Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 Kaplumbağa Aldım

Baybars

Bronz 3 Üye
Arkadaşlar herkese merhabalar. İsmim Mehmet. Antalya'da ikamet ediyorum. Memurum ve 37 yaşındayım. 5 yaşına yeni girmiş oğluma iki adet su kaplumbağası aldım ve sizin nitelendirdiğiniz ölüm faunusundan tabiki. Buradaki ve başka sitelerdeki yazıları okuyunca ne kadar hazırlıksız olduğumuzu anladık ve akşam hemen bir petshop a gidip kaplumbağalar için yapılmış camdan ve üzerinde plastik kuru alan olan bir akvaryum ile ısıtıcı aldım. 28 dereceye ayarladık ve yeni yuvalarına akşam koyduk. Su derinliğide boylarının 3-4 kadı kadar. Yüzebiliyorlar rahatça ve hareketliler. İçinde bir çok vitaminler ihtiva ettiği üzerinde yazan bir yem aldık. Ama yemediler yeni olduklarından olabilir. Dün sabah haşlanmış yumurta verdik kafaları boyutunca biraz yemişler. Oldukça hareketliler bir sıkıntıları yok gibi görünüyor. Akvaryum aldığım petshopta bir hatfa sonra kurutulmuş karides geleceği belirtildi. Bu süre zarfında yumurta beyazı, elma, muz vs. bu tarz besinlerlemi beslemeliyiz. Evet forumda beslenme ile alakalı bir çok konu var ama çok net olamıyorum. Çünkü daha küçükler 3-4 cm. civarında kabuk çapları. Ayrıca vitamin damlası almalımıyım. bu arada kaplumbağalara özel kalsiyum tableti aldım gaga taşına benzer suyun içinde çok ağır biçimde çözülüyor. Kafama takılan sorular şunlar. Aldığım petshopta ki arkadaşlar. Burasının Antalya olduğu şugünlerde ısıtıcıya bile gerek olmadığını söylediler ama aldım. Uv lamba veya ısıtıcı lamba varmı diye sordum. Yaz geldi ve antalya sıcak biraz güneşe çıkarman yeterli olur dediler gerek yok dediler. su arıtıcı filtre dedim 3 günde bir suyunu değiştirirsin dediler. Bu adamlar bu işin ticaretini yapıyor, normal şartlarda hepsinden bana satmaya çalışmaları gerekirdi. burada siz değerli arkadaşlar bu işlerin içindesiniz şuan için dediğim gibi uygun bir akvaryum ve sadece ısıtıcı var. Yeterlimidir. Yemeklerini ölüm kabında vermek istiyorum. Suyu batırmasınlar diye. Günde bir öğün yeterlimidir. VE kuru alana ısıtıcı lamba alacaksam eğer normal bir masa üstü lambası iş görürmü ve ne kadar süre açık kalmalı. Akşam kapatılmalı mı? Bu konularda bir çok kere herkese yardımcı olduğunuz gibi naçizane benide özel olarak bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. Emeğiniz ve yardımlarınız için...

Cvp: 2 Kaplumbağa Aldım

Bakım:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagasi-bakiminda-temel-bilgiler.html

Beslenme:
mailto:/forum/Konu-su-kaplumbagalarinda-beslenme-her-yas-icin.html

Mehmet Bey,
Hoş geldiniz. Oğlunuza nice sağlıklı yıllar dilerim. Kaplumbağalara da gayet güzel bakacağınıza inanıyorum. Hemen araştırıp bir çok konuyu öğrenmeniz bunun göstergesi, tebrikler.

Yukarıda yazdığım iki konuyu okursanız belki atlanan bir konuya hatırlatma yapmış oluruz.
Bunun dışında sorduğunuz sorulara cevap vereyim. Aldığınız yemin marka ve adını yazarsanız ben size uygunluğu konusunda yardımcı olurum. Bunun dışında hayvana meyva vermeyin. Şeker zararlı. Yumurta beyazı ve marul verebilirsiniz. Varsa alabalık alıp iki günde bir haşlanmış verebilirsiniz. Tabi bunlar elinizde yem olmadığı için. Zaten beslenme konusunu oursanız kuru karideste sürekli verilmez. Yemleri olmazsa internetten de alabilirsiniz. Bunun için öncelikli zorunlu yemleri aşağıda yazıyorum.
Hayvanlar daha yavru olduğu için önce bununla beslemenizi öneririm. Bu ana yemdir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=13567
Buda kuru gammarustur. Karidesin muadili. İkisinden biri uygundur. Bunun en küçüğünü yazmadım, sebebi bu uzun bir süre verilecektir. Bu ek yemdir.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1242
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2340
Bu iki yem olmazsa olmazlar. Ama fazla çeşit olmasada şu ikisini ek olarak almanızı öneririm.
Yavru kaplumbağalar için vitamin destekli ek yem.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=11855
Mineral destekli yem.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1254

Hayvanlar 5 cm den büyük olunca yada eldeki bitince ana yem olarak bunlardan birini alabilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=2221
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1250
Faydalı diğer iki ilave çeşitte o zaman için bunlar iyi olur.
Kalsiyum desteği.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=11854
Bitkisel besine alışma.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=153&urn=1245

Pet shopta varsa bunları alın derim. Açık yem veya başka kalitsiz markaları almayın. Sera, JBL, Tetra ve Tropical dışında yem önermem. Elinizdekide başka ise ben olsam devam etmem.

