Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 adet tosbik sahiplendirmek istiyorum

Evrensel

Yeni Üye
2 adet herbiri yaklaşık 15-20 cm kırmızı yanaklı kaplumbağayı ücretsiz sahiplendirmek istiyorum. Yer: İstanbul Kartal
Tel: 0 535 599 40 51

Daha cabuk sahip bulmasi icin; cinsiyet,boy,yas gibi blgileri ve fotograf eklerseniz buraya, faydali
olacaktir.

Cvp: 2 adet tosbik sahiplendirmek istiyorum

cinsiyetleri konusunda bir bilgim yok açıkçası, boyları yaklaşık 15-20 cm civarında petshopta küçücük bir leğene sıkışmışlardı, eziyet çekmesinler diye alıp evdeki küvete koydum şimdilik orda besliyorum. İstanbul Anadolu yakasındayım isteyen olursa arabamla gelip teslim edeceğim

cinsiyetleri konusunda bir bilgim yok açıkçası, boyları yaklaşık 15-20 cm civarında petshopta küçücük bir leğene sıkışmışlardı, eziyet çekmesinler diye alıp evdeki küvete koydum şimdilik orda besliyorum. İstanbul Anadolu yakasındayım isteyen olursa arabamla gelip teslim edeceğim

Tamamen kurtarma amacli aldiniz yani.Allah razi olsun.Ben de etrafima soylerim İnsallah kisa zamanda bir alici cikar.

On tirnaklari, uzuncana ise erkek,kisaysa disidir.En kolay yolu bu, sizin boydakileri ayirt etmek icin.

Ancak tabi sizinkilerin ikisi de ayni cins ise,kisa ve uzundan kastimi anlamayabilirsiniz dogal olarak.

Son olarak, farkli turler anlasamiyor.Acaba sizinkilerin yanak kisminda kirmizimsi bir serit var mi? Veya bir foto eklerseniz biz cinsi ve cinsiyeti soyleyebiliriz.

Fotoğraflar

İkisi de kırmızı şeritli gayet iştahlılar

Foto

Soldaki disiye benziyor.Sagdakinin on tirnaklari da,benzer mi?Eger en az iki kati kadarsa, erkektir.

Soldaki erkek yüzük parmağına denk gelen tırnak diğerlerinden uzun. Boyları derken kabuk boylarını baz alacaksın. Tırnak uzaması daha tam gelişmemiş küçük 10 cm kabuk boyu civarında gözüküyor. Sağdakinin net değil. Dişi olabilir.

Dişilerde anüs(kloak) kabuğa yakın erkekte kuyruk ucuna yakındır.

15-20 cm denildigi icin, tirnak gelisimi tamamlandi diye dusunup,bendeki erkegi baz aldim kiyaslarken.Hala da bana disi gibi geliyor.Kuyrugu ince cunku. Senin dedigin yuzuk parmagi meselesini bilmiyorum,erkeklerin oyle miymis?

Evrensel' Alıntı:
Fotoğraflar

İkisi de kırmızı şeritli gayet iştahlılar

Foto

Plastron(alt kabuk) fotoğrafını kuyruklarını üst kabuklarının altına çekmedikleri şekilde fotoğraf paylaşabilirseniz;cinsiyetini net olarak belirlemek mümkün olacaktır.Genel olarak;kloak karapas(üst kabuk) hizasının dışındaysa erkek içindeyse dişi olarak cinsiyet belirlenmektedir.Bir diğer yöntem de plastronun anal kısmının şeklidir(kuyruğa yakın olan iki plakanın şekli).

Örnek

mailto:/A5EdYX.jpg

Tosbikler bu akşam saatlerinde sahiplendirilmiştir. Bir çok kaplumbağası bulunan ve onlara uygun yaşam şartları sağlayacağından emin olduğum beyefendiye çok teşekkür ediyorum. İlgilenen herkese teşekkürler. Yeni yıla yeni yuvalarında girecek olan tosbiklere de mutluluklar diliyorum

Geri