiç iyi değil, bakteri yaşatamazsın yani, ama bunun hesabının iyi yapılması lazım, dediğin gibi ince gözenekli mekanik filtreleme materyalleri çok tutulursa ex700 tercih edilebilir, arkadaş çok da fazla para vermek istemediği için özellikle şey etmiştim zaten :)

mailto:/forum/Konu-akvaryum-icin-ne-gerekir.html?pid=91846#pid91846

Siz bütçeyi belirtirseniz buna göre çeşitli önerilerde bulunuruz. Ben detaylıca gereken malzemeleri belirttim.

o konuda haklısın. ben aldığım malzemeyi hesaplayarak söyledim. bende de ex 1200 var kendi orjinal elyaflarını çıkarıp seranın elyaflarının şekillerini kesmede prova olarak kullanıcam. bio süngerleri de çıkarıp en azından birini çıkarıp yerine gene seranın yeşil bir şeyi var onu koyacam. biobalları da seramikle karıştırıp yerine zeolit koyacam yani bayağı bir değişiklik olacak. akvaryum gelmiyorki yapayım. düzenlemeyi yaparken fotoğraflarını çekecem.

sefa jbl nin bu fırçası tam boru temizlemelik, 1.60 mt boyu var hortumlar 1.50 mt.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=5&urn=11909

şiddetle tavsiyemdir.

Cem, bu fırça bende var. Geçen temizlik yaparken kullandım ama fırçanın kıvrımlı teli içeride büküldü. Neredeyse boruyu kıracaktım. Can sıkıcı bir uğraş. Bir daha hortum temizlemeyeceğim. Direk değişirim daha iyi.

mailto:/urun_detay.aspx?kat=242&urn=13040

Cem, bende jbl normal elyaf var. Ancak birde bu ürünü gördüm. Yeni olabilir. Bendekiler bitince alacağım. Nasıl bir fark var bilmiyorum ama aklında bulunsun.

emre bu elyaf konusunda öyle bir halt ettim ki zırt pırt almayım diye 500 gr'lık aldım. bir geldi. koca torba. ölçü yok resimler aynı resim. tam ömürlük oldu bana. azar azar almak varmış.

Sen gene iyisin bende jbl elyaf 1000 gr lık iki paket var. Hayatta bitmez.
Birde filtre malzemeleride aynı durumda. Karbon ve mech hatta benim ömrümü tamamlar. Yedek olsun derken nasıl abarttıysam :)

Geri