Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 Tosbağaya ,daha uygun yaşam koşulları

Cvp: 2 Tosbağaya ,daha uygun yaşam koşulları

Şuan araştırıyorum, 9 cm'ye kadar midyeler var. Canlı akvaryum balığı yiyen kaplumbağalarım bu midyeyi de yiyebilir diye düşünüyorum..

Ecem Hanım, bilinçli bir petshop satışçısına rastlamanız büyük şans. Benim de sıkça alışveriş yaptığım Beşiktaş'taki petshop mağazası da sizinki gibi oldukça duyarlı.

Emre Bey, midyeler sudaki atık maddeleri çekerek bir nevi filtre görevi görürler. Daha sonra temizlenmiş suyu geri verirler. Özel olarak beslemeniz gerekmez. Yalnız yaşayabilmeleri için kum gereklidir. Kendilerini kuma gömerek yaşarlar. Biyolojik filtrasyona katkıları vardır.

Kaplumbağaların onları yemesi muhtemeldir. Biraz da karakter meselesidir. Bazı hayvanlar daha saldırgan olabiliyorlar. 3-5 cm lik bir kaplumbağanın kısa sürede 6-7cmlik bir midyeyi yiyeceğini düşünmüyorum. Ancak eninde sonunda böyle bir risk taşımaktadır. Bir saba uyandığınızda midyenizi ölü bulabilirsiniz.

Çakıl taşları arasındaki pisliği her ne kadar dip çekimi ile alsam da artık suyun rengini bile dipteki pislikler değiştirir hale gelmişti. Dün tüm ufak çakıl taşlarını çıkardım akvaryumdan. Tanesi 0.5MM idi boyları taşların.

Şuan bi sorun yok, dipteki pisliği filtre çekiyor ya da vatoz yokediyor. Vatoz'u 3 ay oldu hala yemediler, umarım da yemezler. Vatoz'a saldırdıklarını gördüğüm dakika diğer akvaryuma balıkların yanına koyucam zaten. Acaba dip için çakıl taşı gerekli mi? Tekrar koymayı uzun bi süre düşünmüyorum boşken daha temiz olursa.

Anladım Emre Bey teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için. Bir süre askıya alacağım çünkü bu aralar kaplumbağalarım çok obur o yüzden başka bir canlıya zarar vermek istemiyorum.

@cankatx
0.5mm ise artık kum boyutuna gelmiş onlar. Zaten dış filtre olmadan kum kullanmak biraz zor iş. Diğer filtreler yeterli olmuyor. Eğer gözünüzü rahatsız etmiyorsa kum ya da çakıl taşı kullanmanız gerekmiyor. Kum özellikle 100 litre ve üstü akvaryumlarda biyolojik filtrasyona katkı sağlıyor.

@Fleck
Rica ederim.

ecemkoten' Alıntı:
Akvaryumcuya midye almak için gittim dün. Ama yerler dedi yinede istedim satmadı yazık hayvana dedi :/

Bu arada akvaryumunuz çok güzel olmuş özellikle genişlik açısından :)

özellikle geniş yaptırdım sıkıntı olusmasın rahat rahat takılsınlar diye.Ancak yine camın dibinden ayrılmıyorlar=)

çöpcümü vatozmu daha cok yardımcı olur temizlige
*Birde bu midyeler öldügü taktirde filtrasyonunu yaptıgı butun pislikleri aynen geri vermekte akvaryuma

Sizin söylediğiniz durum aslında biraz da hurafeden ibaret.
Sonuçta midyeler sudan topladıklarıyla besleniyorlar.Yani öldükten sonra bunları geri bırakma gibi bir durum yok.
Bu konu bir çok akvaristçe hala tartışılmakta ve her iki fikri savunanlar bulunmakta.

Midyeleri kimyasal filtrasyon malzemeleri gibi düşünmek bana yanlış geliyor.
Örneğin aktif karbon.Karbon üzerinde ki gözenekler dolunca ya da bağlayabileceği kadar maddeyi bağlayınca filtrasyona katkı sağlamaz.Hatta kesin olmamakla birlikte bağladığı maddeleri bir süre sonra suya vermekte.
Fakat midyeler canlı.Sudan filtre ettiği maddeleri kendi bünyesi içinde kullanıyor.Yani öldüğü takdirde de bunları kullandığı için salınım yapmıyor diye düşünenlerdenim ben.

Aynen katılıyorum. Malzeme bilgisi dersi görmüş bir mühendis olarak karbon gibi malzemelerin kapasiteleri dolduğunda bağladığı maddeleri geri verdiğini düşünmüyorum.

Aynı şekilde midyeler de kullandıkları maddeleri bir yerde depolamazlar, sadece kullanırlar ve yaşantılarını sürdürürler. Öyle olsa bitkiler de öldükleri zaman kullandıkları karbondiyoksiti geri vermeleri gerekir.

Geri