En iyi kaplumbağa vitamini budur. Haftada bir kez yeme damlatıp verebilirsiniz.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=4491

Kalsiyum takviyesi için gaga taşı dediğiniz aşağıdaki gibi orjinal mürekkep balığı kemiği ise iki haftada bir kez toz haline getirip vitaminli yada ıslak yeme bulanarak direk ağızdan verilebilir. Ama küp şeklinde fabrikasyon olanlardan vermeyin. Hatta jbl calcil alırsanız bunada gereke kalmayacak.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=155&urn=13258

Evet antalyada güneşlendirme olanağınız çok fazla. Esintisiz bir yerde uygun düzenek ile bunu yapabilirsiniz. Bu anlamda uvb lambaya gerek kalmaz. Tabi cam arkasından değil direk güneş alan yerde yapılmalı. Ancak haftada 3 kez güneşlendirme yapmanızı öneririm. Ama akvaryuma ısıtma lambası alıp günde 10-12 saat yakmalısınız. Bu ayrıca gerekli. Su ısısı 26-28 derece ise ısıtıcıya gerek kalmaz. Kışın monte edersiniz. Tabi bir cam derece akvaryum içinde sürekli durmalı hatta kuru alanda da. Kuru alanda 31-33 derece olmalı. bu sebeple ısıtma lambası gündüz 10-12 yanık kalmalı. Kuru alan lambasını sabah 07:00 akşam 19:00 arası sabit yakıyorum. Minimum 08:00-18:00 arası yanmalı. Gün döngüsü yapılmalı. Bunu normal bir soft lamba ile yapabilirsiniz ama uva özellikli bu lamba daha uygundur.
mailto:/urun_detay.aspx?kat=158&urn=13209

Su için filtre olmazsa olmaz. Sık ve tamamen su değişimi hep bir ataptasyon sorunu hastalık riski demektir. Akvaryumdaki su filtre ile temizlenip kirlilik oranına göre (yani akvaryumun su hacmi burada önemli oluyor) kısmen su değişimi yapılmalıdır. Bunların bir çoğunu yukarıdaki konularda anlattım. akvaryum hacminiz şu an için hiç olmazsa 50-60 lt vardır umarım. yüzme alanı bu hayvanların genel ve kas gelişimi için çok önemli.

Bu arada yem miktarı 5 cm boya kadar günde iki öğün ve toplamı kafa hacmi kadardır. bundan sonra tek öğüne düşer. Miktar gene kafa hacmi.

Mehmet Bey, yazdıklarınıza bakınca gerçekten ne kadar hassas bir şekilde baktığınızı gördüm ve çok mutlu oldum. Keşke herkes sizin gibi olsa.

Tüm gereken bilgileri Emre vermiş ama küçük bir tavsiye, az da olsa rüzgarın olduğu günlerde, en azından belirli bir boya gelene kadar kaplumbağalar dışarıya çıkartmayın. Anında akciğer enfeksiyonu geçirebiliyorlar. Esintisiz veya çok çok hafif rüzgarın olduğu havalarda güneşlendirmeye çıkartmanızı tavsiye ederim.

Tabi sıcaklıkta o esnada 31-33 derece, en geniş aralık 30-35 derece olabilir. Güneşlendirilen yerde sulu ve gölgelik alanlarda olması suretiyle.

emre gene döktürmüşsün "han duvarları" şiiri gibi olmuş. eklenecek birşey kalmamış. dün juenden alışveriş yaparken baktım bizim tavsiye ettiğimiz ürünlerde biraz zam yapmışlar. talebi artırmışız demekki. olurda birgün dükkana gidersen bir sor bakalım bizim site üyelerine indirim yaparlar mı ?

neyse bana mehmet beye söyleyecek tek şey kaldı "hoşgeldiniz mehmet bey".

Arkadaşlar evvela çok teşekkür ederim. Yanıtınızı alınca hemen temel beslenme yemlerinden ve bahsettiğiniz lambadan sipariş verdim umarım en kısa zamanda elime geçer. Bu arada Emre bey güneşlenme esnasındaki dışarı ısısının 31-33 derece olması gerektiğini ve güneşlendirdiğimiz yerde sulu ve gölgelik alanlarda olması demişsiniz tam anlayamadım. Direkt güneş görmeyeceklermi. Ayrıca güneşlendirmeye çıkardığımızda su dolu kaptamı çıkaracağız ve gölgelik bir alanamı alacağız. yoksa bir alan içerisinde direkt güneşin altındamı kalacak. Bu arada antalya yaz günü gölgede olan sıcaklığıda tahmin edebilirsiniz. Biraz daha açıklama lütfen. Teşekkürler.

