Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 tane daha mı

Çitlembik0216

As 5 Üye
Merhaba Arkadaşlar,

Balık bakmak amacıyla bir tane daha 200 lt'lik mobilyalı akvaryum aldım ebatlar 100*40*50, iki akvaryum alana kadar bir tane 500-600 litre alıp onun icine canavarlarımı koymak isterdim ama maalesef ki teslimattır odur budur çok masraflı ve uzun is oluyor.

Şimdi ben "Green Terror" balığı icin aldım bu akvaryumu fakat sonradan bir düşündüm, Yav bu balıklar afedersiniz aptal oluyor. Tabi onlarda can sonuçta saygı duyuyorum ama talipleri zaten çok bunların, Peki ya petshoplar veya orda burda sürünen kaplumbağalar ne olacak ?

Ayrıca kaplumbağaya olan sempatim bambaska benim balıklara nazaran, dedimki acaba 2 tane daha mı kaplus alsam ? 4-5 sene sonra allah izin verirse evlilik planlarım var isimi elime alınca.. O zaman iki tane 400-450 litrelik akvaryum yaptıracağım.

Ne dersiniz alsammı 2 tane daha ? Ve hangi tür alsam ? Res var iki tane zaten ama sizlede bir tartışmak istiyorum türünü belki farklı bir tür fikrinide değerlendiririm.

İşte aldığım 200 litrelik akvaryum,

[url=mailto:/o3j739][img]mailto:/o3j739.jpg[/url]*

*Bu arada bu akvaryumların ikisiylede işim bittiğinde yani tam techizat doldurdugumda ozellikle 2.yi birinci hazir zaten. Bir kaplumbağaya ve sahibine 60 litrelik akvaryumumu hediye edeceğim. Kargo masrafı falanda benden tekrar duyuracağım bunu zaten* 

Fikirlerinizi bekliyorum kaplumbağa konusunda.. 2018 başına kadar idare edicek bir ton yem hazırda şuan :)

Bunu bize değil evleneceğin kişiye sormalısın. Herkes istemez sonuçta bir ömrün yarısı bunlarla geçecek. Hayatını kısıtlayacak. İşin başında farkedilmiyor ama ileri zamanda derttir.

Mustakbel esinizin, ilerde olasi hamilelik durumunu da dusunmek lazim.

Dikkatli bakilirsa;bence hamilelik ve kucuk cocuklarda sorun olmaz.Ancak onunuzdeki 30 yil, bunu, yapip yapamayacaginizi iyi hesaplamaniz lazim.

Cvp: RE: 2 tane daha mı

cem' Alıntı:
Bunu bize değil evleneceğin kişiye sormalısın. Herkes istemez sonuçta bir ömrün yarısı bunlarla geçecek. Hayatını kısıtlayacak. İşin başında farkedilmiyor ama ileri zamanda derttir.

Evleneceğim kişiden yana sorun yok abi ben bu hayvanları ömrüm izin verdikçe besleyeceğim allah izin verirse.

Tek sorum farklı tür mü denesem bu sefer ?

berrakerkin' Alıntı:
Mustakbel esinizin, ilerde olasi hamilelik durumunu da dusunmek lazim.

Dikkatli bakilirsa;bence hamilelik ve kucuk cocuklarda sorun olmaz.Ancak onunuzdeki 30 yil, bunu, yapip yapamayacaginizi iyi hesaplamaniz lazim.

Haklısınız. Bende alırken bunların hepsini düşündüm ve göze aldım ömür boyu benimleler allah izin verirse

Cvp: 2 tane daha mı

Bence bulabilirsen bir çift de sarı yanaklı kapluş al. Onlar da ayrı bir sevimli oluyorlar.

Ersin bey bende öyle düşündüm ama yavru halde bulabilir miyim ki her taraf Kırmızı yanak olmuş.

