Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 kaplumbağa daha

SinekAs

Gümüş 2 Üye
ailem kapluşları çok sevdi. akvaryum kalabalık olsun demişler 2 kaplumbağa daha almışlar. toplamda 5 kaplumbağamız oldu. akvaryum hacmi 50 70 litre arası. ben olmaz dedim ama baya sahiplendiler..
ne yapmalıyım annem okulda biyoloji öğretmeni 200 litrelik akvaryum getireceğim diyor 1 2 aya ama geleceğini hiç sanmıyorum

50-70 litre 5 kaplumbağa için çok küçük . İleride 5 kaplumbağa için minimum 650 - 700 lt lik akvaryum gerekecek . Ve bu akvaryum için gerekli malzemeler . Eğer 5 kaplumbağaya bakacak gücünüz varsa ne güzel :) en kısa zamanda büyük akvaryuma geçilmeli . Malzemelerini tam mi ? İsitici kuru alan filtre vs. ?

Cvp: 2 kaplumbağa daha

Getirecekse hayvanlar 8 cm olana kadar 5 hayvan için 200 lt yeter. Ancak bu boydan sonra 500 lt su hacmine sahip yani kaçış boşluğu ile 600 lt hacimde akvaryum gerekecek.

Acikcasi uygun ortam saglansa da isin ayri bir noktasi da yem verme durumlarinda gerceklesebilir. Elden verme de malum hepsi ust uste falan atlayacak, birbirlerine darbeler vs. Havada ucusacak. Belki bir elle bir kismini diger alanda oyalayarak digeri ile 2 tanesine falan yem verilir. Diger türlü akvaryuma yemi atmada ise iyi takip gerekecek, esit yeme durumlari nasil olacak diye.

Acikcasi bir akvaryumda en fazla 3 tane besleme taraftariyim. Benim gözlemlemelerime göre bu kanaatteyim.

vural pek çok arkadaşın arzu ettiği ebeveynlere sahipsin. bence uygun dille yenileri iade etmek gerektiğini anlat ilerde yapacağın akvaryum ve ekipman harcamaları 3000 tl rakamlarını da aşacak. yem desen sürekli alınacak yani masrafın bu kadarla kalmayacak. çok olacak. bunları göz önüne almak gerek. yemleme zamanları da ayrı bir zorluk.

Her turlu ekipmanim tam uvb ve uva lambam eksik. Evet bir tanesi yemi fazla yemeye calisiyor. Ben engelliyorum . Bir de yeni kapluslardan birinde kafasinda kirmiziliklar var yanagindaki gibi. Kabugunda da kaplan deseni gibi hos siyah cizgiler var farkli bir tur olabilir mi acaba ?

aynı tür sadece pigment farklılıkları gensel, sadece kafada değil burun ucuna ve ensesine doğru olan kırmızılıklarda mevcut oluyor. benimkilerden birisi öyle. yanak harici burunda iki tane kafada düz çizgi şeklinde ve ense tarafında iki adet kırmızı çizgi var.

Geri