Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2. kaplumbağayı almak

Kacaktospik

Altın 5 Üye
Kaçak 15 gündür bende. 3.5 cm kabuk boyu var. Tüm ekipmanlar mevcut. Şuan yeni bir arkadaş sahiplenmek mantıklı mı? Aynı akvaryumda mı olmalılar? Sahiplenecekler hep büyük, anlaşabilirler mi?

RE: 2.kaplumbağayı sahiplenmek

Bence sahiplenme cunku yillardir anlasan tosbalar bile birbirlerine zarar verebiliyolar ben almistim parcalamak uzereyken buldum geri verdim

RE: 2.kaplumbağayı sahiplenmek

Yavru iken aynı boy olmalı. Bu vakitlerde alışmaları kolay olur. Birbirlerinden destek alır, tedirginlikleri azalır. Birbirlerine bakarak bazı şeyleri çabuk öğrenirler.

Bu halde iken almak sonradan almaya göre daha avantajlı. İleri dönemlerde tabiki sürtüşme dalaşma en iyi anlaşan kaplumbağalarda dahi tabiatı gereği olacaktır.

Diğer taraftanda akvaryum ekipman masrafı ikiye katlanacak.

Cvp: 2.kaplumbağayı sahiplenmek

Ezbere yorum yapmadan önce diğer konularını inceleyerek ekipmanını anlamaya çalıştım.
Yanılmıyorsam şu anki ekipmanın iki kaplumbağa için yeterli olmayacaktır. Akvaryumu büyütme tarihini erkene çekecek, ömürlük akvaryumunun hacmini daha yüksek tutmanı gerektirecektir.
Tabi buna bağlı olarak daha güçlü bir ısıtıcı, daha yüksek debili bir filtre vs vs. derken maliyeti ikiye katlayacaktır.
Tabi emeği de öyle.
Gelecek iyi planlanmalı, eğer sorun olmaz hızlıca gerekli yaşam ortamını kurabilirim diyorsan sahiplenilebilir ama bunun hiç bir zaman garantisi yok, anlaşamama durumu ileride de ortaya çıkabilir.

Önerim hiç riske girmemek. Tosbağaların uzun yıllar bizlerle birlikte yaşayacağını göz önünde bulundurunca gelecekte maddi olarak olmasa da bakımı giderek zahmetli bir hal alacaktır.

Cvp: 2. kaplumbağayı almak

Herkese değerli yorumları için teşekkür ediyorum

Geri