Hem sarı yanaklar biraz daha uysal oluyorlar sanırım.

bu gidişle kedili teyze benzeri kaplumbağalı amca olmada sonunda  :D uzun bir süreçden bahsediyorsun çok farklı değişkenlerle karşılaşabilirsin ( iş için şehir değiştirme, askerlik, gelecekte ki ev vs durumları ). hani bende hillme nin dışında ufak bir yavru daha alayım demiyor muyum; diyorum ama zamanla olucak heralde benim durumumda

nick burns' Alıntı:
bu gidişle kedili teyze benzeri kaplumbağalı amca olmada sonunda  :D uzun bir süreçden bahsediyorsun çok farklı değişkenlerle karşılaşabilirsin ( iş için şehir değiştirme, askerlik, gelecekte ki ev vs durumları ). hani bende hillme nin dışında ufak bir yavru daha alayım demiyor muyum; diyorum ama zamanla olucak heralde benim durumumda

Tabiki öyle durumlarda mevcut ama annem bu islerle alakalı ve sevdiği için ona gözüm kapalı teslim edebiliyorum. Hayvanlar alıştıktan sonra günlük yemlerini veriyor sularını değiştiriyor haftalık filtre temizligidir herşeyi oğrendi onada iyi geliyor zaten sorunsuzca bakabiliyor. Şimdide Green Terror balığını beğendi al madem akvaryum yatmasin bos yere diyor :D 

Ama kaplumbağaya onunda daha sıcak bakacağına eminim. Şuanda istanbuldayım, hergün arayıp rapor veriyor hayvanlar hakkında sen düşün artık abi :) bu 5 sene biraz şanslıyım ben sanırım aile açısından :)

auhauhauhauhauha aynı durum bizde de olucak yakında  :D anne mama işlerinden sorumlu bakan, peder bey de kısa dönem temizliğinden sorumlu olucak gibi gibi  :D

:D :D hadi hayırlısı artık.

Tür olarak napsam acaba alıcam bir softshell en sonunda o olacak :D

Ya res ya alt tür alacaksın. Farklı cinsler aynı akvaryuma girmez. Ayrı sistem ve malzeme gerektirir.

Abi sarı yanak alt tür değil mi ? 2 tane sari yanağa farkli akvaryumda bakmayı düşünüyorum ama bulmak problem

Cumberland slider, Yellow Belly slider veya Rio Grande Slider 3 alt türün birinden 2 tane bulabilirsem alicam fakat nerde bulabilirim sorun o  :ashamed0006: :ff:

Hali hazırda zaten Res besliyorsun , bence farklı bir hayvan dene. Kırmızı karınlı semender, karides, yengeç, ıstakoz hem bunlarla agrasif olmayan balıkta besleyebilirsin. Green terror renk itibari ile cezbeder ama aşırı agrasif balık, erkekler gösterişli , dişiler sönük kalıyor. İçinde erkek doldursan sıkıntı. Buyuk akvaryum 2 tane balıklıda olmaz. Terrarium semender - bitki balik gibi seçenekler olabilir.

Ayrı akvaryumlarda bakacaksın anladığım kadarıyla, gelecekte de akvaryumları ayrı tutabilirim diyorsan, sahiplendirme yoluyla bulabileceğin çizgili öneririm. Res türlerinden 3-4 derece daha az sıcaklıklar gerektirdiğinden, daha sakin bir tür olduğundan ve en azından elma salyangozuyla birlikte bakılabildiğinden daha kolay bir tür gibi geliyor bana.
Bildiğim kadarıyla doğadan toplanması yasak sadece sahiplenme yoluyla olabilir.
Kumları biraz daha iri taneli oluyor belki temizliği biraz daha zahmetli olabilir ama şu an kum olmadığı için net bir şey söyleyemiyorum.
Gelecekte ülke/şehir değiştirmen ve kaplumbağaların şu anki ailenden uzak kalması ve yeni ailen olacak eşin/çocukların tarafından problem çıkarma ihtimalini göz ardı etme bence.
Örnek:İş için şehir dışına gittiğinde bir akşam eşin arayıp "ne yaptıysam yemiyor bu yemi bu hayvanlar" diyebilir.

