Baybars
Bronz 3 Üye
Arkadaşlar herkese merhabalar. İsmim Mehmet. Antalya'da ikamet ediyorum. Memurum ve 37 yaşındayım. 5 yaşına yeni girmiş oğluma iki adet su kaplumbağası aldım ve sizin nitelendirdiğiniz ölüm faunusundan tabiki. Buradaki ve başka sitelerdeki yazıları okuyunca ne kadar hazırlıksız olduğumuzu anladık ve akşam hemen bir petshop a gidip kaplumbağalar için yapılmış camdan ve üzerinde plastik kuru alan olan bir akvaryum ile ısıtıcı aldım. 28 dereceye ayarladık ve yeni yuvalarına akşam koyduk. Su derinliğide boylarının 3-4 kadı kadar. Yüzebiliyorlar rahatça ve hareketliler. İçinde bir çok vitaminler ihtiva ettiği üzerinde yazan bir yem aldık. Ama yemediler yeni olduklarından olabilir. Dün sabah haşlanmış yumurta verdik kafaları boyutunca biraz yemişler. Oldukça hareketliler bir sıkıntıları yok gibi görünüyor. Akvaryum aldığım petshopta bir hatfa sonra kurutulmuş karides geleceği belirtildi. Bu süre zarfında yumurta beyazı, elma, muz vs. bu tarz besinlerlemi beslemeliyiz. Evet forumda beslenme ile alakalı bir çok konu var ama çok net olamıyorum. Çünkü daha küçükler 3-4 cm. civarında kabuk çapları. Ayrıca vitamin damlası almalımıyım. bu arada kaplumbağalara özel kalsiyum tableti aldım gaga taşına benzer suyun içinde çok ağır biçimde çözülüyor. Kafama takılan sorular şunlar. Aldığım petshopta ki arkadaşlar. Burasının Antalya olduğu şugünlerde ısıtıcıya bile gerek olmadığını söylediler ama aldım. Uv lamba veya ısıtıcı lamba varmı diye sordum. Yaz geldi ve antalya sıcak biraz güneşe çıkarman yeterli olur dediler gerek yok dediler. su arıtıcı filtre dedim 3 günde bir suyunu değiştirirsin dediler. Bu adamlar bu işin ticaretini yapıyor, normal şartlarda hepsinden bana satmaya çalışmaları gerekirdi. burada siz değerli arkadaşlar bu işlerin içindesiniz şuan için dediğim gibi uygun bir akvaryum ve sadece ısıtıcı var. Yeterlimidir. Yemeklerini ölüm kabında vermek istiyorum. Suyu batırmasınlar diye. Günde bir öğün yeterlimidir. VE kuru alana ısıtıcı lamba alacaksam eğer normal bir masa üstü lambası iş görürmü ve ne kadar süre açık kalmalı. Akşam kapatılmalı mı? Bu konularda bir çok kere herkese yardımcı olduğunuz gibi naçizane benide özel olarak bilgilendirebilirseniz çok memnun olurum. Teşekkürler. Emeğiniz ve yardımlarınız için...