Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

10cm kırmızı yanaklı akvaryum

Atyxah

Gümüş 4 Üye
10cm kırmızı yanaklı, iştahı yerinde ve akvaryumdan firar girişimleri harici bir sıkıntısı yok. Akvaryumu 30-50L arası ufak bir akvaryum ve ben akvaryumunu değiştirmek istiyorum. Ömürlük minimum ölçüde kaç L'lik bir akvaryum almam gerekir. Camım var camcıdan kesip yaptıracağım veya cam yerine plastik saklama kutularında yaşayabilir mi hayvan yoksa illaki cam mı gerekiyor ?
Biorept W ve Dajana gammarus sticks yemleri var 22-24 tane atıyorum günde tek öğün, yemi yeterli mi ?
ısıtıcı lambası, iç filitresi, ısıtıcısı var silis kumu var pek bir şey kaçırdığımı sanmıyorum ekipman olarak.

10cm kırmızı yanaklı, iştahı yerinde ve akvaryumdan firar girişimleri harici bir sıkıntısı yok. Akvaryumu 30-50L arası ufak bir akvaryum ve ben akvaryumunu değiştirmek istiyorum. Ömürlük minimum ölçüde kaç L'lik bir akvaryum almam gerekir. Camım var camcıdan kesip yaptıracağım veya cam yerine plastik saklama kutularında yaşayabilir mi hayvan yoksa illaki cam mı gerekiyor ?
Biorept W ve Dajana gammarus sticks yemleri var 22-24 tane atıyorum günde tek öğün, yemi yeterli mi ?
ısıtıcı lambası, iç filitresi, ısıtıcısı var silis kumu var pek bir şey kaçırdığımı sanmıyorum ekipman olarak.
100*50*60h akvaryum ömürlük olabilir bunun 30cm si su yuksekligi desek 120litre bence ömürlük olabilir.

Plastik kaplar fazla su yüksekligini kaldıramıyor. 15cm ustu su yüksekliği varsa su basinci fazla gelir kabi patlatır. Ömürlük olacaksa plastik kaplar uygun değil.

Bahsettigim ölçüde ömürlük akvaryumda su basincina dayanıklı olmasi için 1cm kalın cam kullanılmalı. Elinizdeki cam buna uygun olmayabilir.

Hayvan çok olmasada büyük günde tek öğün yeterli ekipman olarak uvb lamba eksik acelesi yok ama alıp kışın kullanmanız iyi olur. Uvb için aliexpresste uvb led diye aratın.

100*50*50h yada 100*50*60h ve 10 mm cam kalınlığında bir akvaryum ömürlüktür.

Ara geçişli olarak 80*35* 50h ve en az 7 mm cam kalınlığında bir akvaryum, ömürlük akvaryumu 1 sene öteleyebilir.

O yemlere ek olarak tetra reptomin yada ahm turtle sticks, ek olarak omega one adult turtle sticks yada sera Raffy P yemi alın. Totalde 4 yem olsun.

Yem miktarı uygun.

Geri