Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

20 Yasında ki kaplumbagam bi kac gündür yemek yemiyor

şerefli

Yeni Üye
herkese merhaba oncelikle ilk actigim konuyu yanlış yere acmisim ozur dilerim probleme gelirsek 20 yasında bi kaplumbagam var adi Atakan normalde inanilmaz hareketli ve iştahlı fakat son bi kac gündür yem veriyorum genellikle yemiyor aşırı aç ise biraz yiyip bırakıyor kulak iltihabi veya solunum yolu enfeksiyonu kesinlikle yok forumu cok gezdim kesinlikle hastalik belirtisi yok hala daha cok cok hateketli kabini da degistirmedim suyunu da her zaman ki gibi dolduruyorum belki cesme suyundan dolayidir dedim damacana su aldim doldurdum ayni kaplumbagamin boyutu 25-30cm filan Işığı var güneş gören bir yerde isiticisi ve su motoru da var yem olarak gamarus ve yesil pellet yem veriyorum genelde yemlerin markasi dandik değil yani yillardir aldigim petshop ve bizim canavarda hep ayni yemi yer araştırdım problemi çözemedim bakicak veterinerde bulamadim :( abisinin gülü uzuyor bi kac gundur beni 20 senedir benimle büyüdü

Hayvan dişi mi? Boş yumurta attı mı hiç?

Işık derken ısıtma lambası mı güneşi mi kastediyorsunuz?

Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Çakıl taş vs. var mı?

Kabızlık var mı? Son iki gündür dışkıladığını gördünüz mü?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Kullandığınız yemler ne marka?

Hayvan dişi mi? Boş yumurta attı mı hiç?

Işık derken ısıtma lambası mı güneşi mi kastediyorsunuz?

Su 28 kuru alan ilk yarım saatlik ölçümde 32 derece olacak.

Çakıl taş vs. var mı?

Kabızlık var mı? Son iki gündür dışkıladığını gördünüz mü?

Vitamin damla veriyor musunuz?

Kullandığınız yemler ne marka?
diskiladigini gormedim bi kac gündür erkek isik dedigim ampulu var ondan hariç güneş te görüyor tas süs vs yok damla vermiyorum yemde ki vitaminler suda çözüleceğinden dolayı birde akvaryum ısıtıcim var ekstra olarak cok hareketli yani bi görseniz biseyi yok dersiniz ama yemiyor az yiyip gerisini koklayip bırakıyor

Ağzına 2 damla zeytinyağı damlatın kabız ise bu rahatlatır.

Ağzını açtığında yara yada aft olup olmadığına bakın. Burnuna hafif işaret parmağınızla vurup kızdırın ısırmak için ağzını açar. Yalnız dikkat edin parmağınızı kapmasın. Yada kalemle yapın bu daha güvenli olur. O boydakiler parça koparıyor.

Vitamini yeme damlatıp suda hemen önüne atın yesin bunu vereceğiniz ilk yeme damlatacaksınız.

8 cm kabuk boyu sonrası günde tek öğün besliyoruz. Buna göre yemi verin.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bunlar yumuşaktır. Yem sert mi geliyor kontrol edelim.

Bu mevsimsel değişikliğe bağlı iştahsızlık da olabilir. Hava kapalı olduğunda kışın geldiğini hissederler. Protein oranı yüksek yeme olan ilgileri artar. Bitkisel ağırlıkşıları yemezler.

Ağzını açtığında yara yada aft olup olmadığına bakın. Burnuna hafif işaret parmağınızla vurup kızdırın ısırmak için ağzını açar. Yalnız dikkat edin parmağınızı kapmasın. Yada kalemle yapın bu daha güvenli olur. O boydakiler parça koparıyor.

Vitamini yeme damlatıp suda hemen önüne atın yesin bunu vereceğiniz ilk yeme damlatacaksınız.

Haşlanmış yumurta akı ve birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası deneyin. Bunlar yumuşaktır. Yem sert mi geliyor kontrol edelim.