Evleneceğim insanda en az benim kadar herşeyi öğrenmiş durumda hiçbir açıdan problem yok. Tek konu tür bulabilmek.

Ve evet ileride akvaryumları ayrı tutacağım

Çizgili Türkiye'de doğal ortamı bulunan bir kaplumbağa türü o yüzden pek içim elvermez aslında gayet uysal ve güzel bir tür.

Yellow belly veya Cumberland arıcam tabi bulabilirsem bakalım artık

Çitlembik0216' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Balık bakmak amacıyla bir tane daha 200 lt'lik mobilyalı akvaryum aldım ebatlar 100*40*50, iki akvaryum alana kadar bir tane 500-600 litre alıp onun icine canavarlarımı koymak isterdim ama maalesef ki teslimattır odur budur çok masraflı ve uzun is oluyor.

Şimdi ben "Green Terror" balığı icin aldım bu akvaryumu fakat sonradan bir düşündüm, Yav bu balıklar afedersiniz aptal oluyor. Tabi onlarda can sonuçta saygı duyuyorum ama talipleri zaten çok bunların, Peki ya petshoplar veya orda burda sürünen kaplumbağalar ne olacak ?

Ayrıca kaplumbağaya olan sempatim bambaska benim balıklara nazaran, dedimki acaba 2 tane daha mı kaplus alsam ? 4-5 sene sonra allah izin verirse evlilik planlarım var isimi elime alınca.. O zaman iki tane 400-450 litrelik akvaryum yaptıracağım.

Ne dersiniz alsammı 2 tane daha ? Ve hangi tür alsam ? Res var iki tane zaten ama sizlede bir tartışmak istiyorum türünü belki farklı bir tür fikrinide değerlendiririm.

*Bu arada bu akvaryumların ikisiylede işim bittiğinde yani tam techizat doldurdugumda ozellikle 2.yi birinci hazir zaten. Bir kaplumbağaya ve sahibine 60 litrelik akvaryumumu hediye edeceğim. Kargo masrafı falanda benden tekrar duyuracağım bunu zaten* 

Fikirlerinizi bekliyorum kaplumbağa konusunda.. 2018 başına kadar idare edicek bir ton yem hazırda şuan :)

Bu hobi böyle işte sürekli yeni ne yapabilirim diyerek bize devasa sistemler kurdurtuyor. Bu işe gerçekten gönül verdiyseniz bence farklı tür arayışına çıkabilirsiniz ancak mümkün mertebe sahiplenmeye çalışın. Bende kaplumbağalaın balıklardan farklı olduklarını düşünüyorum kimi zaman oluyor kuru alana çıkışlarını izlemek bile büyük zevk veriyor.

Alisarp' Alıntı:
Çitlembik0216' Alıntı:
Merhaba Arkadaşlar,

Bu hobi böyle işte sürekli yeni ne yapabilirim diyerek bize devasa sistemler kurdurtuyor. Bu işe gerçekten gönül verdiyseniz bence farklı tür arayışına çıkabilirsiniz ancak mümkün mertebe sahiplenmeye çalışın. Bende kaplumbağalaın balıklardan farklı olduklarını düşünüyorum kimi zaman oluyor kuru alana çıkışlarını izlemek bile büyük zevk veriyor.

Kesinlikle. Başladım başlayalı inanın yerimde duramıyorum daha fazla ne yapsam diye düşünüp duruyorum :)

Farklı sitelerde de ilanlar açtım ama yavruluktan almak daha cazip geliyor bana tabi farklı türleride petshop gibi yerlerde bulmak oldukça zor.

Bence acele etmeye gerek yok, çizgili,sarı yanaklı ve cumberland gibi türleri zamanla petshopları gezerek dahi bulabiliyoruz. Painted gibi türler de ihtimal çok daha az ama yurt dışı gezileri falan derken bir şekilde denenebilir veya bir yerlerden çıkabilir.

Geri