Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 başlı veya farklı türk su kaplumbağası aranıyor

merdo

Yeni Üye
2 başlı su kaplumbagası veya farklı türk su kaplumbagası aranıyor

ankara içinde olup satmak isteyen olursa hemen alırım

kaplumbaga.jpg

Cvp: 2 başlı veya farklı türk su kaplumbağası aranıyor

Ankara da zor bulursun.turtleshack.com da satılıyordu sanırım ama çok pahalı.

Bu şekilde ki kaplumbağalar genetik bozukluklar nedeni ile bu halde.
Genetiği ile oynanarak üretimi yapılan bu kaplumbagalar genellikle ABD'de rağbet görüyor.Buralarada bulmanız zor.
Ancak Selanik caddesinde Sarı karın, yumuşak kabuk ve musk turtle satan pet shoplar var.

Arzu abla fiyatları nelerdir onların , ara sıra ankaraya geliyorumda almak istiyorum.

Yanlış hatırlamıyorsam musk turtle 30 TL sarı karınlarda da 7,5 TL yazıyordu.Ancak ben göreli 1 aydan fazla oldu.Şu anda durum nedir bilemiyorum.

Teşekkürler Arzu abla

Aslında arzu konuşmak lazım detaylı, ucakla kargo şirketleri hayvan kabul ederlerse hesap numarana yatırırım parayı, sende kargo şirketine ucakla verebilirse sarı karınlı kaplumbagaya da sahip olabilirim, konusmak lazım bunları :smile:

Mert uçak şirketleri zor yani anadolu jet kesinlikle kaplumbağa kabul etmedi :(
2 sene önce tatile çıkarken çok uğraştım Pakize'yi de almak için olmadı.Mecburen otobüs ile gitmek zorunda kalmıştık :(

hiç söylemeden geçiceksin aslında , ben geçirmiştim pegasusla bir kere

Kargo şirketlerinin gün içinde teslim şeyleri varya mesela yurtiçi kargo falan gibi. Normal ertesi gün eline ulaşmalı 5 lira tutuyosa gün içindeki ulaştırma olayı 30-40 lira gibi tutuyor o şekilde dedim.

Bu arada yakın zamanda izmirden çanakkaleye getiricem sönmestr tatilinde. Seyahet edicez 5-6 sat arası. Yapmam veya bilmem gerekenleri paylaşırsan sevinirim :)

Bu arada http://www.sunexpress.com/tr/bagaj/hayvanlar sun ekspress hayvan taşıyor arzu.

hocam şimdi baktım da 2.800 $ çift başlı :D
http://turtleshack.com/store/index.php?main_page=product_info&cPath=1_7&products_id=724

o paraya 840 tane normal kaplumbağa alıp çifleştirirsem daha mantıklı olur belki biri mutasyona uğrar da two head doğar.
şimdi bir de şunu düşün 2800 $ ver ya öldü n'olcak içim gider la :D

benim bi arkadaşımda vardı çift başlı kaplumbAga ama çok uzun yaşamadı

peki yumusak kabukla , kırmızı yanaklı kaplumbaga birlikte yaşarmı?

ABD'de bir adam vardı sırf böyle genetik bozukluğu olan her çeşit hayvanı topluyordu. aslında yumurtayı alıp gömecen çernobile sende bozulacan tosbada:smile: tek kafalı rahat durmuyor, çift kafalı ne yapıyor bunlar, ikiside ayrı taraftaki yeme hücum etse seyreyle cümbüşü.:ff:

merdo' Alıntı:
benim bi arkadaşımda vardı çift başlı kaplumbAga ama çok uzun yaşamadı

peki yumusak kabukla , kırmızı yanaklı kaplumbaga birlikte yaşarmı?

Yumuşak kabuk ile kırmızı yanak birlikte yaşamaz. Farklı türler kavga etmeye çok yatkın. Yavru olan bu iki türden kırmızı yanak hakimiyet kurmaya başladığı zaman saldıracaktır. Yumuşak kabuk yaşarsa büyüdüğünde yani 40-60 cm olunca buna uygun akvaryum kurmak zor olacaktır. Ayrıca su derinlikleri vs bakımından yaşam ortamları farklı.

Uğur beyin dediği gibi bu tarz genetik hatalı hayvanların fiyatı çok pahalı oluyor. Ben zamanında albino getirtebilirmiyim diye sorduğumda 1000 usd dediler.

Arzu hanım, musk turtlelardan hala kalıp kalmadığını öğrenme imkanınız var mı ?

Merhabalar,

Geçen gün gördüğüm kaplumbağaların fotografını çektim. Farklı bir tür olduğu için isteyebileceğinizi düşündüm.
İnce uzun kuyruklu ve kırmızı yanaklı değildi. Ben pek anlamıyorum ne tür olduklarını bilmiyorum. İnternetten baktığım kadarıyla sanırım avrupa dere kaplumbağası olarak geçiyor.

Ekli dosyalar

• ortaboy.jpg
    ortaboy.jpg
    97.7 KB · Görüntüleme: 27
  • büyük boy.jpg
    büyük boy.jpg
    102 KB · Görüntüleme: 18

Resmini çektiğiniz büyük kaplumbağa çizgili dere kaplumbağasıdır. Ülkemiz doğasının bir canlısıdır. Ticareti ve doğadan yoplanması yasaktır.

Dediğim gibi tam türlerini bilmiyordum belki isteyen biri olabilir diye dedimdi. O zaman kimse istemesin böyle şeyleri desteklemesin.

Hayvanla ilgili ek bilgi vermeyi uygun buldum.

Haklısınız ama pet shopta heba olmasından da iyidir. Desteklemek değil ama o hayvanın ekipmanları tam bir yerde olması gerçekten iyi olur. Bence yazmanız iyi olmuş. Hatta daha önce bir pet shoptakilerine hepsini toplayacaktık, ama adam korkup kaplumbağaları ertesi gün verdim dedi. Ben şu an bakamayan birinden sahiplendiğime ayrı bir akvaryumda bakıyorum.

http://turtleshack.com/store/index.php?main_page=product_info&products_id=724 çift başlı kaplumbağa ancak bu sitede bulabilirsin o da 2.800.00 dolar :D

Geri