Su kaplumbağası ne kadar büyür, yavru su kaplumbağası ne yer, kaplumbağa kaç yıl yaşar gibi merak ettiklerinizin yanı sıra hastalıkları, beslenmesi ve bakımı hakkında bir çok bilgiye sitemizden ulaşabilirsiniz.

Kırmızı yanaklı su kaplumbağası hakkında merak ettiğiniz tüm soruları sorabilir ve hızlıca cevap alabilirsiniz.

Üye Ol!

25 watt uvb amazonda 25 tl

35 dolarlık daha alışveriş yapmazsan gönderim ücretini alıyorlar buda hemen hemen aynı rakama tekabül ediyorki birde gümrük olayı var. Teorik olarak geçer. Ama pratikte gümrük memurunun kafaya esebilir geri gönderebilir :-D hiç stresine girme bence

40 tl için o kadar zahmete hiç gerek yok hem kırık gelse geri göndermezsin bile ama burda yapabileceğin şeyler var en azından

Bende dusunmustum aslinda 6 tane alacaktim ama converter sorunu falan olacakti burdanda bertan bey satinca 45 liraya ondan aldim

Bir taneyse gerek yok yedek yaparim dersen olur hem shipping de bedavaya gelir

Cvp: 25 watt uvb amazonda 25 tl

ilker sorma ya exo terra swamp diye bi ampul var kaplumbağalar için ısıtıcı ampul bulamadım hiç bi yerde bu arada o 35 dolar üstü sadece amerikadaki eyaletlerde geçerli türkiyeyi takan yok

O ampulun 50 watt ustu zaten yaramaz ampul bulamassin 50 watt a cok fazla isi verir tahminimce tek artisi UVa da var

Turkiyede bulunmuyor ne yazikki UVa iceripte bizim isimiz icin uygun olan bir aralar atakan petshop getirecekti olmadi ebayden onereyim mi ?

elime para geçince 2 tane exo terra swamp 2 tane uvb100 5.0 4 ü 150 lira yapıyor alırım

Swamp bu, 50w uygun. Sarı ışık olduğu için akkor tel çok göz almaz. Diğer halojenler uymaz ama.
mailto:/en/products/swamp_basking_spot.php

Bence bunun 50w olanı daha iyi gibi. Ben 75w olanını kullandım ve çok iyiydi.
mailto:/en/products/intense_basking_spot.php

Bununda 50w olanı uygundur.
mailto:/en/products/daylight_basking_spot.php

Bunun 60w olanını kullandım, iyi bir ampuldü.
mailto:/en/products/daytime_heat_lamp.php

Exo terra uva içerikli ısıtma ampulleri jbl olanlara göre bence daha dayanıklı. Kullandığım exo terralar iyi dayandı ama jbl olanlar hep çabucak tel koparttı.

lambalar 110v buda dönüştürücü uygunmudur
Ya 100W ya kadar dayanıyor zaten 2 lamba takarım buna bunun giriş yerinede bunu takarım
bunun giriş yerine ise 3 lü fiş takarım o üçlü fişede lambaları takarımda benim merak ettiğim duylar olurmu. Yani e27 duy buna uygunmudur ? Amerikadaki ampuller e27 duya uyarmı

2 lamba takarim falan onu anlamadim ben kullaniyorum converter bir sorun yok yanliz o pahaliymis ucuzu yok mu ? Onuda ebayden alsana aytekin

13 watta 25 watta E27 duylu

alisarp şimdi bizim voltajlar 220 yi 110 volt takarsam lamba patlama yapmazmı ?

oda 100W a kadar ürün dayanıklı 220 V yi 110V a çevirip ampule veriyor. Adaptör gibi. Ona bağlicam 3 lü fişi 3 lü fişede lambaları takıcam. Lambalarada 110V ampulleri takacam eğer amerikada e27den farklı bir duy tipi varsa takamam. Umarım anlatabilmişimdir.

mesela 2 tane 50W ampule yetebilen bişey.

amerikada ürünler 110V hepsi belki bilgin vardır

Alisarp convertör kullanıyor aytekin yani dönüştürücü. İki tane uv'ye gerek yok tek yeter

Bunu ayrı takacaksın sadece 110' luk olana. kullandığımız ampullerde kullanma

Birde gösterdiğin dönüştürücüye uygun amerikan fiş alıp lambanınkiyle değişeceksin yapı marketlerde var.

Alttakine bakmamışım fiş işi tamam

cem abi dediğinden hiç bişey anlamadım :D 2 tane uv kullanmıyorum abi şimdi biri exo terra swamp 50W diğeri bizim uvblerden ya ayrı işte 2 lamba demek istedim

ama daha sipariş etmedim sipariş edersem alıcam bunu fiş işini hallettim eğer düşündüğüm şekilde olduysa

Swampe gerek yok. O büyük alanlarda kullanılmaya yönelik aman aman bir ihtiyaç değil. Alacaksan önceliğin uv olsun.

Aynen sen converteri aciklamissin ama ben zaten kullaniyorum ps da falan da yani :) Gerci bir sure onda kullanmadim bir sorun olmadi onuda soyleyeyim ama risk almamak en mantiklisi
Neyse o converter cok pahali bence onu da ebayden al ve 2 adet al birde aynen bende o fislerden kullaniyorum converterla oda lazim tabi
Yok baska duy E14 ve E27 var ama 13 watt olanda 25 watt olanda E27 duy aradaki fark mesela 25 watt olan massive lambalara olmuyor 13 watt oluyor gerci artik herkes horoz lamba kullaniyor

lamba konusunda sıkıntım yok bende 26watt var uvb reptile 100 o oluyor benimkilere bendekiler kırılabilen lambalardan

cem abi uva varya içinde ya alacağımın listesi bu

resim

Hepsi e27 duylu. Bu sebeple sorun olmaz.

Listede üçüncü sırada bir tne 15w var. Hiç gerek yok ona. Kullanmayacaksın nasılsa.

Exo terra iyidir. Ama ampul her zaman risk, yani teli çabuk kopar falan. Bu kadar uğraşmana değer inşallah.

Geri