Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

2 yaşındaki res kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm olmalıdır

venom

Gümüş 2 Üye
Doğadaki mevsim şartlarını (ilkbahar-yaz-sonbahar-kış ve kış uykusu) yaşayan 2 yaşındaki kaplumbağanın kabuğu kaç cm olması gerekir? Kış uykusuna yatmayan kaplumbağaların organları hiç dinlenemediği için daha hızlı yaşlanıp ömrü daha kısa oluyormuş. Doğrumu bu ?

Benim kaplumbağam hep 28 derece suda duruyo hiç kış uykusuna da yatmıyor. Doğada olanlara göre daha azmı yaşayacak?

Cvp: 2 yaşındaki res kaplumbağanın kabuk boyu kaç cm olmalıdır

Erkek ve dişisine göre degisir. Ama ortalama 13-15 cm falan

benim kız da 13 cm kabuğu normalmiş o zaman Diğer sorunun cevabı yokmu?

Bence 2. Soru mantikli degil ama benden tecrubeli kisilerin yormlarinij bekle :)

Mert kabuk boyunu söylemiş. Ömür konusunda konuyu aslında veterinere danışıp öğrenebiliriz. Ancak metabolizmayı uykuya yatırmadığımız için sürekli yukarıda tuttuğumuz kesin.

Bu yaşta kaplumbağada su ısısını 26 derecede tutmanız daha iyi olur.

AEK' Alıntı:
Mert kabuk boyunu söylemiş. Ömür konusunda konuyu aslında veterinere danışıp öğrenebiliriz. Ancak metabolizmayı uykuya yatırmadığımız için sürekli yukarıda tuttuğumuz kesin.

Bu yaşta kaplumbağada su ısısını 26 derecede tutmanız daha iyi olur.

ok 26 dereceye düşürüyorum. Veterinere bişey sormam hiçbişey bildikleri yok. Senin forumdaki yazılarını okudum hep Sen kaplumbağalar konusunda çok bilgili bir arkadaşa benziyosun sana güveniyorum inşalah bişey olmaz

Teşekkürler, az çok bildiğim kadarını paylaşıyorum.

Ben genelde 26-28 derece arasında su ısısı uygun diyorum. Benim genç kaplumbağalarım 26 derecede, yavrular 27 derecede duruyor. Su ısısını 25 olarak tutanda var. Ama 26 uygundur. Yazın zaten ister istemez ısıtıcısız 29-30 dereceleri göreceğiz. En azından havalar soğukken metabolizmaları daha uygun şartlarda tutalım. Keşke tüm koşulları bilebilsekte kış uykusuna yatırabilsek.

Benim hayvanları götürdüğüm veteriner bu hayvanlar konusunda bayağı bilgili. Hatta kendi kaplumbağalarını kış uykusuna dahi yatırıyordu. Fazla olmasada birkaç anlayan veteriner var.

sadece meraktan soruyorum yeni konu da açmayayım dedim kış uykusuna nasıl yatırılır acaba hayvanlar. ortamı ve şartları nasıl olmalıdır

su yeterince soğuyunca kendisi yatıyor kış uykusuna ama akvaryumda nasıl soğutacan suyu o kadar bide hep soğuk olması lazım suyun hiç ısınmayacak olmaz o yüzden evin içinde kışın açık balkonda falan olur belki

Arkadaşlar kış uykusuna yatırmak sadece ısı düşüşü ile olsa kolay. Ancak dikkat ederseniz kış uykusuna yatan hayvanlar bu sürece başlamadan önce kilo alıp yağ depolarlar. Sebebi metabolizma ne kadar yavaşlasa da sıfıra inmemesidir. Ayarın bu kışmı zor. Aşırı beslenmede hayvanda başka sorunlar olur. Be kadar sürede ne kadar beslenmesi gerekir onu bilmek gerekir. Bu dengeyi korumak bence kolay olmaz. Kış uykusundan uyanamayan hayvanların çoğu vücudun iflas etmesi sebebinden ölüyor.

2Yaşındaysa 26 derece çok uygun dişiler genelde çok iyi beslenmiş ise kafasıyla birlikte 18cm oluyor erkekler daha kısa dişilerden 15-16 oluyorlar.

mert biz ölçü olarak sadece kabuk boyunu esas alıyoruz böylece net boy daha kolay hesap ediliyor. çünkü kuyruk ve kafa sabit olarak durmuyor.

Geri