Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

13 lt akvaryum için iç filtre önerisi

bugraksel

Bronz 5 Üye
Merhabalar yaklaşık 12 13 lt arası su doldurduğum akvaryumdaki aldığım iç filtrem 2 kere bozuldu alıp alıp çöpe atıyorum bana kaplumbagalarimi kötü anlamda etkilemeyecek şekilde ve basınçlı suyu dışarı atmayan 12-13 lt lik akvaryum için kaliteli bir iç filtre önerir misiniz

Filtrenin motoru tamamen su icinde olmalı. Duzenli olarak pervaneyi temizlemelisiniz.

Hayvanın kabuk boyu kaç cm?

3 tane kaplumbağam var 3-3-4 cm olacak şekilde
3 hayvan var hızlı büyüyecekler. Daha büyük bir akvaryuma geçip ekipmanları büyük akvaryuma gore almanız daha ekonomik olur.

13lt akvaryuma almanız gerekiyorsa Aquawing 110F filtre alabilirsiniz.

Şuanda su ısıtıcı ve ısıtma lambası var mı?

• Beğen
Tepkiler: cem
Teşekkür ederim 🙏 evet ikisi de var ayrıca uv lambası da var şu an için su ısıtıcısi sürekli,ısıtma lambasını ise ortam sıcaklığı düştükçe açıyorum

Teşekkür ederim 🙏 evet ikisi de var ayrıca uv lambası da var şu an için su ısıtıcısi sürekli,ısıtma lambasını ise ortam sıcaklığı düştükçe açıyorum
Uvb lamba ne aldınız? Çoğu uvb kaplumbağa için zararlıdır.

Isıtma lambası günde 12 saat çalışır lambayi kapatmayın.
Uvb ise gunde en cok kuru alana ciktigi vakitte 1 saat yakılır.

Markasını tam bilmiyorum ancak amazondan kaplumbağa ve sürüngenler için olan lambadan aldım günde en fazla yarım saat çalıştırıyorum

Ben bir kere şelale filtre almıştım ama akvaryumun kenarlari yüksek olduğu için düzgün çalışmamisti sizce 110f kenarları yüksek bir akvaryumda düzgün çalışır mı suyu cekemiyor çünkü yeterli vakum olmuyor

Uvb lamba ne aldınız? Çoğu uvb kaplumbağa için zararlıdır.

Isıtma lambası günde 12 saat çalışır lambayi kapatmayın.
Uvb ise gunde en cok kuru alana ciktigi vakitte 1 saat yakılır.
UVB 5.0 13W tropical terrarium bulb buldum şimdi ama markasını bulamadım ürün stokta yok

Ben bir kere şelale filtre almıştım ama akvaryumun kenarlari yüksek olduğu için düzgün çalışmamisti sizce 110f kenarları yüksek bir akvaryumda düzgün çalışır mı suyu cekemiyor çünkü yeterli vakum olmuyor
Çalışır. Bu aslında iç filtredir ama motoru alttadir. Ustten suyu şelale şeklinde akıtır.
Senin akvaryumun için kullanabilirsin.

Evet bayağı uzun bir ev lambası var onun köşesinden çok uzaktan yakıyorum
Uvb ışığa sizde maruz kalmayın. Goz ve ciltte yanıklara sebep olur.

Dediğim filtreyi her türlü akvaryumda kullanabilirsiniz. 3Watt olan model.
Motor sesi neredeyse yok. Fakat şelale tip olduğu için geceleri biraz su sesi yapar sadece.

Geri