Bu mevsimsel değişikliğe bağlı iştahsızlık da olabilir. Hava kapalı olduğunda kışın geldiğini hissederler. Protein oranı yüksek yeme olan ilgileri artar. Bitkisel ağırlıkşıları yemezler.
salatalik vermeye calistim bende sinirlendirip bir iki parca aldi sonra suya koyunca agzindan bıraktı bende tam anlamadim evde steteskop var cigerlerini bagirsaklarini bir dinliyeyim olmazsa birde sera raffy p yem onermisler bir yerde satiliyormus internette buldum yarin gidip alayim damlaligimda ne yazikki yok olmazsa eczaneden siringa alayim yagi az cekip agzina damlatayim yarin

bu arada ağzını da kontrol ettim yara vs yok

Zeytinyağı damlatın bakalım durumuna. Marul kıvırcık yaprağı verin bunlar sindirim sistemini ve bağırsaklarını rahatlatır.

Yumurta akı verdiniz mi? Hayvan yeterince yaşını almış. Yumuşak yiyeceğe tepkisini görelim. Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da deneyin. Bu yiyecekte son nokta.

Lambası ısı veriyor değil mi? Yani aydınlatma lambası değil.

Sera eski konularda hala mevcut güncellemedim. Natural adıyla katkı maddelerini çıkardıklarından beri bu yeme olan ilgi azaldı.

Yerine omega one adult turtle sticks yemi alın.

Zeytinyağı damlatın bakalım durumuna. Marul kıvırcık yaprağı verin bunlar sindirim sistemini ve bağırsaklarını rahatlatır.

Yumurta akı verdiniz mi? Hayvan yeterince yaşını almış. Yumuşak yiyeceğe tepkisini görelim. Birkaç dakika haşlanmış kıyma parçası da deneyin. Bu yiyecekte son nokta.

Lambası ısı veriyor değil mi? Yani aydınlatma lambası değil.
zeytinyagi danlatamadim ama suyunu normalden biraz daha sicak yaptim hayvana zarar vermicek sekilde biraz pisledi ama yine yrm yemiyor steteskopla cigerlerini bagirsaklarini dinledim cigerler tertemiz agzini tekrar kontrol etttim hic bisey yok lamba bu arada isi veriyor flament ampul aldim düşük wattli olmasına ragmen baya bi sicak oluyor el yakar dokunulursa o derece(hayvana temas etmiyor tabi değse Allah korusun ) sicak illa ki Atakan i isitiyordur uv lambasi koymadim(odamda cok fazla elektronik alet var E.M.D seviyesi cok artacagini düşündüm) güneş aliyor hergun kurulaniyor vs haslanmis kiymayi denemek istemem yumurta deneyebilirim bahsettiginiz yemi de bulmaya calisicam internetten siparis vermek istemiyorum gelmesi uzun sürer bu arada tetranin renkli kucuk kucuk pul seklinde olan yemini gördüm balik icin ama suya döktüğümde yiyor bir tanede veteriner buldum surungen muayne ediyor oraya da gidicem bakalim gelismeleri aktaricam size

Bu yemler piyasada her yerde bulunmuyor. Netten taze ve biraz daha ucuza da alınıyor. Genelde atakan petshoptan alışveriş yapıyoruz.

Hayvanın sırtı hizasına denk birşeyi alana koyup üstüne cam derece yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Bu arada 60 watt klasik filamanlı ve 52-53 W halojen armut ampul araştırın. Hayvan büyük. Yüksek mesafeden daha geniş alanı ısıtsın.

Bir de paniklerse ampule yüzünü vurabilir.

Hayvan hareketli diyorsunuz. Yürümede zorlanma yada suda bacak hareketleri kısıtlı olsa gut olmuş derdim yani eklem iltihaplanması, ama bu yok. Bunu eledik.

Kemik erimesi yoksa. Göz çukurları göz içeri çöküp belirginleşmemişse. Yemlerden gerekli D vitamin ihtiyacını karşılar.

Bunlar herşeyi yiyor. Yalnız pul yemin içeriğindeki birşey hayvana dokunabilir. Ve suyu kirletiyor.

Sera eski konularda hala mevcut güncellemedim. Natural adıyla katkı maddelerini çıkardıklarından beri bu yeme olan ilgi azaldı.

