Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 kapluş ellerini titretme

aysunbelemirza

Bronz 4 Üye
2 adet kaplumbagam var bugün ilk defa yeni bir hareket gördüm ama resim çekemedim. Yüz yüze El ele tutuşmuş gibi bir hareket ellerini titretiyorlardı bir çok kez yaptılar bu ne demek acaba oyun mu yoksa başka birşey mi. Birde bazen duyuyorum 2 kaplumbagadan biri diğerini yedi gerçek olabilir mi yoksa bir efsane mi

Kaplumbağaların kabuk boyu kaç cm idi?

Bu alfa mücadelesi gibi duruyor. Küçüğün tepki göstermesi de iyi en azından kendini ezdirmeyecek kadar özgüveni var.

Biri alfalığını kanıtlayana kadar devam eder. Sonrasında alfa diğerini sürekli sınayacaktır.

Kaplumbagalarımin son durumunu paylaşma istiyorum. Arada sırada yine el titreme hareketlerini yapıyorlar ama 2 gün önce büyük olan küçük olanı ısırmaya çalışıyordu. Özellikle lambayı kapattığımda yapıyordu lambasını açtığımda normal davranıp lambayı kapattığında sanki canavara dönüşüyordu 😂 3 4 kez denedim aynı şekilde yaptı Acaba geç kaldım lambalarını kapatmamiştım gerginlikleri ondan olabilir mi.. Küçük kuvvetle muhtemel erkek olan hiç ayrılmıyor dibinden resmen onu takip ediyor büyük olan nereye o oraya bence büyük olan dışı şuan 10 dakikadır izliyorum ellerini titretiyorlar. Birde ben eylül ayında aldım muhtemelen 3 ve 4 cm lerdi. Biraz çabuk mu büyüyorlar komşumun 1 senedir kapluşlarını geçtiler ikiside hemde biliyorsunuz küçük olan kaybolmuştu 18 gün sonra yazıcıdan çıkmıştı

Büyük kuru alana bırakmıyor üstünlük sağlamış gibi 2 adet koydum kuru alan ama özellikle onun bulunduğuna gidiyor.

Bir gece akvaryumu temizlerken ısıtıcıyi takmayı unutmuşum. Sabah baktım ikiside kuru alanın altında çok nazlılar eski hareketlilikleri yok bende endişelendiriyor birşey mi oldu aralarında diye kontrol ettim birsey yok sonradan suya elimi dokundurdum buz gibi olunca anladım ne kadar etkili ısıtıcı..

Minnoşlarımdan selamlar

Ekli dosyalar

• 17348994724943976866649965946445.jpg
    17348994724943976866649965946445.jpg
    1.3 MB · Görüntüleme: 7
Alfa belli olmuş. Herşeyi o ilk yapar alanda ve akvaryumda en güzel yer onundur ve yemi ilk o yer. Aykırı davranışlara tepki gösterir.

Akvaryumu büyütün. En az 100 litre olsun. Alan dar sürekli yüzyüze gelecekleri için bu kavgaya sebep olacaktır. Ki yapıyorlar.

21:00'de uyumalılar. Lambayı kapayın.

Alanın biri su içinde onu yükseltin. Tamamen kuru olacak.

Geri