Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

13 yıl sonra gelen sorular?

Baz

Yeni Üye
Herkese merhaba ;

13 yıl önce kaplumbağa almaya karar verdiğimde Turtlesturk forumuyla tanıştım ve nerdeyse bütün forumu okuyup, daha bilgili kişilerden forumdan bilgi alarak o zamanın en iyi ekipmanlarıyla kendime bir akvaryum yaptım ve 1 adet kırmızı yanaklı kaplumbağa sahibi oldum.
4 yıl sonra okulum bittikten sonra ankaraya taşınırken malesef akvaryumum kırıldı, Serdar'ı (kaplumbağam) 50x50 bir akvaryuma koymak durumunda kaldım diğer ekipmanlarımda bu akvaryuma sığmadığı için kullanamadım.O zamanki şartlar gereği yenilerinide alamadım malesef.
Ailem hayvanları sevmesine rağmen Serdarın kokusundan rahatsız oldular ve kendisini balkona koymak zorunda kaldım.Ve evet bu yazımın asıl sebebi ve sorularım şimdi başlıyor.
Serdar 3 ay sonra 13 yaşına giricek.50X50 bir akvaryum ve ortasında bir taş ile balkonda.Filtre yok uv yok ısıtıcı yok vs.yok.Öncelikle belirtmeliyimki yeni kaplumbağa alan arkadaşlarımın kesinlikle bunları almasını şiddetle öneriyorum.
Şimdi yine her ne kadar 13 yıllık bir tecrübem olsada çok daha tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum, 1.sorum : Ankaradaki arkadaşlarımın ve forumdaki diğer arkadaşlarımın kaplumbağlarıyla karşılaştırdığımda Serdar daha büyük daha enerjik ve daha sağlıklı duruyor. bu şartlarda bu nasıl oluyor? 2. sorum: Evleniyorum ve yeni bir eve taşınacağım, bütün ekipmanlarıyla yeni bir akvaryum alma imkanım şu an için mevcut ama 9 yıldır yukarıdaki yazdığım şartlarda yaşayan Serdar'ı kağıt üstünde çok daha iyi bir ortama koymak ona yarar mı sağlar zarar mı bilemiyorum.Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.

Son düzenleme:
Foruma hoşgeldiniz.

Bu hayvanlar soğukkanlı canlılar. Vücut ısılarını dış ortama göre ayarladıkları için bir şekilde adapte oluyorlar. Yetişkinler yağ depoladıkları için daha dirençli oluyor. Ama bu sağlıklı bir gelişim sağlamıyor. Metabolizmanın canlı olması için dışarıdan ısı almaları gerekiyor.

Kısaca ikisinin de handikapı var. Sistemde birşey yoksa hayvan ona göre direnç geliştiriyor ama gelişim uygun ölçüde olmuyor. Uygun sistemde gelişim sağlanırken dış etkilere karşı bünye zayıflıyor.

Şöyle bir örnek verebilirim. Bakımsız şartlarda 5 yaşında ve 5 ve 6 cm (daha küçükte olabilir şimdi hatırlamıyorum) kabuk boyunda aldığım hayvanlar tam donanım ve yem çeşitliliği ile 3 senede biri 21,5 diğeri 23 cm boya ulaştı. Bu hayvanlarda balkonda kış vakti el değilmeyecek soğukta suda iken almıştım.

Uygun sisteme geçmeniz kesinlikle hayvana iyi gelir.

Kokuya gelirsek bu koku idrara bağlı amonyaktır. Dış filtrede kullandığımız malzemeler buna kısmen çözüm olur.

Amonyak uçucudur. Sudaki oksijene bağlanıp uçar. Oksijen tükendiğinde su sararır ve amonyak patlaması yaşanır. Onun için hava kabarcığı olmalı ya hava kabarcığı veren iç filtre yada dış filtre su çıkış ucundaki tapayı çıkarıp suyu önden ve havadan verdirip akvaryumdaki suya çarptırarak sağlarız.

Koku her daim oluyor. Biz zamanla alışıyoruz ama dışarıdan gelen için bu ağır gelebiliyor. Akvaryumu ayrı ve fazla kullanılmayan bir odaya koymak hem bu hemde hayvanın rahat etmesi açısından uygun olur. Yoğunlaşırsa hayvan su içinde olmak kaydıyla 5-10 dakika oda havalandırılabilir. Bu yoğun nem ve koku hayvanları da rahatsız ediyor. Ben pencereyi açtığımda burunlarını sudan çıkarıp hava alıyorlardı.

Bu ayrı oda önemli. Hayırlı olsun, evlenip ilerde çocuğunuz olduğunda ona rahatsızlık verecektir; onun için odanın kapısının kapalı durması iyi olacaktır.

Herkese merhaba ;

13 yıl önce kaplumbağa almaya karar verdiğimde Turtlesturk forumuyla tanıştım ve nerdeyse bütün forumu okuyup, daha bilgili kişilerden forumdan bilgi alarak o zamanın en iyi ekipmanlarıyla kendime bir akvaryum yaptım ve 1 adet kırmızı yanaklı kaplumbağa sahibi oldum.
4 yıl sonra okulum bittikten sonra ankaraya taşınırken malesef akvaryumum kırıldı, Serdar'ı (kaplumbağam) 50x50 bir akvaryuma koymak durumunda kaldım diğer ekipmanlarımda bu akvaryuma sığmadığı için kullanamadım.O zamanki şartlar gereği yenilerinide alamadım malesef.
Ailem hayvanları sevmesine rağmen Serdarın kokusundan rahatsız oldular ve kendisini balkona koymak zorunda kaldım.Ve evet bu yazımın asıl sebebi ve sorularım şimdi başlıyor.
Serdar 3 ay sonra 13 yaşına giricek.50X50 bir akvaryum ve ortasında bir taş ile balkonda.Filtre yok uv yok ısıtıcı yok vs.yok.Öncelikle belirtmeliyimki yeni kaplumbağa alan arkadaşlarımın kesinlikle bunları almasını şiddetle öneriyorum.
Şimdi yine her ne kadar 13 yıllık bir tecrübem olsada çok daha tecrübeli kişilerden cevap bekliyorum, 1.sorum : Ankaradaki arkadaşlarımın ve forumdaki diğer arkadaşlarımın kaplumbağlarıyla karşılaştırdığımda Serdar daha büyük daha enerjik ve daha sağlıklı duruyor. bu şartlarda bu nasıl oluyor? 2. sorum: Evleniyorum ve yeni bir eve taşınacağım, bütün ekipmanlarıyla yeni bir akvaryum alma imkanım şu an için mevcut ama 9 yıldır yukarıdaki yazdığım şartlarda yaşayan Serdar'ı kağıt üstünde çok daha iyi bir ortama koymak ona yarar mı sağlar zarar mı bilemiyorum.Bu konuda görüşlerinizi bekliyorum.Teşekkürler.
Merhaba ben turtleturkte baya kidemliydim😁size yardimci olmus olabilrim benimde 20 yasinda olan bir kaplumbagam vardi. Bence youtubedan guzel akvaryum fikirleri bulabilirsiniz, yeni evlenceginiz icin salonda hos bir ortam olusturur benm akvaryumumda salonda gunes alan biryerde suan. Bence onceliginiz serdar olsun cunku o sizin bakiminiza muhtac, misal bi canta mi alacaksin onun yerine dis filtresini al. Benim tavsiyem ☺️

Geri