Yerine omega one adult turtle sticks yemi alın.
bugun farkli yemler denedim yemi cigniyor fakat yutamiyor agzinda yara vs yok normalde iki cigner sonra yutardi ama cigneyip yutmuyor agzindan geri cikariyor

Bu yemler piyasada her yerde bulunmuyor. Netten taze ve biraz daha ucuza da alınıyor. Genelde atakan petshoptan alışveriş yapıyoruz.

Hayvanın sırtı hizasına denk birşeyi alana koyup üstüne cam derece yatırın. Yarım saat sonra 32 derece olacak şekilde mesafeyi ayarlayın. Bu arada 60 watt klasik filamanlı ve 52-53 W halojen armut ampul araştırın. Hayvan büyük. Yüksek mesafeden daha geniş alanı ısıtsın.

Hayvan hareketli diyorsunuz. Yürümede zorlanma yada suda bacak hareketleri kısıtlı olsa gut olmuş derdim yani eklem iltihaplanması, ama bu yok. Bunu eledik.

Kemik erimesi yoksa. Göz çukurları göz içeri çöküp belirginleşmemişse. Yemlerden gerekli D vitamin ihtiyacını karşılar.

Bunlar herşeyi yiyor. Yalnız pul yemin içeriğindeki birşey hayvana dokunabilir. Ve suyu kirletiyor.
yani göz cukurlarina da elime alip baktim asiri bi içeri cokukluk yok hafif var gibi onuda merak edip arastirmistim fotoğraflara filan baktim o dogal durumu yani cokukluk değilmiş gözün yapisindan dolayı pul yeminde içeriği normal stick yem ile komple ayni bi fark goremedim ama sizede az once yazdığım gibi cigneyip yutmuyor geveleyip birakiyor agzindan

cem bey gelisme olarak; az once gamarusu elimde ufalayarak verdim yiyor sadece iri yemleri yemiyor

Kuru yerde başı dışarıda iken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın.

Yumurta denediniz mi?

Gagasında bir tahribat var mı çatlak kopma gibi.

Yanaklarda şişlik var mı?

Bu verdiğiniz yemleri ayrı bir kapta verin akvaryumu kirletmesin. İnce de olsa yiyorsa yesin.

Kuru yerde başı dışarıda iken önden ve tepeden komple resimlerini çekip atın.

Yumurta denediniz mi?

Gagasında bir tahribat var mı çatlak kopma gibi.

Yanaklarda şişlik var mı?

Bu verdiğiniz yemleri ayrı bir kapta verin akvaryumu kirletmesin. İnce de olsa yiyorsa yesin.
cem bey yumurta denedim yedi fakat ben başında beklerken yemek yiyor veteriner ile görüştüm veterineri dedigine gore hayvan stres e girmis bana kalirsa da oyle ben işe gittiğimde hayvan neyden korktuysa artik ben kendi elimle yem verdigimde yiyor sanirim veteriner hakli bunu nasıl aşabiliriz bir oneriniz var mi ? yanina yavru kaplumbaga koysam rahatlar mi veya onu hasta eder mi ?

Hayvan bu kadar zaman tek yaşamış ve akvaryumu sahiplenmiştir. İkinci bir hayvan rahatsız eder. Yavru olursa saldırıp öldürebilir. Emsal boy olsa her gün çatışma olacaktır.

Akvaryumda sarı silis kum var mı? Hayvan eşelenip vakit geçirsin. Meşguliyet lazım ona. Hazımsızlık varsa yer ki bu yaşlarda olağan bir durum. Tercihimiz vitasand pro78 marka sarı silis kum. Ama bulamazsanız atakanpetshop.com da var.

Ufak partiler halinde yıkayıp tozunu iyice çıkarın.

Stres kaynağı ele alma, kabuk fırçalama yada birşeyden ürkme gibi sebeplerden olur. Bu akvaryum dışında bir hayvan olabilir. Çocuk varsa o cama vurarak rahatsız edebilir yada akvaryum dışında bir eşya dekor vs. tehdit algısı yaratabilir. Oyuncak bebek, kalem, kemer gibi. Kalemleri ve kemeri yılan gibi algılıyorlar.

Tanımadıkları bir yüz gördüklerinde de. Genç hayvanlar farklı giysi ve yüzde gözlük olup olmaması durumunda yabancılıyorlar.

Geri