mehmet bey o durum şöyle bir tarafında su, bir tarafında kuru alan olacak şekilde güneş önüne koyacaksınız. su serinlemesi ve içmesi için bununla beraber bu koyacağınız kabın bir kenarı yani su kısmı gölgede olmalı sıcaktan bunaldığında oraya kaçar. hemde su serin olur. siz güneş önüne koyacağınız zaman saat 4 gibi olursa fazla sıcak olmaz. akşama kadar da yeterli olur.

ben antalya'da aralıkta sabah kalktığımda yüzümden terler damladığını bilirim. denize bile girmişliğimiz var.

cem' Alıntı:
emre gene döktürmüşsün "han duvarları" şiiri gibi olmuş. eklenecek birşey kalmamış. dün juenden alışveriş yaparken baktım bizim tavsiye ettiğimiz ürünlerde biraz zam yapmışlar. talebi artırmışız demekki. olurda birgün dükkana gidersen bir sor bakalım bizim site üyelerine indirim yaparlar mı ?

neyse bana mehmet beye söyleyecek tek şey kaldı "hoşgeldiniz mehmet bey".

Aslında ilk iki anlatım konularımı versem toparlanırdı ama başlamışken detaya ineyim dedim :)

Evet, ben bizzat dükkandan alışveriş yapıyorum. Gittiğimde gerçekten sorarım bunu. Bu kadar linki dönüyor...

Güneşlendirme konusunda haklısınız. Antalya' da su ısısıda zaten bizim buradaki değerlerin üzerinde oluyor. Cem' in bahsettiği gibi saat 16:00 gibi çıkartmak güneşten olumsuz etkilenmeleri önler. Hayvanı çıkardığınızda esinti olmaması yada esintiden korunan bir yer olması gerekir. Örneğin rüzgarsız havada duvarı olan balkon gibi. Bu hayvanlar istediği zaman güneşlenip istediği zaman serinlemeli ki bunun için sulu ve gölge bir alan yapmak iyidir. Gene Cem' in bahsettiği gibisulu taraf gölgede kalırsa o konuyu tek hamlede çözmüş olursunuz. Tabi direk güneş alan yer olmalı.

Arkadaşlar çok çok teşekkürler. Bu arada akvaryum içine lepisdes benzeri küçük balık koysam nasıl olur. Biraz vahşice görünüyor ama. Hem avlanırlar hem beslenirler diye düşünüyorum. Ne dersiniz?

Kaplumbağa akvaryumunda balık olmaz. Avlanma doğada av olan hayvanın kaçma ihtimali olduğu için normal ancak akvaryumda kaçacak yeri olmadan parçalanarak yem edilmesi avlanma olmuyor malesef. Zaten avlananında av becerisi gelişmiş olmuyor. Bu sebeple bu uygulamaya ben ve birçok arkadaş net bir şekilde karşıyız.

Besin olarak bakarsakta av olan balığın taşıyabileceği bir hastalık kaplumbağaya zarar verir. Tabi her balık etide uygun değil. Bu anlamda da risk teşkil ediyor.

Juene ben de sık gidiyorum, evim de bayağı yakın. Ürünlerinde zaman zaman hatalar çıkıyor ama son derece ilgililer ve sorun yaşatmıyorlar müşteriye. Bizim siteye üye olanlara indirim yapılmasi durumunu konuşmak iyi olur.

Arkadaşlar bu arada ufaklıkların kakası vs. su hemen kirleniyor. balıklar için kullanılan ve suyun içine konulan filtre alsam hem yer darlığı olacak, hemde su püskürtmesi fazla gelecek sanırım. bu konuda öneriniz varmıydı. şöyle akvaryum içine konan ve aşağıdan yukarıya hava kabarcıkları şeklinde çıkan filtrelerde var sanırım. Bu tarz birşey devir daim yapıp suyu ve bu atıkları temizliyor mu? Ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim. Önerdiğiniz bir marka ve model varsada belirtirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Baybars' Alıntı:
Arkadaşlar bu arada ufaklıkların kakası vs. su hemen kirleniyor. balıklar için kullanılan ve suyun içine konulan filtre alsam hem yer darlığı olacak, hemde su püskürtmesi fazla gelecek sanırım. bu konuda öneriniz varmıydı. şöyle akvaryum içine konan ve aşağıdan yukarıya hava kabarcıkları şeklinde çıkan filtrelerde var sanırım. Bu tarz birşey devir daim yapıp suyu ve bu atıkları temizliyor mu? Ne yapmam gerekir yardımcı olursanız sevinirim. Önerdiğiniz bir marka ve model varsada belirtirseniz memnun olurum. Teşekkürler.

Akvaryumda filtreniz yok sanırım. Bu olmazsa olmaz ekipmanlardan. Sık ve komple su değişimi uygun değil. Kısmi dip çekimleri ile katı atıkları alırsınız. Filtre gerisini temizler. Akvaryum boyutlarınız nedir? En, boy, yükseklik.

Geri