Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

14 yaşındaki cüce su kaplumbağam için bakım ve yem önerisi

kymkftm

Yeni Üye
Merhaba, başlıkta da belirttiğim gibi 14 yaşında, dişi ama kabuk ölçüsü 12 cm ve boyu +20 cm bir su kaplumbağam var. Aldığımda bakımına dair en ufak bir fikrim yoktu ve ilk 3-4 yıl küçük plastik bir kapta baktım. Üniversiteye giderken evde bırakmak zorunda kaldım ve düzgün bakılmadı. Yüzmeyi bilmediği için sığ bir suda tutarak zamanla yüzdürmeye çalıştım. Kabı alçak olduğu için bir gece herkes uyuduktan sonra evinden kaçıp, balkona çıkıp 4. kattan düştü ve kabuğu kırıldı. O zamandan beri bakımına daha da çok dikkat etmeye çalışıyorum ama suda kalmak istemiyor. Kısacası şu anda iyi durumda sayılır ama hem yem önerisi hem de genel olarak iyi gelecek neler olabilir bilgi almak istiyorum. Bir de kabuk boyunun düzelmesinin mümkün olup olmadığını merak ediyorum. Kabuğu alçıda hala. Fotoğrafını ekledim. Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• * Görsel 2025-02-04 saat 08.16.18_4659b04c.jpg
    * Görsel 2025-02-04 saat 08.16.18_4659b04c.jpg
    99.8 KB · Görüntüleme: 18
Akvaryum kurdunuz mu? Akvaryum ölçüleri nedir? Su ısıtıcı var mı? Isıtma lambası var mı?

Akvaryum kurdunuz mu? Akvaryum ölçüleri nedir? Su ısıtıcı var mı? Isıtma lambası var mı?
Evet kurdum. Akvaryum ölçülerim e40-b75-y45 şeklinde. Ama çocuk batıyor bu yüzden çok sığ bir su koydum. Veteriner tarafından da bu şekilde yönlendirildim. Sürekli çıkmak istiyor bu sefer de dışarı çıkınca rahatlıyor. Karanlık bir yere gidip uyuyor.

Kuru alan ve ısıtma lambası da var mı?

Alçı dediğiniz sanırım epoksi bu ne kadar bir süre duracak hekim söyledi mi?

Kabuk iyileşip bu söküldüğünde ve sistem uygun şartlara getirilip uygun yemler ile beslendiğinde boy uzama başlar.

Su derinliğini 15 cm yapın ama tabanda tutunacağı birşey olsun. Ters çevrilmiş cam kase gibi. Derinliğe alışmalı. Suyunu sürekli sığ yaptığınız için hayvanın akciğerleri tam gelişememiş bu da derin su psikolojisi fobisi yapıyor. Bu şekilde alışmaya başlasın.

15 cm su derinliği tam batan model su ısıtıcı güvenliği içinde gerekli. Su 28 derece sabit ısıda olacak. Kuru alanda ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlarız.

Hayvan iki sebepten kaçma eğiliminde birinci sebep akvaryuma bağlı yetersizlik, ikinci sebep yumurta atma ihtimali.

Yem olarak omega one adult turtle sticks.

Tetra reptomin yada ahm turtle sticks.

Mineral yemde Tropical biorept W yada sera carnivor.

Kurutulmuş yemde tropical reptiles carnivore yada tropical river shrimps yemi alın. Totalde 4 yem olsun.

Tabana 0.5-1 mm aralığında çapa sahip sarı silis kum alın. Tercihen vitasand pro78 marka sarı silis kum. Bulamazsanız atakanpetshop.com sitesinde satılıyor. Günde bir öğün vereceksiniz.

Geri